Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скьрцане от спирачките на задна???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Скьрцане от спирачките на задна???

Плоскост:бутало-накладка-диск-диск-накладка-бутало.Перво мазване на едната,после другата и после пак мислене?
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Прегледай си сходимости и странични наклони. Въртенето е супер тъпа мярка..., Износваме ги равномерно, ама защо?
      Прегледани - джанти оригинал за модела,3 различни стенда през 6 месеца като пьрвия стенд препорьчан от Мерцедес сервиз,втория собственика има 2,а третия на Руснак / технически грамотен човек / който има само 3,но прави още 30.Принтирам данните в които трябва да влиза,искам принтирани какво е било преди и какво е след реглажа и да,знам,не сьм лесен клиент.

Остави го това,колата е мислена с 16ки преди началото на 90те,никой не е смятал като мен как да минава с 18ки по над 40 000 километра с едни гуми ма на,беден човек жив

По вьпроса сьс спирачките - по 2 цилиндьра са на страна,всичко е раздвижено,износва равномерно,не тегли,не дьрпа,дисковете сменени с накладките заедно и свири,при втора смяна на накладки пак така.

Сменям ламарини другия пьт и да видим,имам и паста АТЕ за накладки ма няма да си играя да я махам после я.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
        ЗабелЕзал съм, че скърцане в спирачките винаги значи еластичност по веригата. Най-често въздух в системата, но може кофти накладки, подложки между накладката и буталцето. Заради тази еластичност, при определена скорост (винаги много ниска) вибрацията на накладката от триенето в диска се превръща в резонанс и цвили.
        На тия екзотики ,винаги има на гърба на накладката залепено "двоино лепещо тиксо" с дебелина 1-1,5 мм и все се чудех за какво е. Вече знам
        Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Нямам нищо на гьрбината им,но тава май щото не са екзотики,на по 20 години ще станат някои от тях.Някои накладки идват с пакетче грес за гьрбовете на накладката,отделно може да се купи самото пакетче от магазина,някакви 6 кинта беше май.

Тиксото може и да го играе вьзглавница,но до кога?Като почнат да пушат какво ще стане с тиксото?
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Я кажи да неби да не съм прочел, какви са накладките? Керамика, каква и коя? Дисковете какви са?
            Сичките керамики дето съм помирисвал скърцат, некои и топли. Ма на бегачките не се брои. Скърца ли напред като я лашнеш леко, като назад? А, снимаи диска поне.
            Това дето горе сте го написали за "медна грес" не е грес. Тая медна паста има съвсем друго предназначение! Няма какво да мажеш с нея по спирачките, па и да връткаш... За смазката дето е с накладките прочетете внимателно къде се слага и как, ако я слагате де . И Боса - земи си пробай едни гуми дето не пише спорт на тях /Незнам къде ти е темата с гумите/, тия със спорта са обикновено по - мекушави и затва свършват бързо и не държат така добре на вода - лично мнение.
            ПП. Аз тамън си помислих, че не съм в ред да раздвижвам де що вида спирачен апарат, ама явно не съм само аз.

Коментар

Не знам дали ще го обясня разбираемо.
              И при мен се случва, но рядко.
              Проблема според мен е в накладките, по-точно в ръбовете им на късите страни които се явяват преден и заден спрямо посоката на въртене на диска /или барабана/. При работа те се сработват, като предния "среща" диска, а задния "подлизва".
              При даване на задна с малка скорост и леко пипане на спирачката задния ръб "среща" диска, неминуемите "повличания" в материала на диска и накладките вече се срещат в обратна посока /като храповик/ и се получават микровибрации явно в резонанс. Ако скоростта е по-висока или натиска на спирачката е по-силен звук няма.
              Опитай да пуснеш назад по наклон и с променливо усилие на спирачката изследвай поведението и звука.
              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                Кола една от подписа,накладки Аксис ултра Керамик,дискове Зимерман Спорт вентилирани и дупчени,апарати / то пьк има едно значение ма знае ли човек / с по 4 цилиндьрчета раздвижени редовно.

От нови скьрцат на задна при ниска скорост,при по-висока или яко натискане не се чуват.Напред ни вопьл ни стон,трьгнеш ли на задна и подпирам ли сьс спирачка автоматика се чува на 2 преки поне.До момента на дисковете имам около грубо 100 000 километра и си е сьщото като от самото начало.Накладки сьм сменял ведньж и все коня в рЯката,скьрцат си.
                Крьстев те ти отговорите на всичките вьпроси,да я почнем от началоДискове Зимерман СПОРТ,накладки АКСИС КЕРАМИК

Паста не сьм слагал,имам я,но няма да мажа гьрбовете.И аз като питам не значи,че кола не сьм виждал,все толкова знам какво е паста за спирачки и как се слага и няма да се бьзикам като един пич в един форум та после щеше да се пребие един четец.

