Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква боя???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Каква боя???

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
    Относно боите ......

Най-здравата боя, която съм виждал до сега е ...... тази за съвременните яхти. Мисля, че е полиуретан 3 компонентна.
    Някъде имам някоя и друга кутия, ама нямам време да ровя сега за да погледна.

Пробвах я миналото лято. С обикновен бояджиски пистолет НЕ СЕ пръска. Тоест .... не може ..... излиза на капки.
    Много е гъста и тежка. Тръгна на 10 бара налягане на въздуха и .... някакъв пистолет на който се сменяха всички "настройки" и струвал ....
    Разказвам така, защото не съм бояджия.

Та .... това нещо не се драска от клони .....! (А май и от камъни ....)

Боядисвахме едно корито ... на един приятел.
    После нарочно ходих да я драскам с джобно ножче, отверка ... и т.н.

Да кажат колегите .... имат ли, впечатления от тези бои!

Това се пръска със специални машини при над 250Бара. Без участието на пистолет и компресор.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Това се пръска със специални машини при над 250Бара. Без участието на пистолет и компресор.

И с пистолета стана .....
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение

И с пистолета стана .....
        То и с четка може.

Коментар

Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение
          Колега taran, би ли ми казал боя за каква цена на литър ще е оптимален избор за два цвята и какво количество ( ориентировъчно )ще ми е необходимо за джипа, ако приемем, че ще е само един цвят?

Благодаря предварително.
          Ако е един цвят мисля,че с 2-2,5 л. ще го пребоядисаш (то зависи и от цвета,някои са по-покривни,други прозират и след 4-5 ръце,също и от предварителната подготовка.)За два цвята,в зависимост от това какви части от джипа ще са в единия и другия цвят,си разделяш количеството,примерно-1.л син,1,5 л жълт.
          За цените е малко по-сложно...Има готови цветове,които струват 25-30 лв за литър и другите които се приготвят по "рецепта" и цените са над 50 лв. за литър.Пък и не разбрах,дали ще го правите акрил,или базова боя с лак (вторият вариянт е по-скъп).

ПП,напоследък ползвам лак от 70 лв/л. и база 100 лв/л.,което прави 170 лв.за литър комплект (всъщност,лака е около 1,5 литра приготвен за пръскане,а базата 1,2 л.).Когато се наложи да "направя цена" на някой приятел или особенно стиснат клиент мога да спретна комбинацийка от база за 100 лв/л. и лак от 30-35лв/л. и това е съотнветен компромис с качеството,за който клиента трябва да е съвсем наясно...
          Последно редактирано от taran; 25-03-10, 19:35.
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от latinov Преглед на мнение
            Малко извън темата, но за мен е интересно как стоят законово нещата - за смяна на цвета нужна ли е пререгистрация на колата? И съответно при двуцветна окраска, кой цвят се вписва в талона?
            Вече са ти отговорили, че се сменя само талона. Цената е около 30-ина лева.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
              ...Има готови цветове,които струват 25-30 лв за литър и другите които се приготвят по "рецепта" и цените са над 50 лв. за литър.Пък и не разбрах,дали ще го правите акрил,или базова боя с лак (вторият вариянт е по-скъп).
              Тези от 25 - 30 лв. акрилни ли са или базови бои? Ако е базова боя, лака за нея пак ли е около 70 лв., тоест същия ли се ползва?
              Всъщност мисля, че с боя+лак е по-добре.

Коментар

Тези от 25 - 30 лв. акрилни ли са или базови бои? Ако е базова боя, лака за нея пак ли е около 70 лв., тоест същия ли се ползва?
                Всъщност мисля, че с боя+лак е по-добре.
                Има базови бои на български и гръцки производители на такива пари,просто избора на цветове е ограничен,един два монохромни и 15-20 металика.Лак има от 35-40 лв нагоре.Преди ползвах на Мипа,беше под 50 лв.,досто добро качество.Но малко поскъпна и стана безсмислено,да се занимавам за 2-3 лв на сто грама.
                Със сигурност е по-добре база с лак.

Коментар

Много малък избор от монохромните бои, само с родните и гръцките ли е така?

Коментар

Много малък избор от монохромните бои, само с родните и гръцките ли е така?
                    С готовите цветове е така,при акрилните бои е по-богато.Не съм проверявал Иват и Мобилхел какво предлагат.Това,според мен е кака,защото готовите цветове се ползват като компромисем вариянт-ем да стане все паккато хората,хем да не се изръсиш сума пари за боя.Колата ,даречем я правиш червена,е не е оргиналния цвят...Ако искаш да е оргиналния,отиваш при някоя по-известничка фирма .Известните фирми предлагат само миксове,дето се бъркат по рецепта.

Коментар

От: Каква боя???

Цвят ''зелен мат'', не знам точно как се нарича, като на военните автомобили дали е по - евтин от база с лак?

Коментар

Цвят ''зелен мат'', не знам точно как се нарича, като на военните автомобили дали е по - евтин от база с лак?
                        За мата,има отделна тема ...Накратко-матов ефект се постига или чрез базова боя надлакирана с мат лак (еднакво,или по-скъп от нормалния),или с добавяне на матираща добавка в акрилната боя-демек пак става малко по-скъпо,щото добавката,не е без пари.
                        Българската фирма се развива-имат вече около 20,монохромни цвята,освен това,за количество над 1л.,могат да забъркат цвят по код на боята (за цялостно боядисване).
                        Стефан беше подхвърлил,че завода в Световрачане,правел мат за нуждите на военните,ма така и не даде подробности.
                        Преди една-две седмици правих един мотор-червен,а ефектите-сини и бели,бяха направени с фолио(оргинално си е така).Може да помислиш и за такъв вариянт при джипа-там,пламъци,татуировки,черепи,кости и т.н.-каквото ти дойде наум се лепят в/у джипа и се лакира отгоре.

Коментар

Някъде в интернет пространството дали има онлайн (електронен) каталог с цветове?
                          Търсих, но за съжаление нищо не намерих...

Коментар

Мисля,че няма.Но и да има,едва ли на монитора ще се виждат реално.

Коментар

А PDF каталог или нещо подобно? Искам да си избера цвят, после естествено ще искам да го видя на реално, не на монитора.

Коментар

http://www.ralcolor.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X