Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ръжда или тубензи бите :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ръжда или тубензи бите :)

Тайно предполагам че има 1001 теми за борба с ръждата, ама тази е малко по така (надявам се )

Днес се сдобих с това

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:t2.jpg
Прегледи:1
Размер:158.5 КБ
ID:6013577

Гого го има отдавна, та тубата Лето господне 1942о. Истинска демек. Оригинална. Патентована ет цетера

Име:t1.jpg
Размер:140.1 КБ
ID:6013578

Име:t3.jpg
Размер:176.8 КБ
ID:6013579

Не пише Вермахт, но пък има някакво неясно лого в средата. Ще разследваме нещата.

Та, въпроса е как да се премахне ръждата от вътрешната страна. С камъчета и друсане? Или преобразувател? Искам да се възстанови до използваемо състояние.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

От: Ръжда или тубензи бите

Камъчета (или по-скоро пясък за пясъкоструй, от по-едрия и остър) и друсане, или да я вържеш на нещо дето да си я климбуца, че ще овехнеш много преди да си изчистил нещо. Отвън пясъкоструй, и после ако наистина много си обичаш тубата, можеш да я закараш на поцинковане - там преди поцинковането я топят в разни гадости, дето допълнително почистват където има нужда. После я закарай на прахово отвън, първо с прахов грунд, и после с черен или червен гланц. (ако праховото не даяни на горива, което не знам как е), може и ти да си я намацотиш с нещо устойчиво.

Ще ти излезе златна (не е нетърпимо, мисля че ще се вместиш в 50-70лв), но пък щом е толкоз истинска и толкова си я обичаш - кеф цена няма.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Епа немска оригинална. Ако излезе сериен номер четим може да се окаже и поръчка на българската армия. Пу пу а дано Мюлер е производителя (успях да разчета логото), а те са имали серия за нашата армия.
      А никакви цинкове и прахови. Ще я възстановя максимално възможно в оригинален вид. И ще заспи като на прасе звънче на френсконемската копродукция отзадзе.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Цинка ще ти осигури неръждясване отвътре. Не знам за друг начин да постигнеш същото. А отвън, върху цинка, можеш да си я направиш съвсем армейска. Той цинка с времето ще си се олюпи и ръжяса където трябва - нямай грижа за това.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Цинка ще ти осигури неръждясване отвътре. Не знам за друг начин да постигнеш същото.
          Аз знам. При това елементарен - държа я пълна

Коментар

Фуу, не била от специалната поръчка на БА

Име:muller_bulgaria.jpg
Размер:92.5 КБ
ID:5481149

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Аз знам. При това елементарен - държа я пълна
              Мда, ама и това, с което ще я пълниш, ще трябва да го купиш във модел ЧЗА от фирма за лабораторни химикали. Щото в това от бензиностанцията всички си знаем че кво ли няма, включително водица в прилично количество.

Ако начина ти работеше, нямаше и да сме чули за такова чудо като изгнил резервоар, без значение на дизел или на бензин.

Коментар

Една еретична (еротична) идея за почистване отвътре.
                Сух кварцов пясък сипан вътре в тубата и по-твърд маркуч с малко сечение и въздух, който го подаваш вътре в пясъка.
                Внимаваш като го правиш това, щото от гърлото ще излиза въздух и частички. Най-добре е на открито и задължително предпазни очила.
                Може на макуча да сложиш и някаква дюзичка с малък отвор, за да се получи "бърза" струя въздух.
                АИГ-Заваряване ООД
                Заваръчни апарати "DEL"
                http://www.aigwelding.com
                0889 522 036

Коментар

Пясък в тубата и водоструйка.
                  Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Аз си спомням един стар начин от казармата - 2 шепи мозайка , 2 шепи амониева селитра , вода , затваряш и почваш яко да я друсаш , повтаряш го няколко пъти докато резултата стане чисто лъскаво тенеке ...
                    VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Отвъте я прави каквото искаш най много от престараване да и докараш някой теч или сълзене.Но отвън не я жули нито боядисваи времето я е направило толкова истинска че няма начин да направиш нещо по добро.Само на по ръждясалите места нежно минаване с много финна шкурка без натискане а накрая едно общо минаване с шаечен плат.То това и е красивото натрупаните върху нея години и история.

Коментар

Навремето почиствахме от ръжда ръждясали резервоари на балканчета с помощта на синджир, Пускаш го вътре, може и някаква течност да не всига прах, и започваш да го клатиш и друсаш.
                        След няколко дни друсане и неколкократно измиване с вода, веро, и каквото друго има под ръка-резервоара влизаше във вид годен за работа.

То все си е механично почистване де, но според мен това е най-правилния начин.
                        Химията върши работа, ама не и хващам вяра дали няма да се разтвори в горивото.
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Пълни с джибри от грозде, ще останеш впечатлен от резултатата.

Коментар

Оцет,търпение,чакане и периодично друсане с по-едър пясък или ситна мозайка.
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Тубите си ги минавам на песъкоструйка отвсякъде да падне що ръжда има. Отвън само прахово, евтино беше. Досега няма дефекти и ръжда отвън.
                              Отвътре винаги малко гориво, или като е съвсем празна, сипвам малко отработено масло. Никаква ръжда няма след поне 10 г. използване.
                              Show must go on!
                              LZ1VES

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X