Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Развиване на запекли алуминиеви гайки?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Развиване на запекли алуминиеви гайки?

Аз ,щото..повредите ги плащам.Та секторен ключ.И никакво греене-свива цветната втулка.Ако има възможност- да се намали усилието от пружината.Бой само за отлепване-после секторния и тръбето.Не е бързо и удобно,ма нема друг верен "чалъм".И не ползвайте спирт(по време на работа)За лискане е.(Прави промени в диаметъра на материала,а не мазане-нагряване,изпарения,отнемане на температура...)Двойни са пружинките,но не е нужно да се търси..а как ще ги сглобиш после?Ако само некакъв реглаж.Ми сглобка-па ша питаш,или кво...?
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1003443_10200262734839177_646027837_n.jpg
Прегледи:1
Размер:46.6 КБ
ID:5501448
      Ето каква я свърших днеска Тръбния ключ се оказа много голям за там и се намества адски трудно и малко или много хваща пружината и от там се получава едно изплъзване и не става. Още при първия опит дръжката на верижното ключе не издържа, както се вижда на снимката. Остана последния ми вариант - да си намеря секторен ключ и да свия пружината. Ако и тогава не стане... се отказвам напълно
      [FONT=Arial Black][SIZE=4][COLOR=Red]ЕНДУРО ВАРНА[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

Ключа за верига стиска детейла, а той е алуминиев и нищо чудно да поддава и да стяга резбата допълнително. Ако със секторен ключ не става, понеже от него по-добро няма, остава рязане на гайката.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е добре де защо аджеба не свали тия койолвъри, така като ги гледам за 30мин. работа пряко сили. И досега да си решил проблема, а сега 4 дни се мъчиш и си трошиш ръцете, скоба за маслен филтър с верига няма да стане защото натискаш гайката към резбите, само секторен ключ обаче детайла долу от колата !!!
          Който оцелее ще закусва!

Коментар

Можеш да си поръчаш на лазер да ти резнат ключ направо с дупка и 4 зъба сигурно ще струва под 10 лв от 5 или 8мм .
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Отвивал съм алуминиеви гайки от стоманен детайл, като ги накисна за една нощ с оцет. Оцета успешно разтваря алуминиевия окис,който създава проблема.
              Show must go on!
              LZ1VES

Коментар

Гледам, Веско ме е изпреварил с оцета.
                И секторен ключ за този диаметър, естественно (те са за диапазон, отговарящ на външния диаметър на гайката- напр.50-55, 55-62...)
                Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

На работа съм през по-голямата част от дена, а в почивния ден не ми се занимава да ги свалям и слагам Пък и не съм се заел сериозно, защото и толкова ниска ми харесва, но винаги може и още. Търсих в няколко магазина из Варна секторен ключ и в повечето ме гледаха така Та ако някой знае от къде мога да се сдобия ще съм благодарен. Другия вариант е доставка, но не съм фен на куриерите. За ключ рязан на лазер и аз съм го мислил, но не мога да сваля размерите точни. Около 80мм е диаметъра на гайката.
                  [FONT=Arial Black][SIZE=4][COLOR=Red]ЕНДУРО ВАРНА[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

Казаха ти вече - начертай си ключа и го дай да го изрежат на лазер. Не е нужно да даваш кой-знае колко точни размери. Те даже оригинално са с обхват (примерно 55-60), а не като гаечните.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Освен външния диаметър на гайката и размерите на каналчето други не ти трябват .
                      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Да, и вътрешния диаметър на ключа трябва да е с една идея по-малък от външния диаметър на гайката. В никакъв случай по-голям. Това ако ключа е с един зъб (стандартния случай).

Коментар

Този ключ прилага усилие върху един зъб и без допълнителни манипулации е равностоен на чук и секач - дори е по-зле. Нужен е, разбира се, но за запекли гайки, забравете.
                          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                            Този ключ прилага усилие върху един зъб и без допълнителни манипулации е равностоен на чук и секач - дори е по-зле. Нужен е, разбира се, но за запекли гайки, забравете.
                            Равностоен е върху гайки от стомана. Върху алуминий с чук и секач ще направиш гайката на гъз много преди да се развие.

Коментар

Този ключ работи върху нормално въртящи се гайки и служи за настройка на окачването, а не за изнасилен опит за развиване. Сам знаеш, моментните усилия, помагат повече. Предложих да очука гайката по цялата окръжност и после с тъпо джелезо да действа върху зъбите. Разбира се, трябва известен опит. Който го няма, ходи на сервиз.
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Ако все пак химическите методи не помогнат и се наложи да грееш направи следното: Вкарай целия детайл във фризер за дълго (поне час) за да се охлади в дълбочина. После внимателно загрей само гайката напр. с горелка, примус или друго но внимателно и отдалеч да не повредиш но. И после бързо докато не са изравнили температурите развивай. Като цяло алуминия има много добро топлопредаване и не е проблем да загрееш бързо и равномерно гайката. За съжаление когато и основния детайл е от алуминии той пък бързо ще отнема топлината от гайката, затова предварително си подготви инструментите за развиване за да не се бавиш.
                                Второ ниво е на същия принцип, но с течен азот вместо във фризера. По този начин ти е бедна фантазията какви втулки се разглобяват без да се опъват хич Само, че там много трябва да се внимава с ударите че много се чупи.
                                Technical Rescue Direct - life lies in courage
                                http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X