Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вода във въздуха от компресора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: До: вода във въздуха от компресора

Първоначално публикуван от dovizioso Преглед на мнение
    Да попитам нещо за тези филтри
    Значи имам един който е влагоуловител и омаслител а на мен ми трябва само да олавя водата та има ли вариан да го ползвам само като влагоуловител
    Ето го какво преставлява

[ATTACH=CONFIG]300832[/ATTACH]
    Развиваш болтчето в средата,разделяш двете секций и местиш арматурата от изхода,на това с манометъра.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
      Развиваш болтчето в средата,разделяш двете секций и местиш арматурата от изхода,на това с манометъра.
      Дали няма да е достатъчно просто да няма масло в омаслителя?
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
        Колега преди малко разделих двата филтара и разглобих този с манометара и ме изненада че е леко мазен все идно е имало масло
        Ако можеш да погледнеш снимките които съм качил и да кажеш дали този филтър е наистина влагоуловител или аз се бъркам нещо

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Прегледи:1
Размер:174.3 КБ
ID:5253371 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Размер:144.9 КБ
ID:5253369 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.jpg
Размер:155.9 КБ
ID:5253370

Коментар

От: вода във въздуха от компресора

влагоуловителите са мазни нарочно.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
            Дали няма да е достатъчно просто да няма масло в омаслителя?
            Сигурно ще е достатъчно,но така може да ползва омаслителя отделно.

Коментар

Първоначално публикуван от dovizioso Преглед на мнение
              Колега преди малко разделих двата филтара и разглобих този с манометара и ме изненада че е леко мазен все идно е имало масло
              Ако можеш да погледнеш снимките които съм качил и да кажеш дали този филтър е наистина влагоуловител или аз се бъркам нещо

[ATTACH=CONFIG]300879[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]300877[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]300878[/ATTACH]
              Попринцип,освен въздух в ресивъра влизат и маслени пари от компресора.

Коментар

http://www.compressorbg.com/dryers.html
                Тези джаджи от линка дали няма да решат проблемите с конденза?
                Не мога да се справя с обръщането на цифрите от таблицата- не съм бил в този час
                Дават дебит на изсушаване (m3/min). Моят компресор дава 570литра в минута. Кой изсушител от таблицата би ми свършил работа?
                Друго да попитам. Тук има доста кадърни хора с машини под ръка. Някой би ли се наел да направи една тръба пълна с тези гранули-сил....нещо си, абе като тези дето ги слагат в кутиите с обувки примерно, да абсорбират влага.
                В камерите за боядисване въпросната тръба стои между два влагоотделителя, има капачка за да се сменят въпросните гранули или да се изсушат в печката примерно.
                Ще се радвам да го обсъдим, ако някой се навие за изработката. На каква цена може да стане, не знам от къде да се доберем до тези гранули.Мога да намеря снимки и размери на тръбата.
                Поздрави!

Коментар

1 кубически метър е 1000 литра. Значи ти трябва моделът 0.6м3/мин

Силикагел - продава се под кодовото название "силиконова котешка тоалетна" по лев за кило или някъде там. Котките много не я тачат, но за твоите цели е супер, само вземи от тази, в която няма боядисани със синьо гранули. И, разбира се, преди да я е употребила котката.

Коментар

Много благодаря!
                    Утре ще питам за цена. Ако някой иска да го изработи да дава примерна цена, предполагам ще има и други заинтересовани колеги.
                    Поздрави!

Коментар

А ако се сложат от гранулите директно в чашката на пневмо групата, дали би дало положителен резултат?

Коментар

От: Вода във въздуха от компресора

Трябва да сложиш доста, да накараш въздуха да минава през целия им обем и предварително от него да са отделени капките. В чашката - не си представям коя сила ще накара въздухът да се разхожда до дъното.

Коментар

http://www.compressorbg.com/info/dryers/HDT.pdf
                          В линка има разрез на основния цилиндър. Вътре има надупчена тръба, а другото е гранули. Получава се нещо като отворен ауспух за мотор, там на мястото на гранулите има вата. Ясен, помогни да го измислим Моля!
                          Няма да е трудно за изработка. Много рядко се е случвало да ми хвърли конденз, ама ми иде да си прегриза вените. Перфектно подготвен детайл пръснат идеално и някоя точка от конденз ми бърка в очите.
                          Оригиналната система почва от 500лв.
                          Поздрави!

Коментар

Чакай сега. Ти хладилен сушител имаш ли? Цялата тази дивотия се прави след него, а без него ще работи няколко минути и ще се напълни с вода. За боядисване не си представям нужда от точка на оросяване под 3 градуса.

Коментар

На камерата за боядисване е направено така- Между два влагоуловителя е вързана тръба пълна с тези гранули-няма друго. Аз ползвам двата хващача на конденз и искам да направим тръбата с гранули. Освен това преди бързата връзка на маркуча имам и един малък влаго-хващач. Ще намеря снимки после за да е по-прегледно.. То няма толкова много вода от компресора, много рядко се случва да хвърли накоя капка върху боята, която седи като малка точица-като дупка от център.

Коментар

Всичко това са сложни напъни с частичен ефект. Я все пак провери един хладилен сушител колко струва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X