Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изкъртена колекторна пластина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Изкъртена колекторна пластина

М 902 е точно 9000 оборота.За 150 мм диск е.Не че нестава и с 180 мм ,но може да се прецака редуктора.

Коментар

Първоначално публикуван от JORO-pz Преглед на мнение
      М 902 е точно 9000 оборота.За 150 мм диск е.Не че нестава и с 180 мм ,но може да се прецака редуктора.
      Благодаря за информацията . Най-вече се безпокоя да не се прецакам аз . Иначе и към машините съм мил, не ги натискам и си ги подържам .

Коментар

Ако ползваш предпазител няма да се прецакаш.Ако си от София мога да ти кажа кои ще ти оправи ротора.

Коментар

Ако ползваш предпазител няма да се прецакаш.Ако си от София мога да ти кажа кои ще ти оправи ротора.
          От Стара Загора съм и честно казано, не мисля че си заслужава да дам 40-50 лева за да съживя това флексче. Когато почиствах около колекторните пластинки ми направи впечатление, че има прокарано нещо като въженце /не мога да се изразя точно/, по-скоро армировка, и след това е залвиката от някаква смола вероятно. Сега като се замисля, дори в 50 лева не мога да се вместя. Повече пари искат само за пренавиване, а тука има нужда от ремонт със съмнителни резултати.
          Мисля да му сложа предпазител, дори днес бях в близката железария, където продават всякакви части за тези машини. Захващането на предпазителя към флекса обаче беше с по-голям диаметър отколкото ми тябва. Или поне имах такова чуство. На мен ми трябва 50мм а онзи беше 55мм с възможност да се свие с около 1 - 1,5 см. Смятах го и сметките излизат много тънки. Ще стане ли?

Коментар

Пренавиване с нов колектор и баланс излиза около 20 лв.А предпазителя трябва да стане

Коментар

Пренавиване с нов колектор и баланс излиза около 20 лв.А предпазителя трябва да стане
              Ако хората работят с куриер, съм готов да го пратя, за да ми го поправят. Смятам обаче, че е хубаво да го видят, преди да го вземат за ремонт. Все пак да си преценят. Цената ми се вижда нереално добра.

Коментар

Обади ми се утре ако решиш и ще ти обясня. 0886 50 52 30 Жоро

Коментар

Обади ми се утре ако решиш и ще ти обясня. 0886 50 52 30 Жоро
                  Колега,а дали ваще познати в София ще се справят със следния поблем-12V,електромотор от лебедка с изкъртена колекторна пластина и за по-интересно,някои му е размотал намотките (така ми го дадоха,за съжеление).
                  Ето няколко снимки,за какво иде реч
                  Прикачени файлове
                  Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Не е трябвало да го размотават.Хората които пренавиват си ги размотават те(когато роторите са нестандартни).Сега трябва да го навиват на сляпо и неискат да рискуват

Коментар

Бе,и намен ми е ясно,че не е трябвало да го размотават,ма на харизан кон зъбите,се не гледат-това ми подариха,това взех .Ако могат да направят нещо и не струва маика си и баща си,бих пробвал,щото иначе ще трябва да правя някакви експерименти със стартери....

Коментар

Здравейте,

При подобни ситуации с уникални електродвигатели постъпвам по следния начин при ввъзстановяване на колектора:
                        1. Фиксирам пластината на мастото и от двата и края с по една навивка стоманена тел.
                        2. Разпробивам я на няколо места с 2/3 от ширината и включително и изолатора но да останат поне няколко мм до шпиндела. Диаметъра зависи от това с каква медна тел разполагам.
                        3. Почиствам пластината и основата много добре.
                        4. Забърквам епоксидна смола с много силициев двуокис, намазвам обилно канала за пластината, самата плстина и с парчетата от проводника я занитвам добре.
                        5. Зачиствам колектора на струг и зглобявам машинката.

До момента така обработена пластина не се е вадила.
                        Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Ами направи тогава и на колегата котвата,да се убедим че наистина става

Коментар

Нека се обади ако не желае да се блъска сам. Аз съм от Варна може да се разберем как да ми го прати. Тъкмо другата седмица ще правя един ротор със същите симптоми, не че това ми е работата или се чудя по цял ден какво да правя но просто има ситуации в които не може да се откаже.
                            Телефона ми е 0899 197 842 Михаил Петров
                            Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Първоначално публикуван от old111 Преглед на мнение
                              Нека се обади ако не желае да се блъска сам. Аз съм от Варна може да се разберем как да ми го прати. Тъкмо другата седмица ще правя един ротор със същите симптоми, не че това ми е работата или се чудя по цял ден какво да правя но просто има ситуации в които не може да се откаже.
                              Телефона ми е 0899 197 842 Михаил Петров

Предполагам,че говориш за ротора на колегата започнал темата,ма аз да си питам за мойта грижа-смяташ ли,че може да се възстановият останките от двигателя за лебедката?

Коментар

Да, за него говоря а за твоята ситуация просто не желая да казвам нищо че думите които напират на пръстите и устата ми не са за писане.
                                Не съм бобиньор и нямам желание да се занимавам с това, но имам известен опит с пренавиването тъй като бобинажа беше в моя отдел в завода в който работех по Тошово време.
                                Сега на въпроса ти: Естествено е че може да се пренавие ротора но както каза колегата по рано нещата са на сляпо, е не съвсем понеже има четки магнити, брой полюси на магнитопровода и колектора и ако има и данни за мотора - табелка ще се пооблекчи работата. Но ако няма и табелка с информация за двигателя просто забрави, без това не е лесно да се уцели и може да се наложи няколко пренавивания докато се получи нещо.

Не може ли да се намери такъв ротор от производителя или сервиз? Сега се намират доста неща благодарение на интернет. Друг вариант е да се издири колега с такава лебедка и да се свали ротора за да се види как е намотан.

Утре ще ходя до една жена която прави бобинаж на малки мотори (че бобинажния цех с който работя не желаят да си губят времето с такива) и ще я питам за твоята ситуация и ако имаш някакви данни на табелка на мотора ги дай да мога да и дам някакво инфо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X