И аз си правихизолация на капака миналото лято, че исках малко от малко да намаля шума от двигателя. Та търсих какви ли не материали и накрая попаднах на една тема в Рено форума и такава си и вземах. Значи материала се казва FireX и издържа на температури до 750гр. и е негорим. Аз си вземах такъв с "алуминиево" фолио, което всъщност се оказа хартиено и щях да се запаля по едно време та го махнах пустото му фолио много бързо.
Значи тази вата е като черен дунапрен напоен с нещо и струваше 19лв./кв.мм. на 10мм. дебелина като се продават по платици по 2кв.м. Магазина се намира в дружба и се казва Ди Трейд. там има всякакви звуно-шумо-водо и подобни изолации
Ето ги и сайта на магазина http://www.di-tradebg.com/
42 лв м2 работна температура 150 градуса самозалепващо с алум.фолио.
27 лв. м2 самозалепващо без фолио 150 гр
18 лв. м2 самозалепващо с фолио 150градуса но материята е повече за вибраций
21лв м2 само микропореста гума 150 гр
Посочените материали са идеални за топло и шумоизолация.На някой автомобили се монтирва още на конвейра.Предлага се от 6мм до 30мм.
Възможна е доставка с куриер.
може ли някакви снимки на тези материали? интересува ме този от 27лв.
gena, айде ако ти е възможно качи няколко снимки на тея материали които предлагаш и дай някакви кординати - поне един мейл, че и аз съм заинтересован за моята колица, а мисля, че и на други хора ще е полезно.
gena, айде ако ти е възможно качи няколко снимки на тея материали които предлагаш и дай някакви кординати - поне един мейл, че и аз съм заинтересован за моята колица, а мисля, че и на други хора ще е полезно.
Обещавам утре ще кача снимки.bulteks.petrov@mail.bg
Мисля си, че това под предния капак трябва да е топлоизолация, а не шумоизолация. Това между моторния отсек и купето да, но това отгоре?
Както и да е, материалите са подобни и вършат и двете работи.
Ефекта на шумоизолация на капака е доста осезаем, както вън, така и в купето. Направо ги "поглъща" звуковите вълни добрата изолация.
Аз отдавна се каня да си сложа нещо такова, но пък ме притеснява дали няма да наруша някакъв топлинен баланс и да почне да загрява през лятото.. ?
Ефекта на шумоизолация на капака е доста осезаем, както вън, така и в купето. Направо ги "поглъща" звуковите вълни добрата изолация.
Аз отдавна се каня да си сложа нещо такова, но пък ме притеснява дали няма да наруша някакъв топлинен баланс и да почне да загрява през лятото.. ?
Няма да ти качи температурата от това.Все пак не го слагаш на радиатора, а и всички нови коли излизат с изолация не само на капака.
Коментар