Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Комбинирано окачване между пружина и ресор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Нещо такова ми се върти в главата, но с мека пружина, заради комфорта.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:спомагателна пружина за окачване.jpg
Прегледи:792
Размер:53.8 КБ
ID:6568237

Коментар

Първоначално публикуван от Владо М Преглед на мнение

Около 800кг. на пространствен кубик.
      Е , значи въпросния бордови УАЗ 452 , за който споменах по-горе , 3 години подред ми доставя за вилата по 5 пространствени кубика суров дъб , или иначе казано по около 4 тона , на курс . Без да е Супер и без да е отварял по 30 теми по форумите . Със "щатната" спирачна уредба , без специално усилване на "мармаладеното шаси" и без философски размисли.

... и утре ако не ме мързи и ако открия човека (стига да не е "по гората" ) ше го викна на по ракия и ше му отворя Форума на компа , да се посмее на писАнията тука .

Аре ся , лека !

пс ... и да не съм голословен - сигурен съм, че 90% от четящите тук панагюрци знаят за кой говоря , ако тутакси спомена името му .
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

• Владо М
        Владо М коментира
        Редактиране на коментар
        Дано не си се отоплявал с илюзия

Бат Владо, не,ч е нещо, ама този нещо те е ментал.
      4 кубика дебели дърва качени на УАЗ са си серионо нещо. И като обем и като тонаж.
      В "онази" тема казах няколко пъти-да, всяка машина може да се претовари доста над заводските данни, но това няма да е трайно. Демек-ако искаш да вършиш работа с машината не може да я претоварваш системно.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

• KingofROAD
        KingofROAD коментира
        Редактиране на коментар
        Аве то и на мен един колега ми се хвали че кАчил в бордова Ужаска 3тона, ама само един път. Как не се е счупИла не знам, Казвам следващия път налИ знаеш ко ша стАни?

Правил съм го навремето,за да не шпренвам ресорите.Москвич със пружини от Сивик.Ефекта беше мн.добър.

Коментар

• Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        За правенето-правил си го, но за ефекта нещо не съм съгласен.
        Освен москвича тио да е бил с толкова уморени ресьори, че да е приличал на американска лигня дето и викат хот род. Тогава ресьорите вече няма да имат еластична роля, а само ще го играят щанги дето държат моста. И като сложиш някакви пружини-става си нирмалната кола.
        Иначе на щщо-годе читав ресьор ако се сложи и пружина-окачването става дърво. Ще носи товар, ама празна машина ще друса като трактор.

• kbot
        kbot коментира
        Редактиране на коментар
        И аз съм слагал на Москвича. Пружина от зазка, срязана на две половини, пасваше точно.
        Махнах ги, защото потропваха. Ако се направи като на картинката по-горе, не виждам защо да има проблеми.

Пак ли бе хора? Пак ли "настъпвате мотиката"?
      יעבור
      «И това ще мине»

Коментар

Идеята е пружините да са меки, за да не става "дървена" возията без товар, а същевременно да спомага да нямаме удар "желязо в желязо" със свръхтовар.

Коментар

За това има бъмп стопове, ама цената няма да ти хареса.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

• Владо М
            Владо М коментира
            Редактиране на коментар
            Сиромах човек съм...

• Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            Със стиснати кълки дете не се ражда...

Първоначално публикуван от mx rider Преглед на мнение
          Правил съм го навремето,за да не шпренвам ресорите.Москвич със пружини от Сивик.Ефекта беше мн.добър.
          Защо не споделиш къде точно захвана пружините и с какви планки?

Коментар

Идеята е пружините да са меки, за да не става "дървена" возията без товар, а същевременно да спомага да нямаме удар "желязо в желязо" със свръхтовар.
            Това се получава най-лесно с въздух, не с желязо.
            Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Защо не споделиш къде точно захвана пружините и с какви планки?
              При мене изпълнението не беше професионално ,като на снимката. Праружината я монтирах върху тампона (буфера) на ресора както е показано на снимката,без спец,планки.Може и с тел да съм я вързал,не си спомням, минаха 20год. от тогава.Търсете пружина от някоя малолитражка .

Коментар

Тая концепция си има наименование - Лайноягодка.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Помислете за въздушни възглавници. Комплект от 2 бр. струва 100тина лв.
                  Ако питате гугъл за "въздушни възглавници кемпер" ще Ви даде изобилен снимков материал за размисъм и действие.
                  Системата работи добре с ресьори и при различен товар се помпи с различно налягане.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    Бат Владо, не,ч е нещо, ама този нещо те е ментал.
                    4 кубика дебели дърва качени на УАЗ са си серионо нещо. И като обем и като тонаж.
                    В "онази" тема казах няколко пъти-да, всяка машина може да се претовари доста над заводските данни, но това няма да е трайно. Демек-ако искаш да вършиш работа с машината не може да я претоварваш системно.
                    Коле, ако трябва да отговоря в стил "Вятърен воин", то : аз на уя си не приказвам .
                    Пак повтарям ( както казва Чичовото) : не 4 , а за 5 ( пет ) кубика говоря . Три поредни години . Ама той не вози дърва и само на мен де. С подобен "транспорт" си изкарва хляба от години .
                    ... а дали ме е метнАл , ти как мислиш - бат` ти Владо д`ъл може да мери с рулетка и д`ъл е учИл как се пресмята обем на каруЦерия на УАЗ-ка ?

..и пак да вметна : ако някоЙ панагюрци четат тука - със сигурност знаят за кой човек говоря . Той е известен образ в градчето .
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

• Владо М
                      Владо М коментира
                      Редактиране на коментар
                      Да вземеш да ме запознаеш с този образ.

• Kirilpm
                      Kirilpm коментира
                      Редактиране на коментар
                      Тоест дължината е нещо от рода на 2.50?

• Владо М
                      Владо М коментира
                      Редактиране на коментар
                      2,67..............

Възглавниците товар ще носят. ама не знам с ударите как ще се справят.

Коментар

• Владо М
                      Владо М коментира
                      Редактиране на коментар
                      Какви точно удари имаш предвид?

Възглавниците са хубаво нещо, но няма да живеят дълго в дърводобива. Утре ще снимам как го бях направил преди 20 години на един къс Ровър серия. Каквото е останало от него де.
                    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X