Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шайби от стомана 65Г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шайби от стомана 65Г

Добре. Дайте тогава от другия край.
    Термистите закаляват целия лист, колкото се набръчка - толкова. Няма да е много. После аз го нося на лазерджиите, те режат няколко шайби, с противно мрънкане разглеждаме ръбовете, решаваме какво да правим.

Да, по-горе имаше предложение за 40Х. Твърде разумно. Тя вече не е влакнеста, и няма нужда от ориентиране. Нито ще извърти някой гнусен фокус с внезапно пречупване.
    Последно редактирано от Стефан; 28-01-12, 21:58.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Добре. Дайте тогава от другия край.
      Термистите закаляват целия лист, колкото се набръчка - толкова. Няма да е много. После аз го нося на лазерджиите, те режат няколко шайби, с противно мрънкане разглеждаме ръбовете, решаваме какво да правим.
      Колко ще се набръчка листа така никой не може да каже, но от термообработка каквото и да е излиза криво, ако пък е тънко още повече, аз съм бил и шлайфист и моята работа беше все криво да изправям, било то валове вътрешни отвори или плоско. Така че докато не се пробва няма да се разбере какво става.Пак ще попитам ако не са много големи тези шайби пробвай на струг малко по дебели и после шлайф. Невъзможни работи нема.
      При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
        Да сегментите са шлайфани но и те искат укрепване щото са пък сцепени, а на Руски шлайф като този на снимките съм работил 17 години, не знам много ли е малко ли е, имахме и същият само че с вертикална глава. Добри машини за тия години веднъж горя селеновият изправител за масата и веднъж няколко секций на магнитната маса.
        Голяма мъка е тая машина . Понеже няма постоянна работа и си седи така с месеци като се наложи да го пуснем си утрепваме понякога повече от ден . Харчи много масло понеже поддържа маслен клин навсякъде покрай него всичко е в масло . За голями детайли е идеален има голям ход на всякъде .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Не бе, номерът е че после на масата на лазера могат да се изберат прави участъци, и да се отреже от тях. Все едно не се гърчи съвсем цялото. Колко напрежения са останали в одървените до равнинност участъци е неясен въпрос, и колко ще ги сгърчи, или отпусне рязането - още по-мътен.
          Става дума за експеримент - нямаме устойчива технология. И едва ли някой ще ни я поръча, така че просто борим конкретната задача на нашия си човек.

Коментар

Грубо размерите на шайбата са 55мм вътрешен и 76,2 външен. Точно ще ги мерим в понеделник по местата, където лягат, че не знам къде колко се е износвало. Ще разпитам подробно как я виждат работата със закалката и усукването. Може да имат нещо предвид, което да не са ми казали първия път.
            Ще питам и как стоят нещата със закалка на двете шини и след това изрязане. Не знам какво им представлява машината и какви детайли може да побере чисто физически.
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

Хи-хи, подозирам че ще стигнете до лазерите
              Мамка му, сигурно няма да ми повярваш от колко време ми липсват такива разговори(((

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                Хи-хи, подозирам че ще стигнете до лазерите
                Мамка му, сигурно няма да ми повярваш от колко време ми липсват такива разговори(((
                Ми то в тоя студ какво да правим друго.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                  Голяма мъка е тая машина . Понеже няма постоянна работа и си седи така с месеци като се наложи да го пуснем си утрепваме понякога повече от ден . Харчи много масло понеже поддържа маслен клин навсякъде покрай него всичко е в масло . За голями детайли е идеален има голям ход на всякъде .
                  А масло, имахме пък един огромен Руски хобел, там маслото по паралелите тече като река по време на работа и ако не беше заобиколен с дървени скари около него можеш да плуваш в маслото. Хобелиста повече тичаше с едни чували до дърводелският цех за трици да не залее покрай него и други машини. Те и това е една от причините да си отидат тия заводи.

Коментар

Оказа се, че съм блейка и са ми объркали шините. Дебелините не са 0.6 мм и 0.8 мм, а са 1 мм и 2 мм. Но като не съм гледал на място...
                    Шайбите са изрязани на лазер. Утре сутрин ще ги занеса да ги погледнат за закалка и евентуален шлайф.
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                      Оказа се, че съм блейка и са ми объркали шините. Дебелините не са 0.6 мм и 0.8 мм, а са 1 мм и 2 мм. Но като не съм гледал на място...
                      Шайбите са изрязани на лазер. Утре сутрин ще ги занеса да ги погледнат за закалка и евентуален шлайф.
                      Така ще се окаже че е по добре.

Коментар

Днес нарязахме само от 1 мм. Ще премеря колко подложка трябва за да се сглоби касетата, както е описано в ръководството. След това ако има нужда ще шлайфам от тези, ще режем от 2 мм или ще купя по-тънък материал.
                        Ще пиша като стане ясно каква е положението със закаляването, надявам се утре.
                        Аз не вярвам в чудеса!
                        Разчитам на тях!

Коментар

Изшлайфай ги, и после ги закалявай. При тая дебелина ако ще на хармоника да са, при затварянето на дифа ще застанат както трябва. По спомен усилието при затваряне беше някакви 400 кила при ферозата. Колко е при роки - виж в ръководството.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ще ги занеса утре там, където поеха ангажимента да ги закалят и ще ги попитам какво и как точно да направим. От едната шина излязоха десетина шайби. Ще има 1-2 да счупим, 1-2 да загубим и така
                            За рокито е тон според документацията.
                            Аз не вярвам в чудеса!
                            Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                              Ще ги занеса утре там, където поеха ангажимента да ги закалят и ще ги попитам какво и как точно да направим. От едната шина излязоха десетина шайби. Ще има 1-2 да счупим, 1-2 да загубим и така
                              За рокито е тон според документацията.
                              При тон усилие, освен ако нарочно не се направят на пружинни шайби, не виждам как евентуална кривина от закаляването би била съществен проблем.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мен кривината ме притеснява за шлайфа. Ще стане неравномерна ако е много крива. Отделно ако е много закалена и дебела магнитна маса няма да може да я изпъне.
                                Мисля да им дам да закалят две по 1мм, след това да измеря луфтовете и да сметна каква дебелина на шайбата трябва за да стане по учебник.

Шините се оказаха доста прави. Проснати върху равна повърхност почти нямаха луфт при натискане в средата и ъглите. Лично аз очаквах да са доста по-криви.
                                Аз не вярвам в чудеса!
                                Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X