Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ръжда в резервоара ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ръжда в резервоара ?

Поръчай си един от неръждавейка,и реши проблема.Оригиналниа сигурно е калайдисан или с друго покритие,ако го отворят,почистят и калйдисат ,ще стане ,ако толкова държиш на раритета,но джипа ти още не е в класа на ретро автомобилите.,,Ръждата е като рака ,трябва да се реже до здраво,,- така казва един мой познат.

Коментар

Отвътре е нещо като емайл, или по скоро прахово боядисано, възможно е да се възстанови но не познавам такива майстори, ако имате някой такъв давайте го.

Колкото до нераждавейката, нямам нищо против, дори ще се радвам ако стане добре, кажете ми къде могат да направят такъв резервоар, аз нямам идея кой се занимава с такива неща, искам да намеря подобни майстори.
      TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Първоначално публикуван от TOYO Преглед на мнение
        Колкото до нераждавейката, нямам нищо против, дори ще се радвам ако стане добре, кажете ми къде могат да направят такъв резервоар, аз нямам идея кой се занимава с такива неща, искам да намеря подобни майстори.
        Навсякъде, но е скъпо удоволствие.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Дай някакъв ориентир, колко би могло да струва, не държа на точната форма, искам един куб с обем 30-40 литра, имам си газова бутилка със 72 литра газ, така че обема може да е по-малък от оригиналния с цел опростяване на формите.
          TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

,,М и С Ауто,, ул.Осогово 58 между Тодор Александров и Пиротска . Може и някой колега с ВИГ да се отзове.

Коментар

Благодаря на всички, непременно ще ги посетя за да обсъдим възможността за нов резервоар.

След четиридневно киснене в ръждопреобразувател и преобръщане на всички страни, последвано от старателно търкане с бормашина и кръгла телена четка заварена на тръбичка-удължител, вчера най-после го измих обилно с вряла вода, всичко отвътре блесна, няма и следа от ръждата.

Дюзите ги изчистихме на ултразвук, после ги проверихме на стенд и всичките дават еднакво количество гориво, за всеки случай повдигнах малко помпата за да не смуче толкова ниско, сглобихме всичко и джипчето заработи.

Занапред ще поддържам резервоара пълен догоре, идеята е да няма кислород за образуване на корозия, единствената ползвана "добавка" ще бъде спирт за горене за абсорбация на водата и нищо друго.

Коментар

Технологията е успешна, карам на газ със спряна бензинова помпа, бензиновия резервоар е абсолютно пълен с бензин, и всяка седмица го допълвам до гърловината с гориво, след пет месеца ползване се наложи да го свалям и вътре беше идеално чист, нито следа от ръжди, мътилки и оранжев бензин, всички места където е имало ръжда стои бяло както беше останало след преобразувателя, така че съм много доволен от операцията.

Проблема дойде от съвсем друго място, идеално измития резервоар е зареждан само на Лукойл, в един момент помпата спря да качва гориво, свалих резервоара и вътре открих една шепа пясък, новата цедка която бях сложил на помпата беше паднала и засмукания пясък беше унищожил оригиналната помпа, много тъжна гледка.

Демонтирах помпата от резервоара, сложих нова цедка директно на маркуча над помпата, сега смуче 7-8 см над дъното на резервоара и неможе да качва боклуци ако пак изникнат отнякъде, купих външна бензинова помпа от BMW Е-30 със същото няалягане, най-голямия възможен филтър от Фолксваген, стои след помпата, закрепих ги за шасито, като срязах бензиновия тръбопровод и ги свързах последователно с маркучи към него, стана много грамотно, дори ги затворих с пластмасов кожух.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X