Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бояджийски ефекти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Бояджийски ефекти

A за наи-близък до хром-никел ефект чрез спреи ? и същевременно да е евтин временен вариант. Видях едни спрейчета в И-БЕИ но са 140 долара с една кърпичка към тях .

Коментар

Първоначално публикуван от VESO4AR Преглед на мнение
      Гледах по Дискавари филм затази техника:

Не просто пламъци а нарисуван огън.Определено много ми хареса. Художникът разказа как след като е нарисувал хеликоптер са вдигали на крак пожарната защото от земята изглеждало все едно гори.Тази техника опитвана ли е от някой колега?Ако се е получило моля качете снимки.
      Предаването, което си гледал е Rides/Возила/, а артистът, който е рисувал пламъците се казва Mike Lavallee/Майк Лавали. Той до колкото зная е единственият художник използващ аерограф в света, който може да рисува т.нар. true fire/истински огън. Повече за него можете да научите на www.killerpaint.com , както и да видите творенията, които е рисувал.

Иначе до колкото помня, за да нарисува този огън използваше предварително изрязан шаблон за формите за пламъците, като през повечето време смесваше цветове за да получи желания ефект. По спомен цветовете варираха от бяло, жълто, червено, черно и лилаво. От там на сетне са около 17 ръце боя, за да се получи.

Коментар

Първоначално публикуван от Филип Георгиев Преглед на мнение
        Я вижте какво открих- само дето не мога да разбера,какво бърбори. Ако на някой му се занимава да преведе ще съм много благодарен
        http://www.youtube.com/watch?v=a1eU6...eature=related
        Основното което се споменава на клипа е почти както е казано по горе.Хоризонтална повърхност ,едрина на капките по избор , но трябва да се има впредвид ,че колкото по големи са времето за изпаряване разбира се е повече.Той използва лампа , но споменава ако нямаме такава да се остави да се изпари сама , а не с пистолет за топъл въздух например.На черната основа пръска вода веднъж , нанася сребърен металик под ъгъл като така получава светлите и тъмните нюанси на боята.Важно тук се споменава да се редуцира налягането на пистолета за да не издухва капките вода.Не трябва да се покрива цялата повърхност.След това с по едри капки и бяла боя получава друг ефект сходен на този.После дообработва за доп ефект със синя боя под ъгъл и очертава с черно.
        Това е от мен в приблизителен директен превод,дано съм ти помогнал
        П.П. Разбира се търпя корекции в превода от колегите
        "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
        "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

Коментар

Първоначално публикуван от diecast Преглед на мнение
          .......Майк Лавали. Той до колкото зная е единственият художник използващ аерограф в света, който може да рисува т.нар. true fire/истински огън.....
          Нито е първия нито последния ,който може да рисува подобни пламъци.Най-малко пък единствения.Лично познавам поне трима които могат да се справят не по-зле от прословутия рисувач на пламъци.За разлика от него обаче могат да рисуват и доста други неща
          http://c-arts.no/?tag=airbrush
          http://veryspecialautos.blogspot.com...le-flames.html
          http://www.chuckbauman.com/true-fire-flames.htm
          http://www.twistedfire.net/paint.htm
          http://milburnscustompaint.com/RealFlamesBg.jpg
          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
            Нито е първия нито последния ,който може да рисува подобни пламъци.
            Не зная/по-точно не помня/ дали е първия или последния, но със сигурност зная, че true fire му е запазена марка, с която е известен по цял свят.

Коментар

Ето един мой опит да нарисувам нещо подобно ....не ме съдете не съм художник и може да се каже че почти не съм правил нещо подобно до този опит и не ми е слабост но тогава така си го представих и така го направих
              Прикачени файлове
              Когато видиш че някой спи него буди,само го завий за да не изстине!!!

Коментар

Здравеите, много ефектно съшто става и имитация на махагон. с недостатък че, става малко бавно и отиват повече материали- имитацията е изумителна

Коментар

Кофти вече са ти предложили махагановия ефект, слушал си по време на курсовете на Лазурит.
                  Къде го кара, че и тест картата ти е на Лазурит.

Коментар

Първоначално публикуван от mina Преглед на мнение
                    Кофти вече са ти предложили махагановия ефект, слушал си по време на курсовете на Лазурит.
                    Къде го кара, че и тест картата ти е на Лазурит.
                    каде я видя тази тест карта, да в Лазурит го правехме ама доста порано сам го правил с тази разлика, че там видях много по лесен наяин от моя, по отношение на времетоза направата.пак го карах в Лазурит в хенри форд и сам много доволен особенно последня път за аква боите смятам че винаги има каво да се научи нали

Коментар

Ами тук-го видях.
                      А за 90 ред съм съгласна- сцепват, поне на мен ми дападат.

Коментар

Дайте нещо повече за този махагоноф ефект как става

Коментар

Ами то май не е мн. редно-но днес ще пробвам да си поиграя- и ще ти изпратя запис, на принципа на корбона е. До довечера.

Коментар

Да идвам ли да помагам А защо записа само на valio zila

Коментар

Първоначално публикуван от Филип Георгиев Преглед на мнение
                              Да идвам ли да помагам А защо записа само на valio zila

Филипе не се сърди на колегата искам да науча и аз някой нещакато вас в момента правя една триколка и вече съм на фаза боя искам да си я направя с някои ваши идеи ако ми помогнете. За карбона съм решил каде ще го направя мисля ка някакви пламаци но се чудя как да ги правя и тях като нямам аерограф ако беше само боя и лак ще стане бързо и лесно мерси предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от mina Преглед на мнение
                                Ами то май не е мн. редно-но днес ще пробвам да си поиграя- и ще ти изпратя запис, на принципа на корбона е. До довечера.
                                А и аз искам тоя запис
                                877104344

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X