Здравейте колеги, моля споделете мнения за сервиз на територията на София където да ми погледнат задния диференциал, но да си разбират от работата, а не да почваме по метода "проба-грешка". Става въпрос за лек автомобил Мерцедес С 250 ТД 98г.От прочетеното във форума разбрах, че регулировката при сглобяването на пиньон- корона е прецизна работа, а предполагам при мен вие лагер на пиньона. Знам, че от форума има колеги със сервизи, ако имат опит с такъв ремонт да пишат на лични, защото не знам къде да отида, а при случайни и непознати майстори не ми се ходи.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Виещ диферециал-компетентен сервиз в София?
Свий
X
-
От: Виещ диферециал-компетентен сервиз в София?
Първоначално публикуван от v.kostov Преглед на мнениеЗдравейте колеги, моля споделете мнения за сервиз на територията на София където да ми погледнат задния диференциал, но да си разбират от работата, а не да почваме по метода "проба-грешка". Става въпрос за лек автомобил Мерцедес С 250 ТД 98г.От прочетеното във форума разбрах, че регулировката при сглобяването на пиньон- корона е прецизна работа, а предполагам при мен вие лагер на пиньона. Знам, че от форума има колеги със сервизи, ако имат опит с такъв ремонт да пишат на лични, защото не знам къде да отида, а при случайни и непознати майстори не ми се ходи.
П.П. Провери ли нивото на маслото в диф-а, има ли омасляване около полуоските, или към кардана, което се получава често при запушен отдушник и как се появи виенето-постепенно, или си го имаше?И над каква скорост се появява?много автомати-слаби резултати!
-
Има омасляване на дифа откъм предната семеринга, колата така я взех има шум между 40 до 60 км/ч после изчезва при около 50 като изключиш от скорост също изчезва. Ако имаш познат специалист кажи къде да отида да го погледне?
Коментар
-
Първоначално публикуван от v.kostov Преглед на мнениеИма омасляване на дифа откъм предната семеринга, колата така я взех има шум между 40 до 60 км/ч после изчезва при около 50 като изключиш от скорост също изчезва. Ако имаш познат специалист кажи къде да отида да го погледне?Но при теб може да вие лагер на главина, или висящ лагер, както го описваш-диференциала като завие над определена скорост няма спиране( при цедес обикновено над 80-90км./ч.)
Опиши по-подробно КОГА вие нещото?Има ли вой над 100-120км./ч.?А в завой-ляв и десен?При изкачване има ли разлика, когато даваш газ, или я отпускаш?
Не каза погледнал ли си нивото на маслото в дифа...?А, някога да си го сменявал...?
Провери си отдушника-намира се отгоре на диф-а и се развива, но внимавай да не попадне гняс в диф-а, че може да го съсипеш!След повече от десетина години почти е задължително да е задръстен!
П.П. Упс-вискозитета на маслото за диф-а е 85/90, но аз такова масло освен в Балканстар 25лв./л. така и не открих.Напоследък подочувам, че във фирмения сервиз наливали Шел 75/90, щото нямали от оригиналното...
Най-добрия цедесаджия е Генади-сервиза му е в края на бул."Владимир Вазов" от дясната страна на булеварда почти на излизане от София.Ще се ориентираш по многото цедеси отпред.много автомати-слаби резултати!
Коментар
-
Отскоро взех колата не съм сменял нищо, сега започвам- за висящ лагер не се бях сетил, иначе виенето над 60 изчезва не е постоянно, най силно се чува около 40 като че влиза в някакъв резонанс. За дифа мисля да му сложа 75/140 да видя какъв ще е ефекта?
Коментар
-
Първоначално публикуван от v.kostov Преглед на мнениеОтскоро взех колата не съм сменял нищо, сега започвам- за висящ лагер не се бях сетил, иначе виенето над 60 изчезва не е постоянно, най силно се чува около 40 като че влиза в някакъв резонанс. За дифа мисля да му сложа 75/140 да видя какъв ще е ефекта?
Не си прави експерименти с маслото на мерцедесов диф-това не ти е жипков LSD диф с повишено триене, ами наливай, каквото препоръчва производителя!Съжалявам, че съм позабравил спецификацията на маслото по MB(Mercedes Benz), но може да се провери.много автомати-слаби резултати!
Коментар
-
Първоначално публикуван от v.kostov Преглед на мнениеОтскоро взех колата не съм сменял нищо, сега започвам- за висящ лагер не се бях сетил, иначе виенето над 60 изчезва не е постоянно, най силно се чува около 40 като че влиза в някакъв резонанс. За дифа мисля да му сложа 75/140 да видя какъв ще е ефекта?Майка Япония.......Всичко друго е компромис!
Коментар
-
Диференциала е ремонтиран оказаха се лагерите, пиньон и корона са здрави, но имаше много язви и малко луфт по големия лагер на пиньона оттам и виенето което се чуваше. Намерих и майстор които прави дифове на Мерцедес и моя не е първия направен. Работата с лагерите и семерингите излезе 500лв. Ако някой има нужда от такъв специалист да пише на лични, да не правим реклама макар, че момчето си заслужава....
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар