Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вода във въздуха от компресора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Вода във въздуха от компресора

ОК, отперил съм запитване към фирмата, че по телефона не можаха да дадат цена.
    Поздрави!

Коментар

Хладилните са от 1000-ка нагоре.Елала да ти покажа моя влагоуловител-като паднаха температурите взе,че замръзна,а преди това вода не ми е пускал.
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

От: До: вода във въздуха от компресора

Ако става въпрос за силикагел не става губиш от дебита действа като кранчето на пистолете първо тръгва високо налягане,а после намаля.

Коментар

Филтър за бояджийски нужди можеш да си купиш от ПНЕВМОТЕХНИКА 2000. Намират се на военна рампа в бившето КЗУ. Търси Стефан Груев там и му обясни какво искаш.
          Със сигурност ще решите проблема. Пневмо групите от снимките са за пневматични инструменти, а не за бояджийски нужди. Бояджийския филтър е вътре със синтерован материал (най-често) и се слага след конденз отделител (първата част от групата на снимката). Норамално е когато въздуха стои в маркуча да се отделят капчици конденз. Той се отдела без ти да го искаш! Намалява драстично, когато сложиш хладилен сушител, но при околна температура под 3 грдуса целзий, пак ще ти се отделя конденз! Сушителя струва доста и не си заслужава ако не си професионалист-перфекционист! Достатъчно ти е първата част от групата и филтър за бояджийски нужди.

Ако имаш още въпроси или нужда от съдействие GSM 0889 522 036 - Асен
          АИГ-Заваряване ООД
          Заваръчни апарати "DEL"
          http://www.aigwelding.com
          0889 522 036

Коментар

Ако температурата е под 3 градуса, бояджийството като цяло замира. Така че това не е беда.

Коментар

Тези хладилни исушители за много добри,но са оправдани само за винтов компресор, за разни гаражни неможе да го избиеш...То това на практика е хладилник,който истудява много въздуха и на теория трябва да замрази водните пари..
              Преди време правих един исушител ,тъй като не ми се даваха пари за нов.1ва. степен беше фабрична чашка ,вътре един надупчен цилиндър и на стените му хваната някъква ситна мрежа.2ра. степен беше 1цилиндър 78мм. диаметър и висок 500мм. в долния край беше закачена чашката ,от нея въздуха влиза в 2ра. ст. и минава през вата за юрган излиза от горния край,къде вече хващаш инструментите. Без тоя исушител, отвреме на време ми вкарваше у въздуха ,масло и чат пат капки вода.Ползвах го няколко месеца , и го махнах,тъй като не бойдисвам и може без него.Само ми отнема дебит въздух.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:003 (3).jpg
Прегледи:1
Размер:103.4 КБ
ID:5254969

Коментар

Сетих се за по-прост вариант:
                1. Намира се стар, по-як фризер за без пари, само да работи. Настройва се на най-лютия студ, който може.
                2. Напълва се по рафтовете с най-разнообразни непотребни железа.
                3. Прекарва се въздухът през него, преди да влезе в компресора. Т.е. две дупки, на едната - филтър, а другата отива към компресора.

След приключване на работа се изключва и отваря - снегът ще се стопи и ще изтече. Така ще получим отрицателна температура на оросяване за входящия въздух.

Ако сме тарикати, можем да прекараме и изходящия въздух през фризера (с тръби или по-едри съдове), но там ще възникнат въпроси за източването на водата. Които въпроси не са нерешими.

Коментар

Аз борбата с конденза я почвам по отдалече . Това е разширитела между компресора и ресивера . Вътре съм му направил въпросната чашка и върху нуя има една ос на която нанизвам и заварявам 3-4 шайби . В часта под прорезите се събира водата и долу в най ниската им част има кранче за источване от там источвам обикновенно колкото и от ресивера . Освен това имам стандартна двойна пневмогрупа и слагам на бързи връзки по средата на двата ми маркуча един горивен филтър от някъкъв камион като вътре на елемента навивам марля и я връзвам с тел. До сега не съм имал случай да ми хвърли конденз на боята то и много рядко боядисвам нещо отговорно цяла кола пръсках за последно мойта нива преди около 2 години . Иначе врати и огради с грунд пръскам редовно Някой ако има още идеи можем да ги реализираме машинен парк при мен дал господ. Ясене и фризери имам ама в тях си съхранявам отстреляния дивеч Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM5969.jpg
Прегледи:2
Размер:149.5 КБ
ID:5254985Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM5974.jpg
Прегледи:1
Размер:84.4 КБ
ID:5254986
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                    Ясене и фризери имам ама в тях си съхранявам отстреляния дивеч ]
                    Е кво ше му стане на дивеча от малко пресен въздух. Закачай смело "смукател" за въздух от там и ще си проверяваш постоянно за скверни миризми от дивеча.
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

В линка е истината за борба с конденза, ама много скъпо.
                      http://www.sata.com/uploads/tx_pxspe...ter_400_03.pdf

Такова нещо ни трябва. Жалко, че нищо не вдявам от езика.

Коментар

Колега,колко е скъпо това? като го гледам няма нищо сложно-филтър циклон, и 2елемента с различен състав.Това може и в домашни условия,но ако искаш да ти действа,трябва да сменяш филтърните елементи овреме, а точно те са скъпи-Най евтиното подобно на горното е циклонен филтър,който да увлича капки,масло и боклуци,3посл. филтъра- 1-кокс,2,3-горивни филтри от камион.С тая компановка ,няма как да ти попадне масло или вода във боята.И за най -голяма сигурност,преди пистолета 1горивно филтърче.

Коментар

От: До: вода във въздуха от компресора

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                          Дали няма да е достатъчно просто да няма масло в омаслителя?

Достатъчно е! Само да няма масло е достатъчно.

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                            Колега,колко е скъпо това? като го гледам няма нищо сложно-филтър циклон, и 2елемента с различен състав.Това може и в домашни условия,но ако искаш да ти действа,трябва да сменяш филтърните елементи овреме, а точно те са скъпи-Най евтиното подобно на горното е циклонен филтър,който да увлича капки,масло и боклуци,3посл. филтъра- 1-кокс,2,3-горивни филтри от камион.С тая компановка ,няма как да ти попадне масло или вода във боята.И за най -голяма сигурност,преди пистолета 1горивно филтърче.
                            На сата са към 1000лв филтрите. Ще питам за тези дето е дал колегата aig.
                            И аз знам, че коксовите вършат добра работа. Хладилните изсушители са 1400лв. Идеята на Ясен е чудесна, но нямам къде да сложа фризер.
                            Всъщност аз нямам проблеми с конденза. Както писах, много рядко се случва да хвърли точица. Аз малко се втилясвам. Ползвам два кондензо уловителя и горивен филтър за инжекцион, а непосредствено преди пищова това-

Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X