Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за "временно" подсилване на купето Opel Vectra A

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за "временно" подсилване на купето Opel Vectra A

Първоначално публикуван от nbajani Преглед на мнение
    Направи ми впечетление,че като дигна на крик примерно или като качвам бордюр се усеща разлика в затварянето на вратата т.е се усуква купето.Това нормално ли е и до каква степен?
    Нормално е !Не се коси,карах 6 години абсолютно без ръжда опел и на крик вратите се затваряха различно !
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Моята барака е все още със спортни пружини отпред. Отзад , след преминаването през една дупка едната пружина се счупи, което беше и повода да бъде открит проблема с гнилочта. Смених само задните пружини със нови стандартни за модела, и мога да кажа , че возията и донякъде се подобри, но поведението в звой се влоши в пъти. Тъй като вече беше на метан , в който бяха инвестирани доста средства ,се извърши принудително и въпросното изкърпване, в противен случай....
      Със спортните пружини и конитата/докато държаха/ беше невероятна в завой, стоеше като трупче, е и возеше като каруца. Продължавам да твърдя , че това е последното свястно нещо произведено от опел. На километража и пише 280 хил км , според мен има поне още 200 хил превъртяни, мотор и кутия не са отваряни. За жалост такива коли отдавна никой не проивзежда.

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
        Колега, относно /....Направи ми впечетление,че като дигна на крик примерно или като качвам бордюр се усеща разлика в затварянето на вратата т.е се усуква купето.Това нормално ли е и до каква степен?/

Не е нормално чак толкова да се усуква, много е важно доколко са здрави праговете ти, и ако са сменяни, как е било заварявано... преди да ми сменят праговете, като вдигах на крик за смяна на гума, така ми се усукваше купето че не можех да отварям вратата, но праговете ми се бяха буквално оголили от ръжда и през дупката се виждаше вътрешната част, та след заваряването на новите прагове, нямаше мърдане и вратите се отваряха и затваряха нормално както е вдигната на крик, та виж си праговете как са, също и виж дебелите профили които се намират под предните легени надлъжно да не са изгнили...
        Праговете са правени от предишния собственик и изглеждат много добре,няма никъде ръжда,въобще на външен вид никъде не се вижда ръжда,отдолу,по-точно задницата е зле...Чак да не могат да се затворят вратите не,но е малко по-различно.
        Аз ги гледах задните прожини - ок са но като гледам не са като на мерцедес или някой други марки а в краищата се сабират,тампоните дето лежат прожините на тях ми се струват големички,не знам дали са заводските.
        Искаше ми се да я сваля малко,защото като е празна изглежда малко вирната но незнам тези пружини дали могат да се скъсяват.
        Днес видях една черна вектра А с оргинални 15-ски алуминиеви и доста свалена + 16в пакет - изглеждаше супер добре а мотора беше c20xe - 150 коня.Ехх мечти... малко се отклоних сори за оффа.
        Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

А дали при заварката с електрожен дали има опасност да се запали пръсканото в кухите отвори наоколо(гредите) масло ?

Коментар

С всичко електрожен,цо2.аргон,може да се запали,ама какво по точно искаш да правиш с електрожена на вектрата ?
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Вече го направих, имаше нужда от 'пъпка' която центрира пружината(откъм гредата). Прясно заварена с няколко точки и хваната с 4 болта е кръгла планка с пъпка посредата, вече пружината няма опасност да се размести и ляга на дебело

Коментар

То отдавна това дет са го пръскали в кухините си е заминало, иначе нямаше да са изгнили. Гредите са от многослойна тънка ламарина, даже май нещо подцинкована. Като влезе влагата между отделните слоеве и ламарината гние като невидяла.

Коментар

Аз лично съм ги пълнил обилно да гони влагата, защото са изкърпвани от тънка ламарина, която заварих небоядисана когато купих колата; не предполагах ,че пъпката се държи само на боята иначе щях да омаслявам след кърпежа. Вече дясната пружина ляга на планка(малко заварка+болтове), която в средата си има 'пъпка' която да я центрира.

Коментар

Най-доброто което съм намерил като решение за праговете е наливане на горяло(отработено) масло,еднократно наливане гарантирам доживотна защита.По тая схема имах 32 годишна жигула и опел и голф с абсолютно никакви наченки на ръжда или загниване.Наливането на праговете с масло особенно лятото гарантира омасляване на купето отдолу почти до средната греда и защита и отдолу.Недостатък е че след наливането на масло една седмица си спирам колата пред входа на отсрещния блок и един месец миризма на работилница в колата ,след месец миризмата изчезва !

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                      Най-доброто което съм намерил като решение за праговете е наливане на горяло(отработено) масло,еднократно наливане гарантирам доживотна защита.По тая схема имах 32 годишна жигула и опел и голф с абсолютно никакви наченки на ръжда или загниване.Наливането на праговете с масло особенно лятото гарантира омасляване на купето отдолу почти до средната греда и защита и отдолу.Недостатък е че след наливането на масло една седмица си спирам колата пред входа на отсрещния блок и един месец миризма на работилница в колата ,след месец миризмата изчезва !
                      При мене се появи преди 2 години една съвсем малка пъпка от ръжда на десния праг. Реших да я махна, като зачистя със шкурка и боядисам. Само докато бутнах пъпката и се отвори дупка. Около нея петно около 15х15см тънко като вестник. Изрязах с флекса и заварих нова ламарина. В задния подкалник има тапа към прага. Налях в прага 5л горяло масло и реших и другия праг да налълня. Налях и в другия праг и ми причерня, като видях се под колата навсякъде стана в масло. Все още стои мазното на цимента, но не съм имал проблеми с ръжди по праговете.

Коментар

Поддръжка му е майката, не съм убеден , че отработеното масло е най-доброто, но е стар евтин и изпитан метод който работи. Особено ако процедурата се повтаря при всяка смяна на маслото- то и без това кво да го правиш.

Коментар

Един път наливане,за цял жовот на колата,не е нужно да се повтаря

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                            Един път наливане,за цял жовот на колата,не е нужно да се повтаря
                            Абсолютно вярно! До преди месец имаше и доказателствен материал, но замина към вторични. Полски фиат, чиито прагове и всевъзможни кухини бяха напълнени с масло преди 25 години.
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

В понеделник към вечните ловни полета ще излети и един кадет с перфектни прагове наливани преди 10 и повече години,преди това имаше нещо като шипков мармалад в праговете, но маслото го запечата вечно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X