Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за странна боя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за странна боя

Ми турни си осмак, като искаш да ти е тихо. Лигльо.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Не му знам найменованието , но ще разпитам колегите на баща ми за него.Служи за погасяване на вредните вибраций и звукойзолация , както и много сериозна подова настилка с висока контактна ефективност (сиреч кат Видинка на сняг)
      П.п. Ако не мине котка път може да изкочи и някоя бака след разпиляването на корабната при нас (но не обещавам)
      Uaz 469 2.4 D MB
      KTM 600 ROTAX
      Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
      Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Еластична ли е тази полиуретанова паста?
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
          Еластична ли е тази полиуретанова паста?
          Да. По-твърда от силикон но по-мека от автомобилна гума. Това след като изсъхне. Лепилото за автомобилни стъкла е горе-долу същото. Съхне сравнително бързо, но зависи от дебелината.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не съхне ,полимеризира от влагата във въздуха,за около 4 часа.В зависимост от температурата.Ако се нанесе много дебело,в средата остава меко понякога.
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Значи е по-удачно да се нанесат два три по-тънки слоя с междинна полимеризация и всичко ще си дойде на мястото. Когато я ползвах, я наплесках по-дебело и ми се наложи да я чакам 48 часа, но сега е в перфектно състояние и там където я бие водата и пясъка от гумата даже не са опадали още "мустаците". Забелязвам, че и БОДИ 930 намазано върху пастата се държи отлично и не пада а от оригиналното покритие се сваля от водата и пясъка. И един теоретичен въпрос: не е ли по-добре да се ползва за разреждане полиуретанов разредител вместо кореселин.
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

Коментар

За мазане си го предлагат готово,по рядко е от това в саламите и флаконите,в кутии по един килограм.Имат го и Боди-Боди 999,ма за нищо нестава.По добро е на Новол и Карсистемс.
                Много добра работа вършат тези материали във сгъвката на веждите на задните калници-като я замажеш хубаво,намалява вероятността да се събира кал и влага...
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Разреждането може да е лоша идея. Сместа е сложна, втвърдява химично и чрез изпарение, и няма как да предвидим разредителят как ще повлия докато не знаем почти нищо за материала. Ще намалее прилепването и непропускливостта - неизвестно колко.
                  Не знам дали трябва полярен или неполярен разредител (ацетон или полиуретанов, примерно) - разликата е съществена.
                  Вместо грундиране с разредена паста по-добра идея е епоксидно покритие с минимално омазняване на повърхността при втвърдяване или твърдо полуретаново покритие - двукомпонентни бои, лакове или грундове. Ако се слага епоксиден слой и се омазни, ще трябва механично почистване. Омазняването е особеност на материала, за който не е чувал. При втвърдяването на повърхността се отделят някакво количество неприятности в зависимост от изпозлваната епоксидна смес.

ПУ пастата е с три твърдости и няколко рецепти. Добре е да се пробва предварително. Има една с газ за лампи в нея, тя не е за препоръчване - не залепя добре. Най-твърдата е най-здрава и непропусклива.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                    Значи е по-удачно да се нанесат два три по-тънки слоя с междинна полимеризация и всичко ще си дойде на мястото. Когато я ползвах, я наплесках по-дебело и ми се наложи да я чакам 48 часа, но сега е в перфектно състояние и там където я бие водата и пясъка от гумата даже не са опадали още "мустаците". Забелязвам, че и БОДИ 930 намазано върху пастата се държи отлично и не пада а от оригиналното покритие се сваля от водата и пясъка. И един теоретичен въпрос: не е ли по-добре да се ползва за разреждане полиуретанов разредител вместо кореселин.
                    Нямам представа какво е полиуретанов разредител, нито от къде се купува. Може и да е по-добре.

Коментар

Има го навсякъде, "разредител за полиуретанови лакове", ксилол/ксилен или толуол/толуен. Неполярен. Коресилинът ми е неизвестен какво е, но цапа повърхностите и пречи на прилепването по принцип плюс катализира корозия на черни метали.
                      Между другото, потърсих нещо за коресилин. Стигнах до извода, че въпросът с разредителите, имената и приложението им иска отделна тема.
                      Последно редактирано от lodkar; 27-02-13, 09:31.

Коментар

Толуол има по фирмите за лабораторни химикали и е евтин. Коресилина е общо взето с незнаен състав - може 2 партиди да се различават, а на различните производители твърдо се различават. А толуола е просто толуол, и нищо повече. Мирише подобно на ацетон/коресилин.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

По борсите за строителни материали имаше разредител UR, който се ползва за разреждане на полиуретановите лакове в мебелното производство, та си мислех да опитам с него. Определено е по-добре, когато смесваните продукти са на една основа. И аз говоря за експеримент а не го препоръчвам като изпитана рецепта. Просто с пистолета за антикор се доближава до заводския вид(горе-долу де).
                          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                          Из "Златния телец"

Коментар

Толуол търсих преди време, ама няма. Чистия толуол бил акцизен и го продават смесено с някаква друга свинщина.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                              Има го навсякъде, "разредител за полиуретанови лакове", ксилол/ксилен или толуол/толуен. Неполярен. Коресилинът ми е неизвестен какво е, но цапа повърхностите и пречи на прилепването по принцип плюс катализира корозия на черни метали.
                              Между другото, потърсих нещо за коресилин. Стигнах до извода, че въпросът с разредителите, имената и приложението им иска отделна тема.
                              X10!Напълно подкрепям-от изкл. значение е разредителят да е точно какъвто трябва да е-инак ефекта често е почти никакъв!А кое разтваря, колкото да се почистят инструментите(четки, шпакли др.) не е от значение щом не се използва в боята.
                              Не препоръчвам използването на твърди грундове за пода, като епоксидни, или полиестерни.За грунд след ръждопреобразувателя бих използвал Протекта 3 в 1 на Оргахим(на никой друг производител!!!)-това е единствения им свестен продукт, защото преди време откраднаха ноу-хауто!За протектата също трябва да се използва само оригиналния разтворител, който струва, колкото боята!При добре почистена повърхностна ръжда не бих използвал ръждопреобразувател, а направо ще мина 2-3 слоя с неразредена Протекта.
                              много автомати-слаби резултати!

Коментар

[QUOTE=mbenz;21169932-3 слоя с неразредена Протекта.[/QUOTE]

...и след 1-2 зими ръждата си е пак там. Пробвал съм и това, и още 2-3 подобни продукта на различни производители. За оградата на мЕстото става. За автомобил - категорично не. Поне не и по външни детайли.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X