От: Щракане в задния диференциал на витарата.
Ами не е лошо да разгледате диференциалите на самурая!Предния е 2 сателита,на ос и 2 планети.Задния е с 4 сателита на ос и 2къси оси,които образуват кръстачка и 2 планети.До сега не съм споменавал никъде термина предавателно число.Освен това главното предаване (пинион,корона),е отделен механизъм за който в момента не става въпрос.В този ред на мисли не е зле да преразгледаме "глупостите" на конструкторите от suyuki и "безхаберниците" които ..... Нищо лично!Поздрави!
Ами не е лошо да разгледате диференциалите на самурая!Предния е 2 сателита,на ос и 2 планети.Задния е с 4 сателита на ос и 2къси оси,които образуват кръстачка и 2 планети.До сега не съм споменавал никъде термина предавателно число.Освен това главното предаване (пинион,корона),е отделен механизъм за който в момента не става въпрос.В този ред на мисли не е зле да преразгледаме "глупостите" на конструкторите от suyuki и "безхаберниците" които ..... Нищо лично!Поздрави!
Сега някои ще скочат и ще кажат не може да стане!И аз така казах ама друго излезе
.Звъни ми преди около година механика който поддържа някой от състезателните ни коли и вика: ела в сервиза че нещо не мие ясно. Отивам при него а той прави скоростната кутия на едната бегачка(тойота селика гт4),и казва :имаме проблем със селиката предния и задния диф. са различни не знам как се е движила до сега.Броим отново зъби ,смятаме 4,4 отпред 2,9 отзад
.Шах с пешката.След около половин час умуване и почесване загрях.Отвън на кутията има ъглова предавка (някой я наричат раздатка)Като я разглобихме и я сметнах-2.9
.И кво се оказа хитрите японци вземат движение за задния мост след предния диф.,умножават го през ъглова предавка по2,9 а задния диф го дели на 2,9 и деиствителното предавателно число остава 1х4,4=4,4 .Хитро а
Коментар