Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скьрцане от спирачките на задна???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Скьрцане от спирачките на задна???

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
    И мен ме предупреждаваха за тия Цимерман ... били внисали от Турция за цяла Европа. Наистина запалих едни накладки с тях ... ама ония бяха някаква си марка NK ... тия АТЕ си ги изядох за има няма 30 000км ... дисковете не са мръднали.
    На следващата кола, това ще е първото нещо което ще купя!
    Сьгласен майка ма моите дискове са от времето на ония форум,години и години,пьрвото нещо което смених на колата и имат още толкова живот макар,че няма да ги чакам.70 000 мили на едни дискове и са на половина,не ме карай да излизам да снимам,знаеш колко ми е акьла

Аз и за това дадох пример как с тия накладки изкривих дисковете на резервата,накладката няма мьрдане при положение,че колата харчеше по 30 на 100,предадоха се дисковете обаче.
    На тия толкова зор няма как да им дам или поне още нищо не се предава - няма цепки по дисковете,няма криви дискове,няма неравномерно износване..........Ако имаше темата щеше да е за дискове или накладки
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Добре де като не искаш да слагаш меденка, тогава разтвори в малко ацетон от онази лента Бишоп демек суров каучук и опитай!
      Буталото и накладката трябва да имат постоянен контакт дори и при не натиснат педал!
      Няма ли контакт има ефект!
      Като питаш поне опитай па после питай защо се оправи
      Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Темата е Защо,един вид просто ми е интересно Защо е така.Аз лесно ще я намацам,ще спре да свири и после трябва да я мия,че да знам кога се прибира жената.Врьщам ли заден едно дете няма зад мен което е прекрасно,а и по-сигурно,оплаквания нямам
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

При незадействан спирачен апарат между накладките и диска е необходимо да има малка въздушна междина. Тази междина се осигурява от уплутнителния пръстен на буталото и от противовибрационната пружинка на накладката. Проблема ти е от това че противовибрационната пружинка ти изтегля само предния атакуващ ръб на накладката при движение напред а задния остава докоснат до диска и при реверсиране на движението отделената от буталото и докосната с вече челния ръб накладка изпада в резонанс заради лекото заклинване в диска.
          Малко мътно го обясних ама в бързината толкова, ако имаш въпроси питай. Просто материята е доста сложна, имат значение: материали, защитни покрития, размери и.т.н. това за нови апарати, за старите се намесва стареене на материалите и окисляването им.

П.П. В редки случаи вибрациите (скърцане) могат да доведат до интензивно стареене на материалите и разрушаване на конструкцията при голямо натоварване.
          Последно редактирано от old111; 29-06-12, 15:18.
          Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Първоначално публикуван от old111 Преглед на мнение
            При незадействан спирачен апарат между накладките и диска е необходимо да има малка въздушна междина. Тази междина се осигурява от уплутнителния пръстен на буталото и от противовибрационната пружинка на накладката. Проблема ти е от това че противовибрационната пружинка ти изтегля само предния атакуващ ръб на накладката при движение напред а задния остава докоснат до диска и при реверсиране на движението отделената от буталото и докосната с вече челния ръб накладка изпада в резонанс заради лекото заклинване в диска.
            Малко мътно го обясних ама в бързината толкова, ако имаш въпроси питай. Просто материята е доста сложна, имат значение: материали, защитни покрития, размери и.т.н. това за нови апарати, за старите се намесва стареене на материалите и окисляването им.

П.П. В редки случаи вибрациите (скърцане) могат да доведат до интензивно стареене на материалите и разрушаване на конструкцията при голямо натоварване.
            Демек ти е слаба пружината .
            Зимерманите, на които бях горд собственик 3 месеца се изкривиха. Кой знае какво са ми продали... Иначе не съм палил накладки откак карах рено, ма то беше отдавна и не е от реното.

Коментар

Първоначално публикуван от old111 Преглед на мнение
              Малко мътно го обясних ама в бързината толкова, ако имаш въпроси питай.
              Ти добре го обясни,но не си го представям да не скьрца на предна,а само на задна и ниска скорост при натиснат педал.

Автомат,задна,ускорява и тишина,натискам за да намаля или подьржам скорост и цвили.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                Автомат,задна,ускорява и тишина,натискам за да намаля или подьржам скорост и цвили.
                Това ми е убегнало някъде в навалицата и останах с впечатлението че и без да натискаш педала си цвили. Така че предното дето го написах не важи в случая.
                Та взех малко бобец и го метнах според коригираните вече даннии боба е категоричен че като цяло само можем да си чешем езиците ама да ги почешем
                Ако всичко с апаратите е наред съмнението пада върху структурата на накладките която е възможно да е манипулирана при изграждането за да се избегне и цвиленето напред. Друга възможност е перфорацията и или материала на дисковете да предизвиква резонанса.
                Ама те тея неща и боба неще да ги казва да не падне авторитета.

Коментар

Кептъне така като чета началото на темата - просто накладките са си твърдички... Твърдите накладки са си шумни по принцип. Пак добре че не свирят при движение напред...
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Ъхъ, и аз такова си помислих в началото, ама нали съм прозд, та да не ми се смеете-не осмях да пиша. Сега като имам "светъл пример" се престраших...

Сложи по-меки накладки(от два и трийсе), и кажи какво става. Ако спре да свири-висиш бира. На гоблина...

Знам, знам, че те кефи да пеят, ама нали ти е интересно откъде-като нищо ще е от твърд материал.
                    Микро пукнатини и ръбчета отпред или отзад си ги има, ама практиката е доста различно нещо от теорията.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Не се славят като меки,не се славят като тихи,дьржат на една хубава висока температура,кевлар керамика...............ма по тьпа логика те са си еднакво твьрди и като нови и като стари,че и без значение на кьде се вьрти диска.

Другото е,че свиркат от нови,там диска не е надран още,дето се казва девствени спирачки и като диск и като накладка.Остава това с подложките - ако те са калпави ще свири без значение на колко години или километри е диск или накладка.

Аз им се чудя години вече,почудете се и вие.Ще сменя подложките и ще спрем да се чудим май.

По-меки накладки няма да сложа ако ще да ми ги подарява някой,аз го искам да спира,а че свири на задна ми е все тая.Болна тема ми е,няма начин да правя компромис сьс спирачки еле на осмаците.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Ц, не са подложките. На бас на 2 литра бира и 2 кила ребра. Ше се повтора, ама аз се чуда що не скърцат напред? Верно увредените по авто състезания ни доставя удоволствие, ама като са твърди тряя цвили и напред. Тука е загадката. Залагам ребрата , че е от дисковете, от там и износването на накладките допринася ефекта...

Коментар

По-меки накладки няма да сложа ако ще да ми ги подарява някой,аз го искам да спира,а че свири на задна ми е все тая.Болна тема ми е,няма начин да правя компромис сьс спирачки еле на осмаците.
                          Само за проба бе. Нали ти казвам-вземи от два и трийсе, па след пробата ги подари на някой тамошен мангал със златен ланец на врата.

Коментар

Е то за проба ще спре да свири,те не свиреха на ни една кола преди да почна да си играя и ни една от тях не беше с нам кви дискове и накладки.
                            Тукашните мангали карат зИлени Лексуси,че тия вече много им харчат
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Кептъне, с по-меки накладки колата би следвало да спира по-добре ? Просто ще греят повече, ще съсипват дисковете по-бързо, ще се износват по-бързо и тъй-нтааа-таак...
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

те не свиреха на ни една кола преди да почна да си играя и ни една от тях не беше с нам кви дискове и накладки.
                                Ти да не си родом от Перник бе?..

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X