Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръка за сервиз за обработка и защита на купе

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Той автора на темата не е с две леви ръце завряни там дето слънце не огрява, просто е ограничен от към свободно време и място, разбирай гараж с канал, където може да се развихри и сам. Та за това търся хора, познати които биха го свършили срещу заплащане. Видях една тема с активно участие на спарки, и да-просто си трябва време и място. А аз дори и да намеря време (отпуск), мястото го нямам. Иска ми се сам да го направя ама… Иначе да се върнем на темата-положението не е фрапантно, няма ями за изкърпване или нещо от сорта. Просто след 15 години започнаха да се появяват следи от корозия където не трябва (греди, прагове от долната страна), и ми се иска да ги обработя и запечатам, а не след 2-3 години да хвърлям кола. Колата не е рядка, но ми е присърце и за това искам да си я поддържам, нищо че е вече “стара”.
    Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

• Станислав Николов
      Станислав Николов коментира
      Редактиране на коментар
      sparkybg така де, ама с пистолета трябва да си купя и компресор и маркучи, и работата стана дебела. Па и отпуска, че да човъркам на спокойствие. Нищо не ми подсказа за това колко горе долу спрея да си взема. Дали по 4 от вид ще е достатъчно, или ще ми трябват повече? Как мислиш? Колата е тази от подписа ми, ако трябва ще изровя и някъде схеми на купето, но като размери е горе долу кто Хюндай СантаФе 2009, и Нисан Х-трейл 2009.

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      От бутилките за шистолет, мисля че при мен отигора по 3-4 ML и 4941 и 2бр 1000. Това на Grand Cherokee WK. Мисля че взех и по 2 спрея 4941 и ML. Но част от нещата останаха.

Мисля че по 6 спрея е по-реалистично за твоя размер возило, но не мога да кажа със сигурност. Аз предпочитам взема толкова че да съм сигурен че ще ми остане.

Продавачите на Fertan даваха и пистолет под наем. Маркучите са никакви пари, компресор все ми се струва че при желание ще се намери за ден-два. Пак натъртвам - с пистолет разликата е ОГРОМНА, и като сокорост, и като качество.

• Станислав Николов
      Станислав Николов коментира
      Редактиране на коментар
      sparkybg благодаря много за насоките. Изключително полезни, както винаги.

Само да вметна:
    Песъкоструй за подобна дейност е морално остаряло и опасно на сглобен автомобил. В наше време е достъпен сухия лед. После ..кой каквото реши.

Дупките и затворените повърхности си остават да гният.
    Единствения сериозно правен такъв проект съм виждал при Руси Русев. Шасито разглобено до голо песъкоструено и на топъл цинк.

ПП Бибиткаджиите са добри на рекламата. Признах ги.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

• BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Вече има и лазер, също твори чудеса с ръжда/корозия.

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Засичам вече няколко пъти собственици на лазери да ги продават. И това не е панацея. На картинка изглежда юного добре, обаче нагрява метала, от което следва измятане. Лесно се случват и бели, предполагам, още повече като се работи при не съвсем удобна обстановка.

Абе няма пълно щастие. Или по-точно има, ама не за нас. Кола от магазина и обработка с вакси още от нова. Никога няма да ръждяса.

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Това е неизпълнимо при сглобен автомобил и извън завода. В някое от предаванията как се произвежда някакъв автомобил бяха споменали, че някое от покритията се изпича при 100 или 130 градуса...
    Та: Как? Къде?
    Във всяка достатъчно голяма пещ за прахово боядисване.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      Дупките и затворените повърхности си остават да гният...
      Грешка. Има си Fertan и Dinitrol ML за тая цел. Едното прави ръждата на квото там навсякъде, където проникне, другото прониква още по-навсякъде и освен че не пуска кислород, има и активни съставки за ръжда.

Там, където нито едното от двете не може да проникне нищо не може да проникне, съответно корозия е невъзможна.

Комбинацията работи изключително добре. Чак изненадващо.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Във всяка достатъчно голяма пещ за прахово боядисване.
        Трудна работа. В заводски условия това се прави на голо тенеке. След това следват обмазки на снадките и т.н.
        Тоест, трябва купето да се оголи го абсолютно голо тенеке.
        Не се сещам кой автомобил би си заслужавал подобна разправия и хамалогия...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

ittso Достъпния за България вариант, поне за шаси, е горещо пицинковане. Правено е много пъти и не знам да има недоволни. За купе обаче не става.

Коментар

Горещо починковане на купе ще е голямо зрелище. Едно че всичко ще стане на осморка, и второ - всички врети и капаци ще спрат да се движат...
            Последното не е непременно нещо лошо де. Ако вратите не се отварят, шансът автомобилът да погине в ПТП става под процент...
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

за поцинковане някой трябва да разглоби автомобила, поне както аз разбирам, а не всеки има такива умения и възможности. Аз ще се пробвам с представителите на фертан от май месец натам, в случай че не излезе нещо, и ще пиша дали си заслужава.

Коментар

Поцинковането отпада, както и цялостното разглабяне. Причини много, през финансова, до липса на достатъчно време и условия за правене сам. Това към което се ориентирам е премахване на ръждата, измиване, пасивиране и обработка с Динитрол
                Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                  Горещо починковане на купе...
                  Изрично съм написал:

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  ...за шаси...
                  Правено е много пъти, нищо не става на осморка. Шаси, докарано до нужда от поцинковане, отдавна е загубило всякакви вътрешни напрежения, доколкото изобщшо е имало такива.

От собствен опит с ограда - нищо не мръдна ни на йота. Мръдна докато я заварявах преди това, после беше кориграно, после поцинковано, после химически обработено и прахово боядисано. Нула проблем мърдане.

Коментар

Здравейте,не съм много запознат с местните фирми имам нужда да ми препоръчате освежаване на салона в бургас?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X