Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автоматик на Форд Мондео - проблем!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Автоматик на Форд Мондео - проблем!

Колеги дайте малко акъл! Проблема е следния - Форд Мондео 1996 г. - автоматика от време на време почва да си показва рогата! Обикновенно всичко е нормално, но в един момент почва да превключва на по ниска скорост като при кик даун без да е натиснат рязко педала на газта. Получава се едно рязко придръпване на колата, чак ме е страх да не счупи нещо. Стоя в Джемини 10 дена, изгориха половин резервоар бензин, включваха я в компютър - нищо! При тях не се проявява, като го изкарахме от там след 30-40 км. пак започна, после спря, после пак!!
    Маслото е сменено, чисто е, не мирише на нищо, нивото му е нормално!
    Кажете къде на друго място да го карам, какво да му гледаме? Че побърка баща ми вече!
    יעבור
    «И това ще мине»

До: Автоматик на Форд Мондео - проблем!

Не може ли да е простия отговор - датчик за кикдаун? Него никакъв стенд няма да го хване. Ако има такъв датчик, де.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Не може ли да е простия отговор - датчик за кикдаун? Него никакъв стенд няма да го хване. Ако има такъв датчик, де.
      Абе и аз си мислех за нещо подобно! А може ли да няма такъв датчик? Как работи тогава кикдауна? Извинявам се на специалистите за лаишките въпроси, ама в тая област съм пълен неграмотник!
      יעבור
      «И това ще мине»

Коментар

Той датчикът просто отчита натискането на педала докрай. Същия сигнал може и да е взет от компютъра (инжекционен ли е форда?).

Ако все пак е датчик, това е ключенце, което вероятно дава някой проводник към маса. Ако проводникът е намерил откъде другаде да се замасява - нарушена изолация, вода, счупено самото ключе - точно такива простотии ще прави.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          (инжекционен ли е форда?).
          Инжекцион е! 2000 кубика, 136 коня, бензин! Абе тия от Джемини не могат ли по симптомите да му определят диагнозата? Хем им намекнах за датчик, ама не настоявах защото не съм компетентен!
          יעבור
          «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
            Инжекцион е! 2000 кубика, 136 коня, бензин! Абе тия от Джемини не могат ли по симптомите да му определят диагнозата? Хем им намекнах за датчик, ама не настоявах защото не съм компетентен!
            Цъкането по компютъра е бързо и доходно, ровенето за прещипана жица е досада за търпеливи хора. Това е цялата работа. По симптоми диагноза определят коравите пичове като мен. Често погрешно.

дядо владо е майстор на тия магии с жиците, можеш да му се натресеш.

Коментар

Не съм много в час с автоматиците, още по-малко пък фордови, но казаното от Ясен малко не ми се връзва логически. Ако сработва кикдауна от дефектирал ключ или протрита изолация на кабел, редно е превключването да е плавно, както е при нормалното му функциониране. Щом има и удари...
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                Не съм много в час с автоматиците, още по-малко пък фордови, но казаното от Ясен малко не ми се връзва логически. Ако сработва кикдауна от дефектирал ключ или протрита изолация на кабел, редно е превключването да е плавно, както е при нормалното му функциониране. Щом има и удари...
                Плавно ще е, ако се случи в правилния момент с правилния режим на двигателя. Иначе си е просто превключване на по-ниска предавка (като ръчката) с излизане от диапазона на хидротрансформатора.

Коментар

Кикдауна взима информация от TPS.Има и два датчика за входящи и изходящи обороти на кутията.
                  Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                  Grand 3.1TD
                  0898 620 306 Стоян

Коментар

Хайде да повдигна темата!
                    Така и не го оправих проблема, тъй като колата е повече резервна! Ама изпролетя и е време да се заема! Четох, рових и стигнах до кривата круша! Така и не можах да разбера откъде се подава сигнала за кикдауна на тази барака!!
                    Мото пфое в Монтана категорично отказаха да го гледат, казаха, че нищо не разбират от автоматици!
                    Май спасението е само Дядо Владо?!!
                    יעבור
                    «И това ще мине»

Коментар

ами точно над твоя пост е писал ssspeed - това е твоя човек

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                        ами точно над твоя пост е писал ssspeed - това е твоя човек
                        Eee, ама Пловдив! Туй моето чудо ще се разпадне от тласъци докато го закарам до там!
                        Ама в краен случай!
                        יעבור
                        «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                          ....Май спасението е само Дядо Владо?!!
                          Не съм аз "единствения", вярвай ми Не съм се задълбочавал в теория на автоматика на "Мондео" Обичам патологиите и ровенето по трудни задачи, случайно може и да открия проблема
                          П.П. Иначе си добре дошъл
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X