Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ръжда или тубензи бите :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ръжда или тубензи бите

Праховото държи на бензин резервоaра на мотора ми е боядисан и вече 4-5 година не е мръднал ,а е оливан доста пъти с бензин лошото е ,че при тубата като се чукне някъде и ще се отлющи .
    ВНЕДОРОЖНИК УАЗ - БОГ РАЗБИТЫХ ДОРОГ

Коментар

Момчета тая туба е от 1942 година
      кво прахово ви подгони
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Няма значение от коя година е. Праховото, ако го е направил майстор, с добро почистване и многослойно държи на тубите по-добре от всякаква боя.
        Show must go on!
        LZ1VES

Коментар

Автентичност се пак ала бала портокала
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Момчета тая туба е от 1942 година
            кво прахово ви подгони
            Търтьо , нали ти го казах начина по горе ...
            VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
              Търтьо , нали ти го казах начина по горе ...
              Прочетох аз. МА ако искаш ела ти да тръскаш

Коментар

Ти хем искаш душата в рая...

Ами зЕми един мангал да го тръска... За 20 лева ще друса цял ден. Ама трябва да го гледаш де, иначе нцъ...

За отвън напълно споделям мнението на близнака. Най-ценното в тази туба е отпечатъка на времето.
                Ако е до съд за гориво-пластмасории под път и над път, че и са без пари.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Прочетох аз. МА ако искаш ела ти да тръскаш
                  Стига бе , върДжи я отзад на Гейфренцкото возило и като изкара една разоДка ша лъсне отвътре като нова ...
                  VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Премъдрости и истина глаголиш, Живко
                    Не се бях сетил Ще го бъде

Коментар

Премъдрости и истина глаголиш, Живко
                      Не се бях сетил Ще го бъде
                      Кво говориш , аз съм направо Кирил и Методи и брат му ... Нема нужда от толкова много аплаузи ...
                      VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Има има. Ти сичко става с акъл.
                        Днес примерно от мноо акъл така се пребих с един скутер че квича като си движа коляното

Коментар

Баш в тоя епизод на сериала играх тая седмица.
                          След преобразувател, друсане с гайки, водоструйки и али бали си мислех, че съм почистил резервоара на Балкан дотолкова, че да не се лющи ръждата и да запушва. Полирах хрома, дадох го за боядисване и карам и се кефя. Да, ама не. Кранчето взе да се затлачва.
                          Сега освен хрома, трябва да пазя и боята.
                          Първо пробвах с електролиза с електролит от сода за бъчви и катод неръждясало желязо. Резервоарът е анода. Това нещо с 15-16В седя 24ч, като периодично сменях електрода. И нищо не стана.
                          План Б - солна киселина. Бях се заредил с 5л(6лв), но не ми се рискуваше с нея, опасно си е.
                          2.5-3л киселина на целия резервоар(16л) вода.
                          НАЛИВА СЕ КИСЕЛИНА ВЪВ ВОДА!
                          След два часа нямаше и помен от ръждата. Е, имаше някаква ръждива тиня на дъното и водоструйката се справи бързо с нея.
                          Като потече чиста вода, без бавене напълних резервоара с електролита от план А, да неутрализира киселината.
                          След около час, източих, изплакнах и налях разредена фосфорна к-на, ако случайно има някъде останала ръжда, да я превърне в железен фосфат и да я спре.
                          След още час пак водоструйка до чиста вода, източване, изтръскване и половин литър спирт, да обере водата.
                          Източих спирта и налях омасления бензин, като разклатих добре.
                          Стана баси романа, ама върши работа.
                          И не забравяй - Safety first! - очила, маска, дъждобран, гумени ботуши и ръкавици. Солната киселина отделя хлор, достатъчно отровен, за да се е ползвал за боен отровен газ.

Коментар

Ако успееш да натикаш котката от първите снимки в тубата за отрицателно време ще изстърже ръждата
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                              Баш в тоя епизод на сериала играх тая седмица.
                              След преобразувател, друсане с гайки, водоструйки и али бали си мислех, че съм почистил резервоара на Балкан дотолкова, че да не се лющи ръждата и да запушва. Полирах хрома, дадох го за боядисване и карам и се кефя. Да, ама не. Кранчето взе да се затлачва.
                              Сега освен хрома, трябва да пазя и боята.
                              Първо пробвах с електролиза с електролит от сода за бъчви и катод неръждясало желязо. Резервоарът е анода. Това нещо с 15-16В седя 24ч, като периодично сменях електрода. И нищо не стана.
                              План Б - солна киселина. Бях се заредил с 5л(6лв), но не ми се рискуваше с нея, опасно си е.
                              2.5-3л киселина на целия резервоар(16л) вода.
                              НАЛИВА СЕ КИСЕЛИНА ВЪВ ВОДА!
                              След два часа нямаше и помен от ръждата. Е, имаше някаква ръждива тиня на дъното и водоструйката се справи бързо с нея.
                              Като потече чиста вода, без бавене напълних резервоара с електролита от план А, да неутрализира киселината.
                              След около час, източих, изплакнах и налях разредена фосфорна к-на, ако случайно има някъде останала ръжда, да я превърне в железен фосфат и да я спре.
                              След още час пак водоструйка до чиста вода, източване, изтръскване и половин литър спирт, да обере водата.
                              Източих спирта и налях омасления бензин, като разклатих добре.
                              Стана баси романа, ама върши работа.
                              И не забравяй - Safety first! - очила, маска, дъждобран, гумени ботуши и ръкавици. Солната киселина отделя хлор, достатъчно отровен, за да се е ползвал за боен отровен газ.

Има и по лесен начин.
                              Първо се тренира на сухо докато се научиш да наливаш успешно бензин в тубата с крака.След това се пълни тубата с две шепи калциев карбонат познат като карабит...Доливаш едно шише вода затваря се тапата и се тръска енергично.След секунди ръждата сама се е изтръскала от вътрешността на тубата.

Коментар

А от тубата остава само дръжката и много осколки май.
                                При над 1,5 бара ацетилена който ще се отдели се самовзривява.
                                Май този метод през май не се препоръчва....
                                АИГ-Заваряване ООД
                                Заваръчни апарати "DEL"
                                http://www.aigwelding.com
                                0889 522 036

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X