Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диференциал или пиньон и корона - дискусия

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Диференциал или пиньон и корона - дискусия

Диференциал ли ти трябва или пиньон и корона

До: Купувам диференциал за Тойота 43-10 зъба.

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
    Диференциал ли ти трябва или пиньон и корона
    Диференциал ми трябва но ако няма може и корона и пиньон.
    ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
    Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Колега дори след като ви изпратих диференциал и обясних подробно няколко пъти каква е разликата между диференциал и пиньон/корона пак пишеш че търсиш диф.

Обяснявам със снимки за да не се подвеждат колегите и да плащаме на куриерите за транспорт.

Това е което ти трябва да теб пиньон с корона:

Това е диференциал, вашия е здрав !!!

Кожух на диференциала:

Пълен комплект диференциал с пиньон и корона монтирани в кожух:

Надявам се да не се засегнеш на пояснението ми и успех с търсенето.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
        Колега дори след като ви изпратих диференциал и обясних подробно няколко пъти каква е разликата между диференциал и пиньон/корона пак пишеш че търсиш диф.

Обяснявам със снимки за да не се подвеждат колегите и да плащаме на куриерите за транспорт.

Това е което ти трябва да теб пиньон с корона:
        ............
        Надявам се да не се засегнеш на пояснението ми и успех с търсенето.
        Яворе, това което ти ми изпрати се казва касета на диференциал. Завършил съм техникум по автотранспорт преди 23 години и учител не ми трябва! Все си мисля, че диференциала се състой и от корона и пиньон. Ако на мен ми трябваше касета нямаше да пиша че търся преден диференциал с 43-10 зъба.
        Последно редактирано от nickbochev; 02-10-09, 19:51. Причина: редукция на снимки и цитата
        ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
        Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
          Все си мисля, че диференциала се състой и от корона и пиньон. Ако на мен ми трябваше касета нямаше да пиша че търся преден диференциал с 43-10 зъба.
          Ами успех в търсенето на диференциал с 43-10 зъба

Коментар

Сподед мен Явор е прав. Касетата (ос,сателити, планети, ако е обикновенна)се нарича диференциал, а короната и пиньона главно предаване (поне мен така са ме учили и съм чертал и едното и другото и всичко на куп като отделни курсови задачи) може и да бъркам.
            Успех с намирането!
            Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Понеже темата се превърна от такава за покупка, в техническа, ето една принципна схема с посочени съставни части:

proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
              NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
              Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Колега драгомир 68,трябва да си върнете дипломата, ако изобщо са Ви я дали!
                Многократно Ви обясниха разликата между дуференциал и главно предаване, но Вие отказвате да я проумеете или по-скоро се правите, че не можете.

Колеги до кога тук ще се толерира техничеката неграмотност?
                Модераторите коригират и трият какво ли не, а писането на техничеки глупости става стандарт!Дори вече "24 часа" пишат по-правилно от нас, а би трябвало всички да се учат от тук (в форума) написаното!

Според мен, както тук е вече стандарт ПРАВИЛНОТО ПИСАНЕ НА КИРИЛИЦА, така трябва да стане и с използването на техническите термини и наименования!!!

Ааа да не забравя-на мен ми трябва 2 кг компресия.Който има моля на лични.
                Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev
                  Колега драгомир 68,трябва да си върнете дипломата, ако изобщо са Ви я дали!
                  Многократно Ви обясниха разликата между дуференциал и главно предаване, но Вие отказвате да я проумеете или по-скоро се правите, че не можете.

Колеги до кога тук ще се толерира техничеката неграмотност?
                  Модераторите коригират и трият какво ли не, а писането на техничеки глупости става стандарт!Дори вече "24 часа" пишат по-правилно от нас, а би трябвало всички да се учат от тук (в форума) написаното!

Според мен, както тук е вече стандарт ПРАВИЛНОТО ПИСАНЕ НА КИРИЛИЦА, така трябва да стане и с използването на техническите термини и наименования!!!

Ааа да не забравя-на мен ми трябва 2 кг компресия.Който има моля на лични.
                  Споделям мнението ти,правилната употреба на технически термини ще бъде в полза на всеки,особено при търсене на ключови думи.
                  ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

До: Диференциал или пиньон и корона - дискусия

Диференциалът е механично устройство, което получава въртящ момент от един източник и го предава на два изхода.
                    Ако пиньона и короната не са съставни части на диференциала, нямаме диференциал а железа някакви.
                    Няма как да излезе въртящ момент на двата изхода, след като не е влезнал.
                    Последно редактирано от Goblin; 02-10-09, 21:32.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                      Диференциалът е механично устройство, което получава въртящ момент от един източник и го предава на два изхода.
                      Дотук си прав. Обикновеният диференциал, който се слага в мостовете на автомобилите, получава въртящ момент върху касетата си и го предава на двата сателита. Пиньонът и короната са редуктор. Те са част от диференциала толкова, колкото примерно полуосите. Свързани са с него и се намират в един корпус.

Примери - диференциалът на предноприводните автомобили или този във фултайм раздатките не носи корона върху себе си, а зъбен венец. Пиньон също няма.

Практически, не пречи да наричаш целия агрегат "диференциал" или даже "мост", ако имаш предвид заедно с корпуса. Но не е точно.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Пиньонът и короната са редуктор. Те са част от диференциала толкова, колкото примерно полуосите. Свързани са с него и се намират в един корпус.

.
                        Полуоските не са част от диференциала, защото и без тях ще имаме въртящ момент на изхода.
                        Без пиньон и корона нямаме вход. А без вход нямаме механизъм а едно голямо нищо.
                        Полуоските не винаги са в един корпус с диференциала.

Коментар

ее, написах вече - входът е касетата. А ако не са полуоси, ще са карета или нещо друго - все външни за понятието диференциал неща.

Иначе, той целия автомобил е куп желза, докато не му налееш гориво, и въпреки това нефтохимът не е част от него.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            ее, написах вече - входът е касетата.
                            Аха. Аз пък си мислех че касетата е пътя.

Коментар

пуста теория на механизмите...
                              не, че някога съм я учил, де.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X