Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бояджийски ефекти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бояджийски ефекти

Не мога да рисувам с аерограф, но гледах някои предавания, в които се използват и други техники за шарки и реших да ги пробвам. Търся и други предложения за по изчекнато пръскане Ето и някои от нещата, които направих. При интерес ще помагам, ако някой иска да пробва. Правени са с шаблон от чорапогащник, а тест картата е с воден ефект.
    Прикачени файлове

До: Бояджийски ефекти

Браво колега,доста добре се е получило.С бояджийство ли се занимаваш?

Коментар

Да с това се занимавам. И хоби и професия. А тези неща ги правих, докато съхне кита Дайте и други идеи за шарки да пробваме.

Коментар

Здрасти колега.Пробвай на по голям детайл примерно капак,напръскай вода с пуловеризатор,и след това от различни страни с различна база,след като се изпари водата лакираш,получаша се много ефектно.
        878940653

Коментар

Тест- картата я правих така, но пръснах само една база- от едната посока. Ще пробвам с по-големи капки, че така не се вижда много. А ти знаеш ли дали основния цвят трябва да е изсъхнал преди капките, или веднага се пръска вода-докато е мокър основния цвят?

Коментар

Трябва да е изсъхнал,но ако е водна можеби няма да стане,не съм пробвал,преди по често си правех експерименти но все по малко време за пинизи остава,ако ти се занимава има бая трикове.
            878940653

Коментар

Я вижте какво открих- само дето не мога да разбера,какво бърбори. Ако на някой му се занимава да преведе ще съм много благодарен
              http://www.youtube.com/watch?v=a1eU6...eature=related

Коментар

Здравите колеги.
                Това на клипа е доста яко но несам сигорен че в бг ще има нужните материали за това начинание.Поне аз така мисля.А това дето си го направил с чорапогащника е станало доста яко.
                Константин Вълчанов.0888313247

Коментар

а матерялите ги има това са перли които се пръскат с лак и самите те дават отцветяването и ефектите ние работим с такива въпреки че не съм бояджия фирмата която ни ги доставя беше мерск ако не бъркам как се пише

Коментар

Това с чорапогащника е много яко. Преди време гледах едни джанти, че бяха направени по този начин и исках да си направя и моите така. Може ли малко по подробно да се опише начина на правенето им.

Коментар

Пръскам първи цвят база, след изсъхване се опъва чорапогащник и от по- голямо разтояние, на по- ниско налягане пръскам втория цвят. После свалям и лак. Може да се постигне и карбон- ефект, но за целта първо графитената база, след изсъхване пръскаш много тънко лак за да може да залепи мрежа на малки квадрати- като от подплата на някои якета- и по същия начин сива база- сваляш мрежата и лак. Надявам се да съм бил полезен.Поздрави!

Коментар

Много добре описано. Точно за карбонова имитация ставаше въпрос.

Коментар

Гледах по Дискавари филм затази техника:

Не просто пламъци а нарисуван огън.Определено много ми хареса. Художникът разказа как след като е нарисувал хеликоптер са вдигали на крак пожарната защото от земята изглеждало все едно гори.Тази техника опитвана ли е от някой колега?Ако се е получило моля качете снимки.

Коментар

Привет на колегите! Пробвах да направя карбонов ефект на телефона ми и се получи екстра- според мен Докарва го на живо екстра, но на снимката не се виждат много добре цветовете- първо черна база, след като изсъхне мрежа от подплата на къси панталони, опънах от горе и леко пръснах сива база. Накрая лак. Мисля да го изтренирам още веднъж, и да пръсна нещо по мотора ми.Ако на някой му се занимава и няма компресор и пищови, може да се направи и със спрей.
                            Поздрави!
                            Прикачени файлове

Коментар

Здравейте и от мен.
                              Ако е за ефекти и бои това може да ви до разпали емоциите и въображението http://alsacorp.com/
                              Въпреки че при мен не е професионало тъй като основно се занимавам с проектиране на детаили и изработката им от стъклопласт ,но преди време си поиграх и пооцветих ето това зверче а тук има още снимки и интересни неща за тази дивотия http://charlie19.dir.bg/_wm/gallery/?df=548177
                              Когато видиш че някой спи него буди,само го завий за да не изстине!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X