Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръки за боядисване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Препоръки за боядисване

Здравейте! Имам един въпрос: какво да използвам за да си боядисам рамката, калниците, резервоара? Трябва ли да се ползва грунд? После за да стъне лъскаво, с какво да боядисвам? Спрей или някаква боя? Нищо неразбирам, затова се обръщам към вас. Благодаря!

Поздрави, Данаил!
    Пази душата си, не гумите!

До: Препоръки за боядисване

По добре се обърни към някой майстор- тенекеджия. Дори и да получиш съвет, ако не си боядисвал никога, ще направиш изобретение: " Сълзите на майстора ", след което пак ще идеш при специалист.

Коментар

Добре е да споделиш дали калниците и резервоара са пластмасови.
      Не ти препоръчвам боядисване със спрей!
      При пластмасите първо се нанася кит-шприц или незнам как се казваше точно, но е препоръчително, да не кажа задължително

Коментар

Първоначално публикуван от Di4kata Преглед на мнение
        Здравейте! Имам един въпрос: какво да използвам за да си боядисам рамката, калниците, резервоара? Трябва ли да се ползва грунд? После за да стъне лъскаво, с какво да боядисвам? Спрей или някаква боя? Нищо неразбирам, затова се обръщам към вас. Благодаря!

Поздрави, Данаил!
        Рамката,предполагам е метална,калниците и резервоара обаче какви са?Има пластмаси,които не могат да се боядисват.Гледам,че колегата ме е изпреварил с отговора.Върху пластмасата се нанася пластификатор-за по-добро прилепване на боята или грунда.
        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Нищо неразбирам, затова се обръщам към вас.
          Да не мислиш че с едно обяснение ще си бядисаш сам детайла.Трябва да имаш и необходимите инструменти и съоръжения.Най-малко компресор,бояджииски пистолет.Да не говорим че боите,основите и разредителите са несъвместими един към друг.Ако искаш да си го направиш сам,най лесно е с спрейове.

Коментар

Всичко е метално. Рамка, калници, резервоар...

Коментар

Всичко е метално. Рамка, калници, резервоар...
              Дичка, има поне три, четири подобни теми, използвай търсачката.

Ето една от тях.

Коментар

Извинявам се, но лично на мен не ми харесва как работи търсачката. Не ме остройва и това което е написано в темите. Но благодаря, аз вече разбрах каквото ми трябаше. Може да я заключите.

Коментар

Ако не си се справил все още мога да ти кажа че ако използваш спрей както ти препоръчват няма да си дуволен от ефкта на боядисване.
                  Константин Вълчанов.0888313247

Коментар

Отдавна съм боядисал мотора. Стана перфектно! Може да я заключите!

Коментар

Отдавна съм боядисал мотора. Стана перфектно! Може да я заключите!
                      Ами тогава качи снимки, напиши кое как си направил...обясни на колеги които влизат и ще влизат тук и след теб.

Коментар

Разбира се!

Здравейте, за моята нужда аз използвах няколко бои (за метал), един грунд (за метал) и няколко метра шкурка!
                        Разглобих цялата предница, като същевременно с тези части който трябваше да боядисам, смазах и всичко по предницата. Подхотвих частите от предницата който трябваше да боядисвам, изшкурих ги до чист метал и след това ги грундирах с два слоя, като съхнеше на стайна температура. След перфектно изсъхване на двата слоя, нанесох и два слоя боя с гланц. Нанасянето на грунда и боята го правих със четка!
                        След като предницата беше готова, продължих с останалата част от мотора. Процедурата беше същата!
                        Прикачени файлове

Коментар

Добре се е получило

Коментар

а ми то лесно било значи четката му е цаката кви пистолети и камери.

сериозно ще ползвам търсачката че и аз не разбирам ама искам
                            да си боядисам джипката аз самичък и да стане по добре дори и от
                            професионален мастор

най добре нова тема да напиша да не смесвам мотора с джипа че при мен
                            е по сложничко а и доста заварки има по купето а и някой са плачевни.
                            поздрави

Коментар

ето тук има снимки
                              http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=7935&page=20

направеното до тук е много калпаво свален безцветен лак ще иска добре де се мине с по фина шкурка поне аз така мисля.
                              кръпките ги маскирам с кит и после ги стържа с шкурката да се изглади добре.почиствам и пръскам една ръка някъв кит дето тук ми казаха който е за основа на боята.шкурене зачистване и три ръце боя.колата ще е пръскам в камера и знам пропорцията на боята а и има човек който ще ми е направи.взел съм 1.5л боя втвърдител 1л и разредител 1л.
                              отказах се от металика избрах си един подобен цвят от една СКАНИЯ
                              брони вежди и те само че за броните и веждите процедурата е сложна
                              един спрей за пласмаси ми дадоха после основа у после боя.
                              направо много лесно ми изглежда а ма се плаша от сега още с тази
                              работа .
                              поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X