Обява
Свий
Няма добавени обяви.
фибро стъкло или стъкломат
Свий
X
-
От: фибро стъкло или стъкломат
Това е един капак на една вана която изработвах за клиент.... заснел съм и самата вана но представете си че съм я правил 2 дена и като заснет материал е изключително много и за да сглобя пак нещо ще падне обработка ... мислех да пусна и гласов коментар на този клип, но сметнах че не трябва да правя учебен клип а демонстрационен ..... който иска качествена изработка на детайли нека се обръща към хора които се занимават с това професионално, който иска любителски да се опита да си направи нещо мога да му обясня основни неща, но не ме карайте да пиша ... някой ден ако започна да пиша мемоари може да опиша манипулациите които се правят но едва ли ,не мисля да живея с орлите, а и с тази химия ......... А музиката е на великия Жан Мишел ЖарКогато видиш че някой спи него буди,само го завий за да не изстине!!!
Коментар
-
O, да, аз най-много се израдвах на този момент от видеото ти, в който тръгна ето тази музичка --> http://www.youtube.com/watch?v=s_oe4vmXbAEФормотворец на коли
Коментар
-
Ето още един клип който сглобих набързо... дори се чудех в коя тема да го пусна че има стъклопластова преправка на детайла, и после едно украсяване в мой стил който е "луд на шарено се радва" и има разни прости техники които предават интересен изглед на изделието без да се влага почти никакво старание ....
Когато видиш че някой спи него буди,само го завий за да не изстине!!!
Коментар
-
A някои може ли да обясни с какви матеряли се китва,филира,боядисва стъкломата. Става ли с матеряли за метал, има ли нещо по специялно. С какво се закрепва (лепи) детаила от стъкломат върху ламарина.
Става въпрос за калници от стъкломат и приставки (раздувки) за задни панели.
Благодаря предварително
Коментар
-
Първоначално публикуван от GU6TERA Преглед на мнениеA някои може ли да обясни с какви матеряли се китва,филира,боядисва стъкломата. Става ли с матеряли за метал, има ли нещо по специялно. С какво се закрепва (лепи) детаила от стъкломат върху ламарина.
Благодаря предварителноКогато видиш че някой спи него буди,само го завий за да не изстине!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнениеТънки метални листи се слепят добре към стъклопласт с надупчване. Правят се дупки, като гъстотата им от края към вътрешността на листа намалява.
Но да се върна на въпроса... има още по добър начин за закрепване който практикувам когато е нужно, но за него вече си трябва опит и усет... зашиване с ровинг, което правя с една много специална игла която сам си направих след като повиках "неволята" ..... А за тези които не знаят какво е "ровинг" уточнявам че това е дебел конец от стъклени влакна .......
Скоро ще пусна още един демонстрационен клипКогато видиш че някой спи него буди,само го завий за да не изстине!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от GU6TERA Преглед на мнениеA някои може ли да обясни с какви матеряли се китва,филира,боядисва стъкломата. Става ли с матеряли за метал, има ли нещо по специялно. С какво се закрепва (лепи) детаила от стъкломат върху ламарина.
Благодаря предварително
Чарли е прав,че няма гаранция за понататъшния живот на таках направен детайл-наистина композта и метала по различен начин понасят вибрации и топлинни разширения.Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
Коментар
-
Mного ви благодаря за изчерпателните отговори
Мисля и аз да ги лепя с лепило за авто стъкла или полиуретаново лепило и поп нитове, между нитовете и под тях може да пробия по няколко дупки да излезне материала. После с влакнест кит и ще си ги обработя по познатия начин: кит, филер, контрола, боя.
Коментар
-
Шапка ти свалям Чарли!!!!Страхотен майстор си.Винаги съм искал да работя точно това,но тука трудно се навиват малкото хора които го правят да разкрият чалъмите на занаята Сам си правя някой път работи,но друго си е майстор да ти покаже туй онуйYamaha Dt 125 R > Suzuki DRZ 400 E > Beta Rev 3 "06" > KTM 520 EXC
Коментар
-
Първоначално публикуван от Vendettius Преглед на мнениеШапка ти свалям Чарли!!!!Страхотен майстор си.Винаги съм искал да работя точно това,но тука трудно се навиват малкото хора които го правят да разкрият чалъмите на занаята Сам си правя някой път работи,но друго си е майстор да ти покаже туй онуй
И това е мое творение Тиква-беседка
Последно редактирано от charlie19; 23-09-12, 23:22.Когато видиш че някой спи него буди,само го завий за да не изстине!!!
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар