Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ползи и вреди от съвременните системи. ABS,ESP,EBD,BAS...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ползи и вреди от съвременните системи. ABS,ESP,EBD,BAS...

Ох, не знам какво ще правя след десетина години, като поумрат возилата без компютри.
    Много мразя някой да мисли и да управлява вместо мен, та дори и да е Супер компютър.
    Дано да ме разберете правилно. Нямам нищо против хидро и вакуумните усилватели, както и всякакви системи облекчаващи управлението и спирането. Но те да си правят "нещо си" без да мога да се намеся - не ми допада.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Ох, не знам какво ще правя след десетина години, като поумрат возилата без компютри.
      Много мразя някой да мисли и да управлява вместо мен, та дори и да е Супер компютър.
      Дано да ме разберете правилно. Нямам нищо против хидро и вакуумните усилватели, както и всякакви системи облекчаващи управлението и спирането. Но те да си правят "нещо си" без да мога да се намеся - не ми допада.
      Преди 4-5 години с един приятел с бмв 645 - дърпа ръчната в завой - колата пищи, ама няма никакъв ефект - ръчната не е със жило, ами минава и тя през компютъра
      Там и волана е така

Коментар

Първоначално публикуван от netsurfer Преглед на мнение
        Шегувам се колега, но е факт, че така се изключва ESP na MB, на клипчета е clk63 black, по-екстремно от това здраве му кажи, но и там така се изключва

Малко Оф-топик, но все пак става въпрос за ел. асистенти.
        Ето една снимка на мойто бмв с изключени системи
        Много добре ви разбирам за емоциите и преживяването от този завой, а не ми се мисли какъв е кефа с AMG

страшен е кефа, братко, страшен...

Коментар

Старата А класа имаше склонност да се преобръща - сложиха й ESP и проблема се реши ....

мдаа, и и намалиха дебелината на стъклата...
          с това центъра на тежестта слезе с няколко сантиметра надолу...

ама не е за хвалене, въпреки това, IMHO..

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            Еми включваш на ДИНО режим и си караш без никакви системи и всичката мощност ще ти е на разпоожение.
            Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
            Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
            Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
              мдаа, и и намалиха дебелината на стъклата...
              с това центъра на тежестта слезе с няколко сантиметра надолу...

ама не е за хвалене, въпреки това, IMHO..
              Аз това искам да кажа - ESP коригира нечии грешки

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                ..................................... ,ама нали се сещаш ,че в гората няма да караш с 60+ км/ч и да ти трябва АБС,............................................................................................
                Без да съм състезател си карам най-редовно с подобни скорости. 60-70-80, а понякога и повече.
                Ако имах някаква електроника по спирачките ... до сега джипа щеше да е на кълбо ламарина.

Друг въпрос е, че примерно - Хюндая никой нормален човек няма да го кара в гората с 80 км/ч.
                Тоест има си разни ..... глупави електроники, но те не пречат на собственника ......нито той на тях .....
                Всеки е доволен и щастлив.
                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Аз това искам да кажа - ESP коригира нечии грешки
                  Каква склонност бе братче,та тя нараво си се търкаляше. А ЕСП не е завиваща,а стабилизираща система. Ясно е,че работи ,за да коригира гафа ти.

Koлко шофьори могат да контролират така колите си? Аз например не мога. Ако е по-леко-да,но точно това- изключено.
                  Последно редактирано от alex_markov; 18-10-09, 17:47.
                  Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                    Без да съм състезател си карам най-редовно с подобни скорости. 60-70-80, а понякога и повече.
                    Ако имах някаква електроника по спирачките ... до сега джипа щеше да е на кълбо ламарина.

Друг въпрос е, че примерно - Хюндая никой нормален човек няма да го кара в гората с 80 км/ч.
                    Тоест има си разни ..... глупави електроники, но те не пречат на собственника ......нито той на тях .....
                    Всеки е доволен и щастлив.
                    Абе аз и Патрола не бих карал с 80 в гората. А и той има АБС.
                    Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                      Каква склонност бе братче,та тя нараво си се търкаляше. А ЕСП не е завиваща,а стабилизираща система. Ясно е,че работи ,за да коригира гафа ти.

Koлко шофьори могат да контролират така колите си? Аз например не мога. Ако е по-леко-да,но точно това- изключено.
                      youtube не се слага така братчед, трябва да копираш embed кода
                      ето го клипчето ... не разбирам какво се опитваш да докажеш, C класа например няма да се обърне и при този тест няма да има нужда от ESp ...

Коментар

че кво му е на Патрола?

Коментар

Нищо не се опитвам да докажа,а това е А класа,не Ц. То и Ф1 може да мине оттам,без да се преобърне,ама дали Партнера ще мине по същия начин? Не всички карат Ц-класа,нали? Аз като карам по висока кола (и повечето тук) да не би да разчитат,че колата ще поднесе,вместо направо да се обърне. Защото ако поднесе-ок,може и да я овладееш,но ако тръгне да се обръща направо нямаш почти никакъв шанс. Айде пак да не го обръщаме(те) на чат-спор към мен,а да коментираме по темата.
                          Volkswagen Bora AKL

Коментар

При повечето автомобили ESP (или аналогът му) при натискане на бутона за изключване, не се изключват напълно, а започват да работят по-консервативно - позволяват някакви волности. За пълно изключване бутонът трябва да се задържи за около 5 сек.
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                              При повечето автомобили ESP (или аналогът му) при натискане на бутона за изключване, не се изключват напълно, а започват да работят по-консервативно - позволяват някакви волности. За пълно изключване бутонът трябва да се задържи за около 5 сек.
                              Това в общи линии само на BMW става, на пежото ми над 50 км/ч се включва само, идентично при ситроен ...

Коментар

По мои наблюдения работи и на автомобилите на VAG.
                                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X