Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам нужда от бояджия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Имам нужда от бояджия

Почти съм на фаза боядисване , но не съм от най добрите , някои колега който се занимава с това и има мерак да помогне
    Джипът е в троян , едно село до троян , има къде да се спи има и голяма маса
    "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

До: Имам нужда от бояджия

Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнение
    но не съм от най добрите ,
    Хич ли го неможеш? И аз преди няколко месеца питах и йок Тогава сам, научаваш се, особенно ако не бързаш. Компресора да подава 6 и нагоре атм. Боята се разрежда 8-10% с предписания от производителя разредител ( за някои бои става и с бензин, но не и с нафта ) Пръска се от около 30 см. При пръскане пускаш струята преди обекта, изкарваш целия хоризонтал и след като пръскаш вече във въздуха спираш. После от долу втори ред и така до края. Разтичането се получава ако напластиш много боя за това всеки пистолет има ограничител на спусака, сипи си примерно малко разредител в казанчето му и срещу един картон пръскай и върти винтовете на регулировките докато освен въздух отпред започне да излиза и разредител, трябва да има и още поне една регулировка дали да пръска на "0" или "І" това нагласяне е индивидуално като свикнеш. Ако пръскаш малък детаил ( примерно врата) пръска се един слой, пие се една бира, пръска се втори още една и така (не прекалявай с бирата ) оставяй слоя да дръпне 15-20 мин.така поне 3-4 слоя Ако се разтече го оставяш да изсъхне добре (при "оргахим"-ските бои и тази околна температура около 1седмица ) после с малко трупче на което си заковал (залепил) гума или кече и водна шкурка 2000 търкаш внимателно докато стане равно, подсушаваш и с полир паста, получи се ето това (виж снимките). По същия начин се справяш и ако кацне в боята някой надрусан комар-наркоман Не го вадиш, пръскаш още един слой и горната процедура, така се отстранява и "целулита" ефекта портокалова кора....И внимавай с отоплителните уреди мъглата от ситните капчици при боядисването и изпаренията от разредителите са силно запалими и при невнимание може да постигнеш винаги актуалния в "Надин" цвят "РИЖ МЕТАЛИК" (снимка 3)
    Прикачени файлове
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Какъв цвят ще е джипа?Ако ще е бял,жълт,бежов или такъв светъл цвят ще го разтечеш яко.Не се вижда къде какво си налял.Например червен,син,зелен се виждат значително повече.Ако ще си я пръскаш сам,подсигури много добро осветление.За местата,където нямаш добър достъп с водната шкурка,ги матирай със "скочбрайт".За обезмаслител си купи такъв от железарията.Става и с бензин,ама не го одобрявам това,не се знае какво е имало преди него в тубата.Като обезпрашаваш каросерията,ти препоръчвам да не ползваш за целта "лепящите кърпи",ами да си ползваш дланта ,като духаш под нея със сгъстен въздух от компресора.Както каза колегата по-горе,пистолета се държи на 30 см,движи се винаги успоредно,така че струята с боята да пада перпендикулярно върху повърхнината.От много боя (или много рядка) се получават стичанията.От малко (бояджията го е страх да "налее") или гъста-портокала.Течове,прашинки,насекоми се отстраняват както правилно е писал колегата дядо Владо.Ако теча е много зверски,можеш грубо да го свалиш на 1000-1200,ама много,много внимателно.След това 2000-2500 и паста.
      С "Фармахим" - непобедим
      Дизел - само дънки!

Коментар

Абе не че хич не мога , мога но друго си е да го пръсне някои професионалист,
        А на колко атмосвери праскаш 6 не е ли много , само ми е зор при разреждането на боята , не мога да я наглася или гъста или рядка

Коментар

6 атмосфери определено е много-3-4 е предостатъчно.Новите с-ми пистолети за боядисване дори на по-ниско налягане работят.
          Ползвай акрилна боя-българската на "Боди колор" е добра.Времето е все още меко,но по-добре да ползваш бърз втвърдител (кеф ти на Боди,кеф ти на Новол).
          Преди да облепваш колата я измий много добре-особено фалцовете-повечето боклуци пистолета ги вади от луфтовете на дитаилите.Изчакаи да се оттече добре,прегледаи ако има по ниските части на вратите влага,я издухай с пистолета и след това облепвай.
          Потърси от някой смесителна линийка 2към едно-две части боя,една част втвърдител+10-30 %разраедител.
          Сега трябва да излизъм,довечера ще окажа още виртуална подкрепа,че за физическа ми е малко сложно .
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Ако ще пръскаш с лак отгоре,като минеш първия път ще ти седи като портокалова кора-след време лака сам се разлива-не пръскай докато ти се види гладко.
            Преди време боядисвахме рамка на мотор,след туй лак и като не стане гладко от веднъж айде втори път и се стече неприятно.
            Лака сам се разлива с времето на съхнене.Успех
            Аз знам че нищо не знам,но други и това не знаят.

