Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идея за сиромашки блокаж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Идея за сиромашки блокаж

Помпата на АБС затваря спирачния апарат, а други части отварят за малко. Ако само отваряше, педалът щеше да потъне до дъно и спирачките да изчезнат.
    Псевдо-блокаж на диференциала има на много марки коли. От стара обезценена кола може да се свали цяла система с електрониката и всичко. Някой форд или рено са по 400 лв цялата кола.

Коментар

Абе в тия АБС-и има помпа и клапанчета. Не са само клапанчета. Изпълнимо е ,но първо трябва да се изучи из основи действието,да има "драйвър" който да клати клапанчетата (трябва да се знае с какви импулси работят) и да пуска и спира помпата (колко време?). А пък садене на цяла система?! То са други шенкели,карета,много жици,и за финал ако е от по-модерните(а то други няма) ще ревне че не вижда я компа на мотора,я на аербега и става лошо...
      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
        Помпата на АБС затваря спирачния апарат, а други части отварят за малко. Ако само отваряше, педалът щеше да потъне до дъно и спирачките да изчезнат.
        Псевдо-блокаж на диференциала има на много марки коли. От стара обезценена кола може да се свали цяла система с електрониката и всичко. Някой форд или рено са по 400 лв цялата кола.
        Говоря принципно за агрегата, няма да задълбавам какво прави удара в педала. Слагането на допълнителни модули ще излезе колкото колата.

Коментар

За 100 лв някй АБС с помпа и клапани и електроника. Но трябва да се проучи как работи и да се монтира.

Коментар

Първоначално публикуван от MAP Преглед на мнение
            Добре де, по какъв начин "модулира" налягането създадено от педала??? Как точно освобождава спирачката след като налягането от спирачната помпа е непрекъснато? Интересува ме чисто хидравличната част.
            Ето едно общообразователно филмче
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Абсолютно изпълнима, и на практика реализирана в доста кошници си е идеята, даже при някой сериозни спортни коли е маскирана под името електронен шпер.Трябва просто да видиш дали АБС модула ти може да създава сам налягане и някой който е на ти с микроконтролери и си готов.Ако твоя АБС модул не става намираш един от БМВ Е36 оборудвано с ASC+T, масови са и изпадат за под 100 пари и някой ентусиаст дето да му навърже управлението и цялата суматоха може да ти излезе под 300 лева.Аз мислех да правя същото упражнение на Ужаса и единственото което ме спря е абсолютно смотаната руска спирачна система. Системата може да е напълно автоматична, датчици на колелата и едно контролерче което да ги чете и да управлява АБС-а и едно ключе в купето да гаси системата когато караш градско или автоматично да се заложи в контролера да гаси "блокажа" като караш с над 30км/ч.Просто ти трябва кадърен електрончик дето да му се занимава и толкоз.

Коментар

Куадрата са само бензинки така че за мен не съществуват. Искам си стар дизел със жило до помпата!
                Хибрид от дизелов еспас и Куадра мисля че доста тривиално ще се комбинира. Куплирането на дизеловия и бензиновия двигател към трансмисията е еднакво, трансмисията на предно-задвижваните дизелови и бензинови също е еднаква.

Аз сега си обмислям друг подобен проект - Куадра + климатик (няма такава комбинация, а аз искам). Ама като почна ще си проличи.

Иначе това което искаш се прави съвсем тривиално и никакъв ABS не ти трябва. Кодовото му название е "спортна ръчна спирачка" - само че тя е хидравлична и няма никаква пречка да действа на предните колела, стига да закараш нужните тръбички на нужното място. Представлява лост и цилиндър. Като я задействаш - спира което колело ти трябва (обикновено лостовете са два за ляво и дясно колело). Като не си я задействал работи крачната по нормалния си начин.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic
                  Да, то и твойто е тривиално: един инвертор 12/220 V и един мобилен охладител в купето. Що да се мориш със сложни схеми ?
                  За да работи, преди всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    За да работи, преди всичко.
                    Е, те тва е проблемът. Дай някъде линк, да видим такава спортна ръчна спирачка ?
                    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                      Е, те тва е проблемът. Дай някъде линк, да видим такава спортна ръчна спирачка ?
                      http://www.aliexpress.com/item/New-H...508920137.html

https://www.google.com/search?q=frei...g&ved=0CCAQsAQ

И прочее чичо Гогльо с "хидравлична ръчна спирачка".
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                        http://www.aliexpress.com/item/New-H...508920137.html

https://www.google.com/search?q=frei...g&ved=0CCAQsAQ

И прочее чичо Гогльо с "хидравлична ръчна спирачка".
                        М`да. Мерси - има и разни схеми. Доколкото разибрам се ползва отделна помпа, взимаща течност от помпата на сервото на педала. Отделната помпа се задейства с "ръчната спирачка". Защо не се използва в офф-роуда това нещо, а само от разни дрифтаджиЙ ?
                        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Аз мисля че доста дори се ползва, просто не мога да намеря връзките към публикуваните тук подготовки за състезания. Върти ми се че съм ги виждал поне два пъти, дори се чудя дали не съм ги виждал с по-къси лостчета направо за четирите колела всяко по отделно. Дали за онова мицубиши зверското не се предвиждаха такива - не помня.

Със сигурност хидравлични ръчни се ползват в ралитата от време оно, но не за отделни гуми. На отделни гуми - дали не бяха специалитет в рок кроулинга - ще те излъжа...
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Сега видях темата.
                            Отдавна ми се въртеше идеята да си спретна блокаж на буксуващо колело чрез ABS ...
                            Колега, тая топла вода, дето си открил, се монтира от SSANGYONG почти на всяко автоматично (и не само) MUSSO като ABD-система, или по-точно ABS/ABD.
                            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              .......Куадра + климатик (няма такава комбинация, а аз искам). ..........
                              Това сам ли си го измисли или някой ти помага?

Аз лично имах 2 такива. Едната (91-92г производство) я продадох на 6-700к км. преди 10-тина години и още я карат а другата (Модел 95-97)я кара един приятел. 2 кардана имам в склада хАртисали.
                              Първата беше с 2 люка, кожа, клима, втората без кожа и люковео с клима. И двете бяха 2.2 бензин.

ПП за колегата с блокажите от АБС. Имам хАртисали неколко АБС-а. От Мерцедес, Навара и Фиат. Ако ти трябват мини си харесай.
                              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Ееех, благодаря на всички за интереса но бавно пътуващия колега [QUOTE=slowtraveler;2608275] изрови правилната информация
                                Мисля че бях споменал по рано в темата че идеята на този проект утилизация на съществуващ АБС и че не съм фен на електрониката. От клипчето става ясно че тази гад работи почти точно както си го представях и че в нея има това което ми трябва. На всичко отгоре вече си е монтирана. Остава да изровя краищата на тези соленоиди и съм почти готов
                                Лошото е че имам още доста належаща работа по колата докато заслужи званието "моята кола" и това ще остане за времената когато ще се занимавам с "екстрите'

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X