Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Баланс на кардани
Свий
X
-
а имаш ли идея дали стават УАЗ-ови карета на кардана на диското?
смених карета при леви миналата година на предния кардан, и за 1 година умряха, задните не са се променили особено
. пък в леви се правят на луди и не ми признават гаранцията щото е минал срока с 5 дни!? а тва че са се скапали по време на гаранционния срок хич не им пука
Коментар
-
УАЗ-овите карета не стават, аз затова смених карадана с каретата. Има и някакви евтини карета , аз съм слагал , към 30-40 лв бяха , в магазин за общи авточасти , търсих ги по размер , според продавача били от Транзит . То се разби за три месеца и си помислих " 30лв-3 месеца" , ама като разбих и две от МОТОпфое от по 100 лв за година реших , че повече така не става .
Коментар
-
пробвай в Божирище
Преди Божурище. Отбивката преди Метро. Като завиеш на дясно оградата на Метро ти е отляво. Зад складовата база има спец.сервиз. Трябва да отидеш преди 11ч. - след това се почва с гроздовата и работата-в 10-та глуха. Там ми балансираха кардан на Мерцедес 307 и стана много добре - 60лв. Карета кардан "алтернативни" в Мото-Пфое-23лв/бр, оригинални-90лв./брЗа жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.
Коментар
-
Re: Баланс на кардани
Обръщал ли си внимание на стари каталясали самосвали с двускатни гуми отзад? Често може да видиш как двете гуми на едно колело мятат една спрямо друга. Е, те тоя не е знаел, или е забравил да отбележи преди да свали едната или и двете джанти.
Значи, като се товари дълго време по един и същи начин, се натрупват остатъчни деформации с които някак си се самоцентрова. Като го завъртиш, нововъзникналата центровка се оказва на друго място.
В завода слагат нов кардан. От магазина също. А като свалиш вече работил и го завъртиш, ще започне да бие, въпреки че преди това не го е правил.
Коментар
-
Никак. Няма правилна.
Освен да я вдигнеш цялата, да въртиш колелата и да гледаш. Може да използваш всички стандартни методи от центроването на детайли на струг например. Сигурно най-лесно е да закрепиш няколко тебешира на милиметър от кардана и да почнеш да буташ колелото.
Коментар
-
вчера строших каре на задния кардан и го свалих , днес ццял ден карам само на преден че имах много работа, коренна промяна на автомобила ,все едно съм с друга кола. Няма вибрации , и треперене. По динамична, по лесно управление, абе изобщо много по добре се държи отколкото със задния .утре мисля да сложа задния а да махна предния ,много ми е интересно какъв ще е резултата"Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."
Коментар
-
До: Баланс на кардани
Завчера изхвръкнала чашката на карето и като се развъртЕ тоА ми ти кардан...това в движение с 50-60км\ч...Поожулена греда на шасито и пода на купето е малко понабит в една точка.
Сега съм само на заден мост. Заключих междинния диф и така... Кардана го оставих за ремонт при едни познати. Не е добре работата, май ще трябва нов. Обявиха ми към 100лв за възстановяване и баланс, а нов от Англия е към 180лв.
Та, явно е бил силно разбалансиран, защото смених 2 карета за 5 месеца. Мислех, че е заради лифта ама не било това. Сега, само на заден мост върви супер мазно т.е. изчезнаха зверските вибрации.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар