Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шумоизолацията на предния капак

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шумоизолацията на предния капак

На предния капак отдолу имам една вата за шумоизолация. Отгоре беше покрита с плат и с щипки е хванато към капака.
    Проблемът е че беше поразкъсана и взех че махнах остатъците от плата, а ватата си е сравнително здрава, но няма да издържи много без плат. Трябва ми от някъде такъв плат, че аз после се сетих, че вероятно трябва да е негорим ли... поне да издържа на температури. Пробвах с открит огън - гори си.
    Запазих си едно парче за сравнение като търся, но не знам къде и какво да търся. Имате ли идея какъв тип магазин или материал да търся?
    Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

До: Шумоизолацията на предния капак

А защо не пробваш да залепиш от тънкото кече/или вата/ което е с фолио отгоре? Аз нямам изолация на капака , но видях такава /с кече\вата/ в двигателния отсек и си мисля , че не е лоша идея. Даже ще го пробвам.

Коментар

Така го определи, сякаш знам за какво става дума

Може и такова тънко кече, а може и фолио само хмм... Та къде казваш има такова?

Ето как изглежда проблема

Коментар

[quote=BAlexandrov;444220]... Та къде казваш има такова?

te]

Виждал съм по строителните магазини такава вата, едностранно каширана с алуминиево фолио.

Коментар

Най-добре става ако я подмените със специалната шумоизолация за под капак на DynaMat... продава се от фирма TOYAGA и на почти всички автомобили сме с нея... Определено е по-добра от оригиналната...
          VPetrov.photography

Коментар

А тази вата как се продава,не метър или?цена някаква или кординати на фирмата?

Поздрави

Коментар

http://www.toyaga.org/bg/
              VPetrov.photography

Коментар

Мисля си, че това под предния капак трябва да е топлоизолация, а не шумоизолация. Това между моторния отсек и купето да, но това отгоре?
                Както и да е, материалите са подобни и вършат и двете работи.

Коментар

Най-общо казано, шумоизолацията е по-важна, дори на капака. Тя силно намалява шума извън купето, но и вътре, колкото и странно да е на пръв поглед.

Коментар

Благодаря и ще проверя.

Поздрави

Коментар

http://briad-audio.com/

пробвай и при тези момчета - срещу хладилния завод след моста на сточна гара посока орландовци.
                      мирослав е много добър!

Коментар

Първоначално публикуван от BAlexandrov Преглед на мнение
                        На предния капак отдолу имам една вата за шумоизолация. Отгоре беше покрита с плат и с щипки е хванато към капака.
                        Проблемът е че беше поразкъсана и взех че махнах остатъците от плата, а ватата си е сравнително здрава, но няма да издържи много без плат. Трябва ми от някъде такъв плат, че аз после се сетих, че вероятно трябва да е негорим ли... поне да издържа на температури. Пробвах с открит огън - гори си.
                        Запазих си едно парче за сравнение като търся, но не знам къде и какво да търся. Имате ли идея какъв тип магазин или материал да търся?
                        Има такава микропореста,самозалепваща гумас и без алум. фолио и ще ти свърши много добра работа.Ако знам каква дебелина те интересува ще ти дам цена.

Коментар

Първоначално публикуван от gena Преглед на мнение
                          Има такава микропореста,самозалепваща гумас и без алум. фолио и ще ти свърши много добра работа.Ако знам каква дебелина те интересува ще ти дам цена.
                          Колега можеш ли да ми дадеш цена за 10 мм.
                          SUZUKI SAMURAI 1.3 16V
                          SUZUKI JIMNY 1.3 16V
                          JEEP WRANGLER 2.5
                          JEEP CJ 7 2.5

Коментар

Мерси, колеги!

Наистина май няма смисъл да се мъча да възтановявам тази вата, а е най-добре да се смени.

Относно вариантите вероятно най-доброто решение е Dynamat Hoodliner. Цената е 140 лв обаче... малко множко, но ще проуча варианти за доставка от другаде да видим.

За колегата с микропорестата гума - наистина може и без фолио, макар че сигурно е по-добре, но основното е: Издържа ли на топлината на двигателя? Не знам колко става там, но вероятно трябва до 200 градуса да издържа.

Коментар

Първоначално публикуван от gustav.6x6 Преглед на мнение
                              Колега можеш ли да ми дадеш цена за 10 мм.
                              42 лв м2 работна температура 150 градуса самозалепващо с алум.фолио.
                              27 лв. м2 самозалепващо без фолио 150 гр
                              18 лв. м2 самозалепващо с фолио 150градуса но материята е повече за вибраций
                              21лв м2 само микропореста гума 150 гр
                              Посочените материали са идеални за топло и шумоизолация.На някой автомобили се монтирва още на конвейра.Предлага се от 6мм до 30мм.
                              Възможна е доставка с куриер.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X