Зачудих се дали е технически възможно обиконовенна спирачна система (от старите, т.е. без ABS) да се модифицира/надгради до такава с ABS на кола или джеп???
Знам че с пари и мерак всичко е възможно, но в случая питам дали е сравнително нормална и стандартна операция или става дума за хвърляне във филм на ужасите. Всъщност надгражда се наличната спирачна система с допълнителни модули на ABS системата или се сменя изцяло с нова такава, имаща АБС?
Ако да може, колко ли пари би чинила тази самодейност?
Знам че с пари и мерак всичко е възможно, но в случая питам дали е сравнително нормална и стандартна операция или става дума за хвърляне във филм на ужасите. Всъщност надгражда се наличната спирачна система с допълнителни модули на ABS системата или се сменя изцяло с нова такава, имаща АБС?
Ако да може, колко ли пари би чинила тази самодейност?
, то моето се води кола комби (Хонда CRV) и си има ABS. На практика винаги съм карал автомобили с ABS и не знам каква е разликата спрямо без. Когато бях на 12 години се научих да карам кола на семейния Опел Рекорд Олимпия 64година. Той със сигурност е нямал ABS. Ама вече не помня как се е държал. Просто понякога ми идват щури идеи да си взема за крастата допълнителна истинска джепка. Демек от старото поколение, без електроники, тинтири-минтири, всичко ръчно и механика, без бордови компютри и с 2 лоста
Тресе-бръмчи и изобщо не спира. Побърква се "машинката".
Коментар