Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ръжда, много ръжда :(((

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ръжда, много ръжда ((

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Спарки, то хубаво електрохимия, ама от желязо и алуминий пострадва първо алуминият. Не, не е майтап. Друг въпрос, че ако между двете се оформи джобче за солена вода, желязото пострадва без никаква намеса на алуминия.
    Сигурно си прав. Просто често изглежда обратното, вероятно защото в общия случай алуминия е доста по-дебел от желязото. 2-3-4 пъти. А "подкожуши" ли между двете (което май мочти вонаги се случва, рано или късно), ръждата работи със скоростта на светлината.

Процеса е много видим при електрически кабели. Има такива със стоманено ядро, обвито с алумниеви телове. Отвън изглеждащи перфектно, но тазвиеш ли да видиш как е вътре, виждаш бяла прахообразна субстанция и на много места здраво ръждясало жило, макар то по принцип да е поцинковано.

Не знам до каква степен е удачно вместо алуминий да се ползва неръждавейка например. Виждал съм сменени прагове на жигула, изкарващи над 10 години, и нямаше ръжда по шевовете, където са заварявани към останалото.

Не знам дали и помедняване би свършило някаква работа. Мисля че би станало лесно. Има такива греси и спрейове, съдържащи фини медни частици. После загряваш мястото до нужната температура, и ето ти помеднена ламарина. Номера работи върху неръждавейка, заварена с месинг. Месинга пращи и дими с жълт дим, като оставя върху ламарината жълти сажди. На местата, на които е било загрято, след като изчистиш жълтите сажди, отдолу остава "помесинговано".
    Последно редактирано от sparkybg; 08-06-10, 00:47.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: Ръжда, много ръжда ((

Помедняване - НЕ! Медта и сплавите и са универсална рецепта за електрохимична корозия на ДРУГИЯ метал. Желязо, алуминий - няма значение. Има ли контакт с мед във водна среда - корозията се чува (буквално се чува, само трябва слух). Хората за тази цел са измислили поцинковането и алуминизирането на желязото.

Неръждавейката - всичко зависи от материала на заварката, между черна и неръждаема стомана няма принципен проблем. Разбира се, черната може да ръждясва и самостоятелно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X