Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Анти-корозионен спрей-какъв?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Анти-корозионен спрей-какъв?

Здравейте,
    Запознат съм общо-взето с анти-корозионните химии, които се нанасят с четка, или пистолет, но понеже не признавам спрейовете нямам поглед в/у тях и искам да попитам, ако някой напоследък е ползвал нещо подобно да сподели опит, че не ми се завира отдолу да мажа дъното с четката, а да мина по мързеливия начин
    Наясно съм, че спрея не е най-доброто решение, но пусти мързел...
    много автомати-слаби резултати!

От: Анти-корозионен спрей-какъв?

И калта ли няма да махаш? Иначе Боди 950 го има и на спрей. И нещо, което и аз виждам за първи път: http://www.perocar.com/spray/spray-rust-stop-4in1 .
    Последно редактирано от коко келеша; 21-07-14, 14:46.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Ползвал съм 2/3 вида 3 в 1:
      - Dupli Color 4 in 1;
      - някакъв на Car System, но сега не го намирам в продуктовия им списък;
      - Hammerite - от този съм много недоволен, главно заради това, че в/у него не хващаше лесно каквото и да е друго покритие/боя...

п.п. първия дето съм написал е същият като от линка на колегата!
      В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

И мен ме вълнува темата. На есен мислех да мацам с масло, но сега се замислям за подобен спрей. По-лошо ли е от мацането с масло? Освен, че ще е по-лесно със спрея, ще успея и да напръскам по-недостъпни ъгли.
        Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
        Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
          И мен ме вълнува темата. На есен мислех да мацам с масло, но сега се замислям за подобен спрей. По-лошо ли е от мацането с масло? Освен, че ще е по-лесно със спрея, ще успея и да напръскам по-недостъпни ъгли.
          Проблема е подготовката на тези недостъпни ъгли, а не пръскането! Аз преди 2-3 години с такива спрейове си играх по шасито на моята фронтера със сравнително задоволителен резултат. Главното е предварителното почистване!

Коментар

А няма ли да почистиш първо недостъпните ъгли?
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
              А няма ли да почистиш първо недостъпните ъгли?
              Достъпните доколкото може ги зачистих, обработих и покрих. Недостъпните като гледам са само със сериозно разглобяване. Примерно зад захватите на носачите ако имате идея как да зачистя без да разглобявам споделете. Ясно е, че от ръждата няма да избягам, идеята ми е да я забавя колкото мога.
              Телефон - в профила!

Коментар

Не бих мацал с масло-бързо се отмива. Работило масло можеш богато да налееш в рамата, но само, ако няколко дена не е валяло
                Бушидо-де се продава спрея, дето с Коко го предложихте? На 3М ли е, щото, ако е така веднък се спирам на него!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                  ...Бушидо-де се продава спрея, дето с Коко го предложихте? На 3М ли е, щото, ако е така веднък се спирам на него!
                  Спрея е марка Dupli Color модел Rust Stop 4 in 1 и се продава навсякъде - аз мисля, че го взимах от мосю Бриколаж....

Коментар

Що спрей?
                    Моят скромен опит показва че дори на един и същ производител спрейовете са около 8 пъти по-малко ефективни.
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

...Бушидо-де се продава спрея, дето с Коко го предложихте? На 3М ли е, щото, ако е така веднък се спирам на него!
                      Спрея е Dupli-color и се продава навсякъде - аз мисля, че го взимах от мосю Бриколаж....
                      Аз после минах 2-3 ръце с едно Stone Chip protector на Motip, или нещо подобно, ако говорим за рамата...

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Що спрей?
                        Моят скромен опит показва че дори на един и същ производител спрейовете са около 8 пъти по-малко ефективни.
                        Така е, но и мързелът ми с годините се увеличава в пъти! А и возилото не е жипка, та няма да го глезя кой-знае колко

Коментар

Не бих мацал с масло-бързо се отмива. Работило масло можеш богато да налееш в рамата, но само, ако няколко дена не е валяло
                          Бушидо-де се продава спрея, дето с Коко го предложихте? На 3М ли е, щото, ако е така веднък се спирам на него!
                          Рама общо взето нямам. Става дума за лек автомобил с тенденция за гниене като на опел. Тъй като за една зима изби доста ръжда ми се иска да защитя доколкото мога колата. За отмиването - миналата година напръсках уплътненията на вратите и ключалките със силиконов спрей. При пръскането на и в ключалките протече по вратата и след 7-8 месеца и забърсване при всеки дъжд още при дъжд и след дъжд вода там не се задържа. Ако с маслото постигна ефект дори наполовина ще съм доволен. Интересуваме спрея спрямо маслото колко силен ефект има?
                          Последно редактирано от Иван Жоров; 21-07-14, 16:36.
                          Телефон - в профила!

Коментар

Рама общо взето нямам. Става дума за лек автомобил с тенденция за гниене като на опел. Тъй като за една зима изби доста ръжда ми се иска да защитя доколкото мога колата. За отмиването - миналата година напръсках уплътненията на вратите и ключалките със силиконов спрей. При пръскането на и в ключалките протече по вратата и след 7-8 месеца и забърсване при всеки дъжд още при дъжд и след дъжд вода там не се задържа. Ако с маслото постигна ефект дори наполовина ще съм доволен. Интересува ме спрея спрямо маслото колко силен ефект има?
                            Абе зарежи това масло намазано по пода-след половин час каране в дъжд нищо няма да остане от него.В най-добрия случай ще се завре в разни пукнатинки и ще остане за по-дълго, но за такЪви места е за предпочитане да вапцаш с ръждопреобразувателя на Вюрт. И понеже мързеливите движим прогреса аз, за да не се гърча под колата с четка в някой канал и после цялата ми коса оплескана(след последната подобна дейност се остригах почти 0-номер)сипвам Вюрт-а в използвано шише с пулверизатор и пръскам-голям кеф!Важно-да се пръска без помотване, че се запушва дюзата!

Коментар

На фронти по рамата имаше точици повърхностни ръждички, понеже обичам всичко да ми е на 6, минах ги с диференциално масло и съм много доволен, прахта го запечата отгоре и съм много доволен, но задължително трябва да е чисто преди да се маже с кавото и да е, само трябва на две години да се прави това упражнение

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X