Ако някои има идея как да се спра водата от компресора моля да сподели.Имам филтър със чашки на компресора, но не помага особенно в студеното и влажно време.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Вода във въздуха от компресора
Свий
X
-
До: вода във въздуха от компресора
Няма как да я спреш, това е конденз, който се местонахожда в бутилката, за целта отдолу трябва да има някакъв клапан на балона и да се точи всеки ден, но пак ще има малко конденз в магистралата. Решението на проблема е да се сложи изсушител за въздух(който струва бая пари, бях чул нещо от рода на 2000-3000лв), което ти ще прецениш дали ти е рентабилно.
Хубаво е да сложиш поне такава джаджа(излезе ми от акъла как се казва).
Чашката с манометъра служи да обира конденза, а от врътката отгоре се гласи работното налягане на системата, в дясната чашка се налива масло(има специално масло в камартон, предполагам и на други места), което омаслява въздуха, отгоре има едно прозорче, в което се вижда колко капки масло капват за единица време някаква и също се регулира.Последно редактирано от caterpilar; 14-01-10, 22:33.
Коментар
-
Така се и казва - осушител. Обикновено са два предмета, един след друг, не са малки. А след тях - каменен филтър.
Има ги по приличните магазини за пневматика. Струват около една трета от компресора със съответния дебит.
Коментар
-
Първоначално публикуван от hristo_p Преглед на мнениеАко някои има идея как да се спра водата от компресора моля да сподели.Имам филтър със 4ашки на компресора, но не помага особенно в студеното и влажно време.
Групата показана на снимката е филтър регулатор с омаслител и предполагам стоп вентил.Тя може да се конфигурира по различен начин и да не е в този вид ако нямаш нужда от даден елемент.
От резервоара за въздух трябва периодочно да се отделя конденза.
Използването на изсушител е много хубаво но за малък разход на въздух не рентабилно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеВодата възниква там, където спада налягането. Имаш ли изобщо редуцир-вентил или работиш с налягането от бутилката?
За исушител обикновенно се ползва хладилен агрегат поставен между компресора и бутилката. Цени от 500лв. нагоре.
Приспособлението с двете чашки е аматьорско, нискобюджетно и неефективно решение, което върши някаква работа при почти постоянна малка консумация. При разходни удари е безсмислено.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Редуцил вентила с омасли теля на снимката по-горе служи, освен за да обира конденза, а и за омасляване на въздуха, когато се използват пневматични инструменти без омаслител...
Ако повдигнеш маркуча, така че да не се опира в студеният под ще намалиш влагата, а за да я разкараш трябва да прекараш въздуха през няколко бутилки вързани последователно и изправени, поне при мен така съм решил проблема...VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
SXS-Restorations 0886513079
Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bugman Преглед на мнениеРедуцил вентила с омасли теля на снимката по-горе служи, освен за да обира конденза, а и за омасляване на въздуха, .........
"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнениеТова сериозно ли? А как "омаслителят" разбира какво си вързал-бояджийски пистолет или гайковерт, за да знае дали да пуска масло или не? Щото съм чувал, че боята не се разбира много добре с маслото....
Другите слагат само изсушител.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Аз,си имам коксов филтър-бутилка напълнена с кокс,поради много шуплестата му структура,обира доста от влагата и маслените пари.
Колкото до групата от снимката,понеже въздухът неможе,да разбере какво е "включено",в края ня маркуча,собственика на групата,трябва да направи извод за въздух преди омаслителя,и според нуждите да ползва изсушен,или изсушен и омаслен въздух.Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
Коментар
-
Ползвам компресора за боядисване не всеки ден и на не много големи детаили.Използвам редоцир подобен на този с омаслителя но без месло в него.Това за изправените ботилки съм го чувал ,но не съм го пробвал.Според вас има ли значение дължината и дебелината на мъркуча.
Коментар
-
Има значение - колкото по-къс и по-дебел, толкова по-добре за цялата система...
Теоретично 8мм. връзки и маркуч за стандартни бояджийски пистолети и 10мм. връзки и маркуч за новите (HVLP) икономични пистолети...VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
SXS-Restorations 0886513079
Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек
Коментар
-
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар