Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Анти-корозионен спрей-какъв?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Анти-корозионен спрей-какъв?

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
    На фронти по рамата имаше точици повърхностни ръждички, понеже обичам всичко да ми е на 6, минах ги с диференциално масло и съм много доволен, прахта го запечата отгоре и съм много доволен, но задължително трябва да е чисто преди да се маже с кавото и да е, само трябва на две години да се прави това упражнение
    Убеден съм, че нищо не си направил...
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
      Убеден съм, че нищо не си направил...
      Сега ще сляза до джипката и да снимам как изглежда в момента отдолу след като е минало известно време ...

Коментар

Сега ще сляза до джипката и да снимам как изглежда в момента отдолу след като е минало известно време ...
        Преди да снимаш кажи кога си мазал с маслото? И карал ли си в дъждовете, които отдавна са всекидневие?
        Аз от масло използвано с такава цел хаир не съм видял, освен, че си усложнявам живота после да го мия с Коресилин, за да намажа, с каквото трябва

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
          Абе зарежи това масло намазано по пода-след половин час каране в дъжд нищо няма да остане от него.В най-добрия случай ще се завре в разни пукнатинки и ще остане за по-дълго, но за такЪви места е за предпочитане да вапцаш с ръждопреобразувателя на Вюрт. И понеже мързеливите движим прогреса аз, за да не се гърча под колата с четка в някой канал и после цялата ми коса оплескана(след последната подобна дейност се остригах почти 0-номер)сипвам Вюрт-а в използвано шише с пулверизатор и пръскам-голям кеф!Важно-да се пръска без помотване, че се запушва дюзата!
          Където съм видял ръжда съм намазал с въпросния преобразовател на Вюрт. Където има достъп съм изстъргал колкото може(до метал), преобразовател и отгоре мазах с едно чудо подобно на силикон, но по-твърдо и устойчиво, дават го за фуги на плочи.
          На фронти по рамата имаше точици повърхностни ръждички, понеже обичам всичко да ми е на 6, минах ги с диференциално масло и съм много доволен, прахта го запечата отгоре и съм много доволен, но задължително трябва да е чисто преди да се маже с кавото и да е, само трябва на две години да се прави това упражнение
          И от други хора съм го чувал и мисля да го пробвам. Явно, е по-добре от спрея? Накрая ще мина и със спрей и със масло.
          Какво се разбира под чисто? До метал или липсата на кал/прах?
          Маслото може ли да се пръска с нещо, че нали мързела?
          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
          Телефон - в профила!

Коментар

Послушайте ме и не си губете времето с мазане на масло по външни повърхности! Инак маслото може да се пръска, ако се разреди с биндзин

Коментар

Сега ще Ви кача съвсем пресни снимки, фронти съм го карал баш когато бяха пороите и дъждовете! ето и снимките:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:210720142767.jpg
Прегледи:1
Размер:118.6 КБ
ID:5600599

Име:210720142768.jpg
Размер:118.8 КБ
ID:5600600

Име:210720142769.jpg
Размер:111.1 КБ
ID:5600601

Име:210720142771.jpg
Размер:129.4 КБ
ID:5600602

Име:210720142772.jpg
Размер:111.8 КБ
ID:5600603

Име:210720142773.jpg
Размер:94.2 КБ
ID:5600604

Име:210720142774.jpg
Размер:106.8 КБ
ID:5600605

Име:210720142777.jpg
Размер:102.2 КБ
ID:5600606

Име:210720142775.jpg
Размер:99.7 КБ
ID:5600607
              Диференциалното масло е по-устойчиво от обикновеното моторно масло....

Коментар

За маслото - не става. Аз лично пробвах гъста смес от диференциално масло и грес нанесена с четка върху рамата наесен. Напролет абсолютно нищо не беше останало от нея.

Сега съм с Dinitrol 4942. Доста е добро издържа почти навсякъде една зима. От най-задната нарпечна греда на рамата обаче опада. Там имам чувството че пясъка от пътя работи като пясъкоструйка направо като гледам какво е положението.

И така не съм намерил перфектното решение и аз още.

Коментар

Има и един друг важен фактор, ако карате и се навирате по калта за кефа , то масления филм ще се отмие веднага и тогава няма да има никаква полза, аз я карам предимно по пътя и по черно но за софт разходки, язовирите, без да влизам нарочно по калища и рекички

Коментар

Моята препоръка, имах един от най бързо корозиращите джипове Исузо Трупър, но като дойде от Италия проблеми с ръждата нямах, два пъти пълних рамата отвътре с масло. Как става това- използвах "пистолет за шагрен" събира около 600-700 гр с него през всички отвори на рамата които се достигат се впръсква маслото, даже пробих и две дупки на праговете и там пълнех докато протече обилно през долните отвори. Продадох го на 24г. с оригинални прагове и без една точка по рамата за седем години каране в БГ, като това упражнение повтарях през година.

Коментар

На всички мои коли съм наливал праговете с отработено масло,до ден днешен независимо от годините ,не съм имал проблем с корозия на прагове или тем подобни,там където мине отработено масло,трева не никне,особенно в затворени профили като греди,рама и т.н.Така яко омаслява че пода на колата се омаслява до средната греда от вятъра под купето и държи 2-3 години,недостатък е че след наливането с масло прави петна,2-3 седмици има тежка миризма на масло,особенно лятото в жегите.Имал съм 34 годишна жигула с оригиналните прагове замина за скраб,имам още един опел с оригинални прагове ,който мисля тея дни да бракувам,пък и не му намирам големия талон!
                      Последно редактирано от Roninn; 21-07-14, 18:27.
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                        На всички мои коли съм наливал праговете с отработено масло,до ден днешен независимо от годините ,не съм имал проблем с корозия на прагове или тем подобни,там където мине отработено масло,трева не никне,особенно в затворени профили като греди,рама и т.н.Така яко омаслява че пода на колата се омаслява до средната греда от вятъра под купето и държи 2-3 години,недостатък е че след наливането с масло прави петна,2-3 седмици има тежка миризма на масло,особенно лятото в жегите.Имал съм 34 годишна жигула с оригиналните прагове замина за скраб,имам още един опел с оригинални прагове ,който мисля тея дни да бракувам,пък и не му намирам големия талон!
                        Аз използвам една смазка на Вюрт HHS 2000 или 5000 трябва да я погледна в гаража . Много рядка при пръскане и после става много гъста и лепкава . Винаги пръскам фугите на точково заварените детайли по маската най вече . Имах олющена боя на бронята и предният капак около пръскалките . Средно изкрава около месец на тези места. От вътрешната страна в долната част на вратите и ограничителите им си стои вече три години. Просто веднъж на един два месеца си пръскам тук там и съм доволен. Доста добри резултати дава и като резервна смазка за веригата на мотора (шосеен). Спомням си и за някакъв чистител за тая смазка . Просто не съм сигурен дали чистителят служи да чисти самата смазка или да чисти преди нанасяне.

Коментар

Има си парафин за кухини, на Кар Систем е най-доброто откъм цена качество. Новол е приемлив също. Общо взето единственото нещо което забавя ръждата.

Отработеното масло има навика да разяжда боята/грунда, а също така да се отмива по-лесно и ако не се повтори на време корозията е сигурна. Отделно е по-леко от водата и съответно там където трябва да пази - не пази.
                          После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X