Здравей те,въпроса ми е следния:така и така имам боя металик какъв ще е ефекта ако боядисам един асманлък с нея като преди това разбира си го мина с грунд?Проблема е че нямам лак и няма да лакирам металика накрая,а ще остане на една или две ръце боя.Ще бъде ли достатъчно здраво според вас?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Боя металик за асманлък
Свий
X
-
От: Боя металик за асманлък
Първоначално публикуван от goiko Преглед на мнениеЗдравей те,въпроса ми е следния:така и така имам боя металик какъв ще е ефекта ако боядисам един асманлък с нея като преди това разбира си го мина с грунд?Проблема е че нямам лак и няма да лакирам металика накрая,а ще остане на една или две ръце боя.Ще бъде ли достатъчно здраво според вас?
Спрейчета с лак, няма ли в кварталната железария?
-
Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнениеМай ще си първия,който си боядисва асманлъка с металик..Моя е металик,само че е еднокомпонентен на алкетон.
Коментар
-
Моя е 50 кв.м. Колоните са от стоманени тръби, грундирани и после - сребърен феролит. За 12 години съм повторил веднъж само захабените места. Рейките са алуминиеви - от стари палатки.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Самата база на металика малко помага против ръжда. Освен това е несъвместима с алкидните грундове за метал, та ще трябва нещо друго за основа. А ако подвъпросът е с какво да си боядисам асманлъка - миниум за основа и отгоре две ръце блажна боя.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнениеЩе ви подберат данъчните..Минала година имах три проверки -ИТ,РИОСВ,РИОКОС.Нормално е тая година НАП,ДАНС...
А колегата го съветвам,грунд и след това на алкетон боите не са от най скъпите,но са добри за цената си.И на стил гард също не са лоши.Последно редактирано от fill; 05-01-14, 17:23.
Коментар
-
Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеВърху миниум НЕ СТАВА, защото ще го разкашка. Ще му подейства почти като коресилин.
Коментар
-
За съжаление krasivl е много прав. Просто желанието ти да употребиш именно тази база за оцветяване ще те вкара в разходи. При тия квадрати по-добре остави асманлъка на две ръце миниум. Верно, че не е фотогенично, но няма да влизаш в многосерийна сага. Ако все пак твърдо държиш на базата, може да употребиш за основа нитроцелулозния грунд на БОДИ 969, но пак забъркан с втвърдител. Освен това, лично аз не мога да предположа какво ще се случи при боядисване с четка. Вероятността пак да надигне основата е голяма заради прекалената дебелина на покритието при нанасянето с четка. Има един еднокомпонентен шприц на БОДИ, който може да се ползва под тази база, но не му помня номера - 992 евентуално. Ако някой колега има предвид по-евтини материали от на БОДИ, нека сподели.
П.П. И най-важното е, че с тези материали се работи без прекъсване до края на процеса. Полагаш шприца, чакаш да изсъхне но не повече от 1 час, за да не пресъхне основата и полагаш базата поне две ръце с изчакване за просъхване на първата ръка. В общи линии, това боядисване няма да се различава от автомобилното по технологичен процес. Да не забравя, че температурата на околната среда е от голямо значение. Поне 15-тина градуса в +.
Последно редактирано от коко келеша; 06-01-14, 14:46.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Първоначално публикуван от goiko Преглед на мнениеМай отивам на вариант минум + сребърен феролит да го ева...Няма невъзможни работи.Тел.0888344659
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар