Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам нужда от бояджия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Имам нужда от бояджия

Начи,говорим за различни неща-както вече писах-базовата боя е като металика.Още повече,че съхне бързо (нещо като нитро акрилна или нещо подобно.)Ако ще пръскаш акрил,направо сложи мат маста в него,да не правиш сто ръце,но ако все пак ще го надлакираш с мат лак,не трябва да е изсъхнал напълно.
    То,настана една бъркотия...
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Боята е базисна , такава каквато се използва при металиците, добавя се само разредител , без втвърдител.Купих боя с разредителя ще стане около 2.400л. смятам че е пре до статачна. Взех и матлак 1 л. с разредител и втвърдител ще стане около 1.700 и тои смятам че ще стигне без проблем.
      А за цената на матлака сам се обаркал само лака е 26 лв без втвърдител и разредител
      Купих си и восъчна кърпа, ама да ми кажете, тя пере ли се или след употреба се изхвърля
      А и чували ли сте за някакви еластици , слагали се в лака
      "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Кърпата се ползва докато лепне или докато много се замърси,после фъргъш.Съхраняваи я в пликчето добре затворена.
        Има добавки за по-добра еластичност които се добавят в лака ,но обикновенно забавят съхненето.

Коментар

Успях да я поизмия днес , утре само постилам земята , бърша с там ония на новол за почистване и започвам да цвъкам

Коментар

само ме е страх да не да не мога да олуча гъстотата на боята
            тя в магазина каза че ми дава точните пропорции , ама мен пак ме е шубе

Коментар

Преди да триеш със кърпата я намачкай във ръката хубаво,защото иначе драска.Базата на водна основа ли е или акрилна,внимавай ако е на водна съхне по бавно,и трябва да увеличиш времето между ръцете.УСПЕХ
              FORD MAVERIK 2.7TD
              Тел.0898662817
              LZ1IID

Коментар

акрилна е базата, малко захладня ,ама няма как

Коментар

По добре,ако имаш въпрси питай.
                  FORD MAVERIK 2.7TD
                  Тел.0898662817
                  LZ1IID

Коментар

Колегата таран ми пообясни , акао се сетя още нещо ше попитам, благодаря

Коментар

Претиснява , ме да не олея боята , как да я изуша че да я тръкна, И с 2000 водна ли да я търкам , да слагам ли вода или на сухо
                      а Ако олея лака, и тои ли така се търка

Коментар

По принцип базата трудно се стича не че е невъзможно,внимавай със лака. Първия път със сигоност ще имаш поражения,но пък ще си горд от себе си.Движиш пистолета бързо и внимаваш да незадържаш на едно място,стечките обикновенно стават на рбовете или заоблените детаили.Почваш от тавана и сваляш на доло.Аз по принцип като боядисвам при движението от ред на ред застъпвам около 1/3 от предния ред,на ръб или където е закръгление пропускам тази 1/3 потози начин ще избегнеш стичането,и другата грешка е която можеш да избегнеш е , пимерно боядисваш от страни, почваш калника и влизаш поне една педя във вратата,после продължаваш от там до където си стигнал а не от началото на вратата.
                        FORD MAVERIK 2.7TD
                        Тел.0898662817
                        LZ1IID

Коментар

За финалното полиране 2000 водна със вода, на сухо не става, като изсъхне водата полир паста. А кога е изсъхнала боята - знам ли аз търках след седмица, получи се перфектно, НО днес открих, че нанесената преди месец и половина "Оргахим"-ска боя е пълно менте седи си красива и добре полирана но не се слепва добре с метала и още стои мека
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Да ама не мога след седмица , нали ще покривам с мат лак

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнение
                              Да ама не мога след седмица , нали ще покривам с мат лак
                              Пак говорите за различни неща ,ако стечеш базата,може спокоино да я тръкнеш с 1000,1500,после,дори да протриеш препръскваш само където е проблемното място.
                              Дядо Владо говори за съвсем друг материал-т.нар. алкиден авто емаил лак-еднокомпонентна боя.Ако я е пръснал без втвърдител (предлага се и за такава боя-20:80) ще изсъхне напълно към края на следващото лято .
                              Ако не си сигурен в себеси,може да пръснеш колата на части,но ще ти отиде около седмица...Примерно първо дясната страница-преден калник,врата,заден панел.Трябва да прецениш къде да облепиш,та да не се забелязват границите.Останалата част от колата я облепваш.След ден-два облепваш двете страници и пръскаш преден капак,рамка на прозореца,таван и задна врата.След още ден два пръскаш лявата страна-ем ще си се оттренирал и шЪ стане най-убава та секи пат като се качваш в Нивата,да и се кефиш

Коментар

От каде да започна , от тавана ли , а ма ми е малко височко , сталба не ми се сага че ще вдигна пепелак , маи ще си сложа някакво столче

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X