Коментар

Да ще взимам акрилна боя, втвърдител новол, но нещо с боята не мога да се разбера
              искам мат
              магазинерката ми каза че щте ми даде червена боя, и в нея ще слойим матираш лак , някъде във форума имаше едни снмки с мат и биаха супе, но не ги намирам
              Така ли се прави или само боя и одгоре се праска мат лак

Коментар

Пробвай и виж аз незнам За успокоение от първи път не става
                Тавана на джипа го пръснах черен мат, но така си пишеше на боята. Черна матова, без нищо друго

Коментар

Постигането на матово покритие е възможно по два начина-добавяне на мат паста в акрилната боя,или боядисване с базова боя и лакиране с мат лак.Лично за мен втория вариант е по-добър,но е значително по-скъп.
                  Прикачам две снимки на един резервоар боядисан по втория начин
                  Прикачени файлове

Коментар

Избрах боята Базисна и после пръскам мат лак
                    Сега друг въпрос
                    след като мина първа ръка чакам да позасухне и почвам да наливам , след като пак позасъхне , по точно да лепне но да не оставя следа , започвам да нанасям лака.1 ми въпрос е :ако се разтече боята , какво да правя, оставям я така или ....
                    2 ми въпрос е свързан с лака- как се пръсак лака пак ли на 2 ръце или деректно наливам

Коментар

Цецо от Калеица, 0887 522 078, кажи че обаждаш се от името на Золтан. До сега ми е боядисвал над 10 пъти колите, изкарва си хляба с това човека. Аз съм доволен от него.
                      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Сега друг въпрос
                        Виж тук нямам опит пръскал съм само с еднокомпонентни (без отделен лак)

Коментар

Има чувство че щв стане мазало ,ама дано да ме лъже чувството

Коментар

Избрах боята Базисна и после пръскам мат лак
                            Сега друг въпрос
                            след като мина първа ръка чакам да позасухне и почвам да наливам , след като пак позасъхне , по точно да лепне но да не оставя следа , започвам да нанасям лака.1 ми въпрос е :ако се разтече боята , какво да правя, оставям я така или ....
                            2 ми въпрос е свързан с лака- как се пръсак лака пак ли на 2 ръце или деректно наливам
                            Базата е същото като металика,но няма ефектните частици.Пръскаш един "рехав" слои,чакаш да матира (базите матират,като изсъхнат).Нанасяш втори слои-плътен за цвят.Отново чакаш да матира и нанасяш една две полусухи ръце(от по-голямо разстояние).
                            Отново чакш да изсъхне-базата трябва да е напълно суха,да не лепне ако трябва и дай един час почивка,хем омарата във въздуха ще има време да падне.
                            Следва лакирането-преди него може да забършеш колата с восъчна кърпа,ако има прашинки и омара по детаилите ще ги обере.
                            Първата ръка лак отново я пръскаш по-рехаво,ако температурата в помещението е прилична,докато стигнеш края,там от където си почнал вече ще е готово за втора ръка.Втората ръка плътна.Мат лака понася и една-две полусухи ръце-получава се нещо като кадифен ефект.Немога да го обясня точно...
                            Ако стече базата е лесно изсушаваш я хубаво и шлайфаш,при лака е по-кофти-монеже е мат не става да се полира.
                            ПП,описаното по-горе важи за конвенционалните бази,при водоразтворимите работата е оп-различна.

Коментар

акрилна е базата , а ако олея базата с какво да я изсуша, с някаква печка , сушуар, значи преди да пръскам лака боята трябва да е изсъхнала
                              какво ще рече полусуха ръка
                              нормално нали пистолетът се държи наоколо 30-40 сънтиметра при полусухата на колко , няма ли да се полчи шагрен ефект

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X