Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за помощ в изготвяне на техническо задание - престъргване на полуоска + изготвяне на втулка за лагер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за помощ в изготвяне на техническо задание - престъргване на полуоска + изготвяне на втулка за лагер

Моля за помощ в изготвяне на техническо задание - престъргване на полуоска(два броя) + изготвяне на втулка за лагер

Имаме две пострадали полуоски от заден мост на джип, едната е мега зле, другата може и да мине за полу-жива.

Наваряване на полуоска ми беше потвърдено няма кой да направи качествено и надежно в България.

Прахово наслояване на метално покритие, намерих но нямат материали с нужната твърдост, специализират с алуминий и някакви медни неща които са меки за тия нужди.

Остава варианта с пристъргване на полуоската до някакъв подходящ размер - кой е той, до колко тряба да се престърже?

След това, на престърганото да се набие втулка с подходяща твърдост като за да легне лагер на главина върху нея.

Подозирам след като се набие втулката върху полуоската, след това ще се стругова(и полира за да не нарани семеринга) и отнема материал до постигане на заводските размери за да легне добре лагера на главината.

Каква втулка да се ползва, какъв материал, нужно ли е някаква последваща обработка, например повърхностно закаляване и т.н.?

Каква точно е технологията, какви варианти имаме и какво сочи опита в тази посока?

Ето снимката с размери в мм, втулката с дължина около 55-60мм и външен диаметър някъде около 47мм.

47мм е най-големия диаметър, най-дебелата част на полуоската, на 47 ляга лагера и семеринга, 42мм е изяденото от лагера, там вместо 42мм трябва да си е 47мм...

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:123.jpeg Прегледи:0 Размер:517.5 КБ ID:7046305
    Последно редактирано от BatGeorgeone; Вчера, 20:34.
    Бъдете живи и здрави!

Привет.
    Полуоските, които са идвали при мен, винаги са били обемно закалени. Няма проблем с престъргването.
    Личното ми мнение е, че интервенцията си заслужава, ако не може да се намери читава полуоска.

Не ми е основна дейност, но ако не се наеме някой да ти ги направи, бих помогнал.
    В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

• BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Благодаря много за съвета и предложението!

В кой регион си, пациентите са в София (област)?

• Emilppp
      Emilppp коментира
      Редактиране на коментар
      В Пловдив съм.

• BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Благодаря много, Емо. Помагам на близък приятел и ще държа връзка.

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
X