Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръки за боядисване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Препоръки за боядисване

Предполагам говориш за акрилни бои.Затова гледай всичко да е от една фирма или поне да си сигурен че е съвместимо,защото иначе може да имаш ядове. Имам предвид грундове,шприцкит,боя...
    Мисля че добре си се ориентирал боята да не е металик.За джип,който неминуемо е зстрашен от поражения,ще ти е много по-лесно да правиш поправки в последствие. Мисля че ако гониш перфектен резултат,1 ръка шприцкит няма да е достатъчна.Много важно е и правилното редуване на шкурките за да не останат следи от тях. Но все пак зависи какъв резултат гониш

Коментар

Майтапите се за четката - ама я тук човека кво прави с подобно боядисване..)))
      http://www.rickwrench.com/50dollarpaint.html

Коментар

Няма майтап.Става и така,трика е във вискозитета на боята.Това и човека от линка го е обяснил,а също и вида на боята.А както се вижда,накрая играе и полирмашина,макр че на блажна боя ефекта не е толкова добър както на акрил.
        А първите ми бояджийски изстъпления бяха преди много години,когато все още у нас нямаше спрейове.Тогава на шега, на майтап боядисах цял таван с черена пресечена нитро-шагрен с бояджийски шприц от ония ламаринените дето се духа с уста.Е ,и наистина се дрогирах,ама толкова ми е бил акъла,а и тогава още никой не дишаше лепило...

Коментар

не знам как се превежда точно но това на което вие казвате шприц кит малко ме бърка.тук ми казват и съветват да го пръсна с пистолета само на местата където има кит или оголена ламарина.тази основа за която споменавам е гъста тя се разрежда и и се слага и на нея втвърдител. мале колко сложно се пише българскиая извинявам се ако греша понякога.относно шкурките ми се изясни горе доло прочетох една камра бумаги една камра теми из интернет и се обърках още повече.относно боята си е типично индустриална боя не е на водна основа и не е металик.доколкото подразбрах металика иска след боята още няколко ръце лак и това се превежда в повече време
          а кабината е плащам на час.поне знам че в кабина риска да е олея е по малък и освен това на 70 градуса съхне за 20мин.
          доста съм объркан с видовете пистолети и налягането на което се настройват но все пак ще се доверя на бояджията както ми го настрой така ще цапам.смятам първо броните и веждите да пръсна
          и после по колата.има проблем че и касата на вратата ще боядисам
          но се надявам това да не е пречка.
          има един продукт с който се пръскат калниците от доло и някой дори и праговете седи грапаво това май е добре по предпазва от малките камъчета чудя се дали да не го направя.
          поздрави

Коментар

Ето,още нещо за четене-има и картинки .Дават в общи линий поредноста на операцийте.
            http://www.klarprofessional.bg/index...tion=technical .

Това,гъстото,дето се пръска под боята,тука му викат шприц,грунд,филер-който както си иска .Ако си работил по колата с шкурки с едрина над 240,има опастност,дори след по-финно шлайфане да се личат някой драскотини на боята.аз,бих я грундирал/шприцвал цялата-верно,после ще падне доста търкане ама няма как...
            Успех.

ПП ето и първите стъпки в боядисването на колегата Камен Калчев http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=43858
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

За да не ставам досаден ,а и има хора с по-голям опит от мен ще те предупредя само ,че тази боя която си избрал ще ти е трудна като за първо боядисване.Рисковете които крие са, че е много агресивна и може да вдигне долния слой стара боя.Затова трябва да се пробва първо на малък участък.Ако долната започне да надига се пръскат специални междинни слоеве.Дано не не нужно. Щом камерата се плаща,спокойно шприцкита може да се пръсне и навън,а така или иначе ще има и водна шкурка след него.Много критичен е вискозитета на тези бои.Понеже са силно летливи може да се окаже, че разредителя се изпарява още във въздуха в тези жеги.Обаче има и "бавни" разредители. Сега влезнаха в употреба и така наречените пистолети с ниско налягане и голям дебит.Сигурно за тях споневаш? Така че има много препъникамъни и се довери на опита и съветите на бояджията,който ще ти помага.
              И помни, че тези бои и шприцове са силно отровни и се работи задължително с маска,колкото и да е неудобно

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                Ето,още нещо за четене-има и картинки .Дават в общи линий поредноста на операцийте.
                http://www.klarprofessional.bg/index...tion=technical .

Това,гъстото,дето се пръска под боята,тука му викат шприц,грунд,филер-който както си иска .Ако си работил по колата с шкурки с едрина над 240,има опастност,дори след по-финно шлайфане да се личат някой драскотини на боята.аз,бих я грундирал/шприцвал цялата-верно,после ще падне доста търкане ама няма как...
                Успех.

ПП ето и първите стъпки в боядисването на колегата Камен Калчев http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=43858
                добре е обеснено и те препоръчват да се шприцова целия детайл.
                не знам дали ще ми стигне шприца имам 1л и като добавя втвърдител и разредител може би трябва да стигне за една ръка.а то и по веждите ще иска но не вярвам чак толкова много да иде по тях.
                поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                  За да не ставам досаден ,а и има хора с по-голям опит от мен ще те предупредя само ,че тази боя която си избрал ще ти е трудна като за първо боядисване.Рисковете които крие са, че е много агресивна и може да вдигне долния слой стара боя.Затова трябва да се пробва първо на малък участък.Ако долната започне да надига се пръскат специални междинни слоеве.Дано не не нужно. Щом камерата се плаща,спокойно шприцкита може да се пръсне и навън,а така или иначе ще има и водна шкурка след него.Много критичен е вискозитета на тези бои.Понеже са силно летливи може да се окаже, че разредителя се изпарява още във въздуха в тези жеги.Обаче има и "бавни" разредители. Сега влезнаха в употреба и така наречените пистолети с ниско налягане и голям дебит.Сигурно за тях споневаш? Така че има много препъникамъни и се довери на опита и съветите на бояджията,който ще ти помага.
                  И помни, че тези бои и шприцове са силно отровни и се работи задължително с маска,колкото и да е неудобно

за да няма изненади шприцовам първо и така се подсигорявам.тук
                  на улицата не мога да шприцовам ще ме глобят.ходя в сервиз под наем на 65км но това не е проблема.относно пистолетите с ниско налягане те ми казаха че ги препоръчват за боите на водна основа.
                  като ида да шпроцовам първо ще си поприказвам с бояджията относно пистолетите и налягането с което работят.
                  поздрави

Коментар

От: Препоръки за боядисване

240 абразив на шкурката ... Шприц ... Ако остава същия цвят шприцовай само китовете и забележките на дебело ... После 600 или 800 на водна шкурка ... Ако пръскаш за 1 път намали дебита на боята от пистолета и праскай на 3.5-4.5 атмосфери налягане и избери еднокомпонентен шприц и боя защото после ще олееш лака той се пръска по трудно от базата ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X