Преди 20 години щеше да ми бъде забавно (и предполагам нищо сложно) да я реша, но за съжаление всичко се е изтрило от паметта. Мисля да си направя ремаркето самосвалче по показаната по-долу конструкция. Но нещо ми тъмнее в необходимите усилия около хидравличния цилиндър. Тоест задачата е какви са необходимите сили X1 и Х2 на схемите по-долу. Х2 ми е най-мътната дали на практика е възможна. Писал съм ги в килограми, но не е проблем и да са в нютони. В килограми се добива по-добра представа и затова. Размерите са в сантиметри. Пускам първо анимиран гиф за да се разбере принципа на самосвала (на линк, че не можах да го пусна да мърда в поста) и след него картинките, от които е направен.
Анимация

Ще бъда благодарен на всеки който я реши, и ако може да я предостави във вида с формулите, за да мога да поекспериментирам с разстоянията между подвижните стави. Разбира се след получените изводи и реализирането им ще публикувам всичко тук, за да е достъпно за всички следващи мераклии.
Анимация
Ще бъда благодарен на всеки който я реши, и ако може да я предостави във вида с формулите, за да мога да поекспериментирам с разстоянията между подвижните стави. Разбира се след получените изводи и реализирането им ще публикувам всичко тук, за да е достъпно за всички следващи мераклии.
Коментар