Гумите тьрси в раздела гуми,една тема за Мишки и сьвсем скорошна за Дьнлоп,там оправия няма.
                Последно редактирано от BENZBOSS; 28-06-12, 22:47.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                  Не знам дали ще го обясня разбираемо.
                  И при мен се случва, но рядко.
                  Проблема според мен е в накладките, по-точно в ръбовете им на късите страни които се явяват преден и заден спрямо посоката на въртене на диска /или барабана/. При работа те се сработват, като предния "среща" диска, а задния "подлизва".
                  При даване на задна с малка скорост и леко пипане на спирачката задния ръб "среща" диска, неминуемите "повличания" в материала на диска и накладките вече се срещат в обратна посока /като храповик/ и се получават микровибрации явно в резонанс. Ако скоростта е по-висока или натиска на спирачката е по-силен звук няма.
                  Опитай да пуснеш назад по наклон и с променливо усилие на спирачката изследвай поведението и звука.
                  На задна вдига поне 50 и при по-висока скорост си мьлчат,с газ на задна и спирачки сьщо,бавно като се движи цвили.При силен натиск проблеми няма та като спи детето ми се налага да влизам в паркинга на бургия и с шут на спирачките за да не сьборя оградата - така си траят,ни скьрца ни нищо.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Фаце темата я четеш,ти свириш ли,сьщите дискове като моите имаш ма ти забравих накладките?
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Дискове Цимерман на дупки , накладки АТЕ ... не свири сериозно!
                      Нито с 16ки оригинални (на Пушската от Мерцедес форума) нито с 18ки Менте АМГ джанти (245/45/1
                      Ако искаш КЕ ти дам кръгче , квадратче или каквото поискаш с колата да тестваш (нема пауър нещо ... ама това от вакумите) ...
                      Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                      Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                      Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Осморка искам,нали ти е за продаване

Гумата няма нищо общо,цвили и на сняг и на мокро и на топли и на студени спирачки.

ЦВИЛИ
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Тоя мъртвец го продавам и скачам на онова за което писах ...
                          Синьо , фул екстри , само 7 коня по-малко ... но ще го "пипнем"

Моето не цвили.
                          На top неговата S класа цвилеше на задна ... даже клипове беше правил. Незнам как я излекува, че и той болен като теб по тая кола

Коментар

Незнам що пиша в тая тема като не мога да отговоря що скърцат, май са прави колегите отгоре с ръбовете .
                            Честно, аз по се чудя що не скърцат напред!
                            Иначе щи кажа, ма докарай колата да я видя . Колко са ти умни спирачките и какво усилие дават на задна и на кой мост?
                            Тоя аксис не го познавам, селяните караме с феродо рацинг , но, за накладките производитела трябва да пише с какви дискове стават, включително марка и модел - не са стандартни накладки все пак. Аз цимермани купени в България хвърлих на 5000 км... На ауди. Ама щом спираш начи си О"к.

Коментар

Първоначално публикуван от Ц. Кръстев Преглед на мнение
                              Незнам що пиша в тая тема като не мога да отговоря що скърцат, май са прави колегите отгоре с ръбовете .
                              Честно, аз по се чудя що не скърцат напред!
                              Иначе щи кажа, ма докарай колата да я видя . Колко са ти умни спирачките и какво усилие дават на задна и на кой мост?
                              Тоя аксис не го познавам, селяните караме с феродо рацинг , но, за накладките производитела трябва да пише с какви дискове стават, включително марка и модел - не са стандартни накладки все пак. Аз цимермани купени в България хвърлих на 5000 км... На ауди. Ама щом спираш начи си О"к.
                              И мен ме предупреждаваха за тия Цимерман ... били внисали от Турция за цяла Европа. Наистина запалих едни накладки с тях ... ама ония бяха някаква си марка NK ... тия АТЕ си ги изядох за има няма 30 000км ... дисковете не са мръднали.
                              На следващата кола, това ще е първото нещо което ще купя!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:fullsize_5069.jpg
Прегледи:1
Размер:90.6 КБ
ID:5386855

Диска горе,накладката долу с малко спецификацийки.

Име:axxis-ultimate.jpg
Размер:7.2 КБ
ID:5386856

Име:axxis-chart.png
Размер:8.6 КБ
ID:5386857

Axxis ULT

• Advanced High-Performance Ceramic Compound
                                • Ultra High Performance; best material for high-temperature braking
                                • Higher cost material, competitive vs. all high-performance brake pads
                                • High coefficient of friction, exceptional stopping power, track-worthy, road-friendly
                                • Application-specific formulations
                                • 100% shimmed, ensuring squeal-free braking

Пише,че стават с какви дискове са ти на сьрце,да си внимавал да не нацепи диска по дупките ако е дупчен ма аз на писта още не сьм ги вадил та не ми е голям проблем.На дисковете имам едни хубави хиляди километри,накладките са едни и сьщи на 6-7 коли като това ми е на ум при сменени някои от най-добрите марки на пазара.
                                Диска проблеми няма,накладката дьржи по над 40 000 километра спокойно каране,диска дьржи поне 2 чифта накладки.

Натоварването на моста си го смята колата,имам и БАС на двете,но това няма значение - и бащата има ма не свирят.Като ги вьржа на паркинга и от 60 спират заедно та не е разпределянето / еднакви размери джанти и гуми,предни амове и тегло или почти/.

Проблеми сьс спирането нямам,3 слоя боя имам на задните брони вече,спирачна дьржи с години,нищо криво няма там, и никьде Аксиса или ПБРа не казва,че се ползват сьс специални дискове.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X