Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Щракане в задния диференциал на витарата.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Щракане в задния диференциал на витарата.

Колеги,искам да ви опиша какво започна да прави задния диф на витарата и ако предположите какво е да споделите.Още не ми се разглобява да видя какво е ,но сигурно след време ще се наложи.Получи ми се след като на два пъти буксувах доста сериозно и си я полашках напред-назад за да изплувам от калта.Не ,че щрака като карам,но дразни с щракането си при по-рязко пускане на съединителя.
    Когато е на скорост и се разлашка напред назад от задния диф се чува нещо като щракане на каре,но не е,от лагери също.Този шум се предава на полуоските и се чува отстрани на задните колела.Когато хвана кардана и го въртя в двете посоки има луфт,но този шум го няма.Вече при по-здраво лашкане се получава (откъм дифа предполагам).Очаквам предположения от къде идва.
    От луфт някъде в касетата (сателити,планети)ли е?Някакви втулки или нещо друго?Налага ли се спешно отваряне или може да покара известно време и така?Благодаря Ви предварително!

От: Щракане в задния диференциал на витарата.

Колеги ,никой ли не се е сблъсквал с този проблем?

Коментар

Колега, сигурен ли си, че е от диференциала?

Буквално току-що ми отстраниха сходен проблем в "Джимни"-то. Но щракане чувах някъде отдолу (човек си мисли за раздатката) при включен преден мост и каране по черно. Оказа се спукано каре при дясното предно колело; поправя се със смяна.

Поздрави! Пожелавам ти бързо да си решиш проблема.
      Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от дядо Ники Преглед на мнение
        Колега, сигурен ли си, че е от диференциала?

Буквално току-що ми отстраниха сходен проблем в "Джимни"-то. Но щракане чувах някъде отдолу (човек си мисли за раздатката) при включен преден мост и каране по черно. Оказа се спукано каре при дясното предно колело; поправя се със смяна.
        Поздрави! Пожелавам ти бързо да си решиш проблема.
        От задния диференциал е,защото съм свалил капачките на предното(не работи).В момента съм само на задното и проблема мисля,че идва от задния диф,защото не е и от каретата.Не ,че е болка за умирачка,но искам да разбера с ваша помощ,без да разглобявам дифа от какво е.Поздрави!

Коментар

Провери, дали не ти се е разбил шарнира на А-рамото или тампоните. Той е точно на задния диф и може затова чаткането да ти се чува точно от там. Чукането е от радиалното изместване на моста, макар и минимално. Аз имах същия проблем. Чаткаше ми и при лашкане, и при потегляне и при превключване на предавките. Само че, на мен ми се бяха разхлабили гайките на У-болтовете. Но резултата беше същия, целия мост се завърташе по оста си, променяйки дори ъгъла на задното каре към дифа.
          Успех!
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
            Провери, дали не ти се е разбил шарнира на А-рамото или тампоните. Той е точно на задния диф и може затова чаткането да ти се чува точно от там. Чукането е от радиалното изместване на моста, макар и минимално. Аз имах същия проблем. Чаткаше ми и при лашкане, и при потегляне и при превключване на предавките. Само че, на мен ми се бяха разхлабили гайките на У-болтовете. Но резултата беше същия, целия мост се завърташе по оста си, променяйки дори ъгъла на задното каре към дифа.
            Успех!
            Колега,извини ме за незнанието ми,но кои са У-болтовете?

Коментар

У-болтовете държат ресорите за моста. Аз карам Фероза, а тя е с ресори отзад. Просто, причината за чукането при теб, би могла да е от разбит шарнир или тампони на А-рамото.

Коментар

Е ,това е вече друго нещо.Хвърли ме в публиката с тези У-болтовете на витарата.

Коментар

При мен радиалното изместване на моста се получаваше от това, а от там и неприятното чукане.
                  Последно редактирано от TigerHunter; 15-06-11, 19:50.

Коментар

Колега,тъй като си го получил при боксуване,ориентирай се към механизма който се натоварва при боксуване,а именно диференциала.При мен след подобно изпълнение се наложи да сменя касетата,кръстачката и планетни и сателитни колела.Щракането не е опасно ,но е дразнещо,при всяко потегляне.

Коментар

И аз съм се насочил към тези възли,защото се предава от дифа на полуоските и се чува от двете страни на главините ,но си рекох да се консултирам и с вас.Точно това ме дразни и за това тъся къде е проблема.Колега с нови или втора ръка ги сменя?Каква пара ти излезнаха?Поздрави и безаварийно!

Коментар

Смених само кръстачка,планети и сателити,не намерих касета.Остана хлабина между касетата и кръстачката,сега щракането почти не се чува.По добере пробвай с читав диференциал-комплект втора ръка.ако не те дразни не се занимавай.Предния и задния диференциал на някой коли са различни(Самурая)!Имам наблюдение върху една Фероза,която от години си върви така.Когато сцеплението е малко включвай предния мост предварително,за да не товариш с боксуване задния.Късмет!

Коментар

Първоначално публикуван от daskala-bg Преглед на мнение
                          Смених само кръстачка,планети и сателити,не намерих касета.Остана хлабина между касетата и кръстачката,сега щракането почти не се чува.По добере пробвай с читав диференциал-комплект втора ръка.ако не те дразни не се занимавай.Предния и задния диференциал на някой коли са различни(Самурая)!Имам наблюдение върху една Фероза,която от години си върви така.Когато сцеплението е малко включвай предния мост предварително,за да не товариш с боксуване задния.Късмет!
                          Благодаря ти за съветите!Щракането се получава само при потегляне или лашкане и не ме дразни чак толкова много така,че май ще си карам така.

Коментар

Не че нещо,ама Витарата няма кръстачка.Има една ос и две полуоси в касетата,които за зашплентнати.Ако има лфт м/у тях и касетата,проблемите няма да закъснеят.
                            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от daskala-bg Преглед на мнение
                              .Предния и задния диференциал на някой коли са различни(Самурая)!
                              Те такава глупост не съм чувал.
                              Извинявай даскале, ама няма такъв джип дето да е с два различни диференциала. Да, има разлики в здравината, и якостта между преден и заден, ама разлика в предавателните числа-нцъ!
                              Има такива машини(повечето трактори с 4х4 задвижване), но там е заради наложената разлика между диаметрите на предни и задни колела. Аз лино джип с различни гуми отпред и отзад не съм виждал.

Този самурай е пипан допълнително, ама от някой безхаберник.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X