Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ръжда в резервоара ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ръжда в резервоара ?

Здравейте колеги, задръстиха ми се бензиновите дюзи и Рънъра започна да работи на 4-5 цилиндъра, сложих една US добавка за чистене на дюзи, никакво подобрение, свалих дюзите и се оказаха пълни догоре с ръждива тиня....ужас, занесох ги да ги изчистят на ултразвук, казаха че ще ги спасят.

Свалих веднага резервоара, вътре има доста ръжда, сипах преобразувател и го оставих да кисне, имате ли някакви идеи какво да го правя утре ???
    TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

От: Ръжда в резервоара ?

Колега за съжаление не може да се направи много щом веднъж е тръгнала ръждата там няма с какво да го обработиш опитай да го промиеш хубаво или ако намериш друг резервоар запазен ако има на твоя модел пластмасов е най доброто решение.
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

И слагайте читави филтри.

Коментар

Днес купих най-скъпия възможен филтър, също взех и нова филтърната торбичка за всмукателя на помпата, питах за нов резервоар ама нямат такова чудо.

Много странно, дъното на резервоара и едната страна са чисти, тавана и другата страна са корозирали, защо така ?

Всички беди дойдоха с тази почистваща добавка, тя започна да "чисти" корозията, и потекоха оранжевите реки, няколко месеца преди това свалях нещо по инжекциона и вътре беше аптека, небива да се ползват такива добавки за метални резервоари.
        TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Търси из форума-имаше тема за обработка на резервоар отвътре,мисля за някакъв мотоциклет.Колегата беше открил някакъв грунд с който да "запечати" резервоара отвътре.Предполагам че и епоксидният грунд ще свърши работа,но не съм пробвал.
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Мотоциклетните се чистят с мозайка и вода. Сипва се и се клюмче до умопомрачаване. Втори вариант за по-непретенциозни с верига /синджир/ и пак тресене до посиняване. Ама тоя не е 15 литров та да го друсаш на ръце. Освен ако не викнеш ББ да направи една лека тренировчица. Все пак ако си измислиш чалъм /например да се застопори в бъркалото на бетонобъркачка/ може и да стане. Обаче това си е ТНТМ. Друг резервоар и хубави филтри си е вярното решение.
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от TOYO Преглед на мнение
              небива да се ползват такива добавки за метални резервоари.
              Да.Опита също струва пари. За над 35г. на пътя и над 1 000 000км. добавки не съм ползвал никакви. Един път потърсих в Германия, че в Австрия ми набиха скапана нафта, и не успях да открия каквито и да е "добавки" в немските бензиностанции.
              А защо е ръждясало частично - не знам. Вероятно от малко гориво и наличните прегради.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                Търси из форума-имаше тема за обработка на резервоар отвътре,мисля за някакъв мотоциклет.Колегата беше открил някакъв грунд с който да "запечати" резервоара отвътре.Предполагам че и епоксидният грунд ще свърши работа,но не съм пробвал.
                Доста скъпо ще дойде за голям резервоар (1 литър струва 120 евро ) ,но става един път.
                Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                  Доста скъпо ще дойде за голям резервоар (1 литър струва 120 евро ) ,но става един път.
                  Предполагам,имаш впредвид грунда за резервоари...Ако колегата провери цената на резервоар при офицялния вносител,сигурно ще мо се стори нормална цената от 120 евра.
                  Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                    Предполагам,имаш впредвид грунда за резервоари...Ако колегата провери цената на резервоар при офицялния вносител,сигурно ще мо се стори нормална цената от 120 евра.
                    Да за грунда говоря ,но с един литър няма да може да се обработи толкова голям резервоар. За резервоар 38 литра вместимост се изразходва 1.5 литра от грунда .
                    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Ясно, ще измисля как да го почистя добре отвътре, въпроса е ако само го почистя от ръждата, без друга обработка, и занапред го държа винаги пълен догоре с бензин....дали ще имам проблеми ???

Коментар

Колега за чистенето става по следния изпитан начин... взимаш няколко здрави и дълги колана, стягаш яко резервоара от четирите страни и го окачаш на някое по яко дърво на двора. Слагаш след това вътре половин кофа музаика и 1 литър нафта и почваш яко люлеене. След няколко часа изсипваш музайката промиваш с нафта и пак вътре и така докато не падне ръждата....
                        0-

Коментар

Първоначално публикуван от TOYO Преглед на мнение
                          Ясно, ще измисля как да го почистя добре отвътре, въпроса е ако само го почистя от ръждата, без друга обработка, и занапред го държа винаги пълен догоре с бензин....дали ще имам проблеми ???
                          Не.

Коментар

Чудесно, благодаря Ви, така ще направя, държа да запазя оригиналния вид на колата, не ми се иска да "насаждам" неоригинален резервоар, няма да е същата кола с такива подобрения.

Коментар

От TM казаха че такъв резервоар вече не се произвежда, и те немогат да доставят такова нещо, на части в момента се продава само една такава джипка в Пловдив, човека каза че три години е стояла без гориво и резервоара не става за нищо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X