Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся някой да ми направи детайл на струг...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся някой да ми направи детайл на струг...

Става въпрос за преходник за датчик за налягане на масло. Оригинално на мястото е кух болт с калиброван страничен отвор, а аз искам да сложа там и датчик за налягането на маслото. Страничния отвор ще правя по-късно, и на чертежа го няма.

Ето го и детайла:

А ето и всички размери:

Трябва ми от стомана 45 или подобно.

Ако на някой му се разправя, да казва къде, кога и колко.
    Прикачени файлове
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

До: Търся някой да ми направи детайл на струг...

Звънни ми утре, и ще го направим! Аз имам стругове, фрези....
    LZ1HKW
    Реглаж на преден и заден мост
    My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Ще звънна. Тенкю!

Само едно уточнение. Не съм мерил външната резба с резбомер, а с шублер, доколкото е възможно. За 7.5мм има 6 витки, А външния диаметър е 9.6 - 9.7мм.

Ето и снимка:

Възможно е да е нещо от сорта на 1/8-20, само че не знам дали има такъв стандарт. Вътрешната резба със сигурност е тая, която съм дал.
      Прикачени файлове
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Само уточнение. Последно. Вътрешната резба се води 1/8-27 NPT, което реално е e 3/8-27.

На тия, мислили резбите, явно им е доставяло някакво перверзно удоволствие да сътворят 1000 стандарта, тяхната кожа!!! И някога в училище ги "благославях", а сега ги благославям още повече.

Коментар

Колега,що си невземеш ,готов от УАЗ.ако стане резбата.На Уаза масления датчик е с такъв болт но с по-голям отвор за маслото.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
            Колега,що си невземеш ,готов от УАЗ.ако стане резбата.На Уаза масления датчик е с такъв болт но с по-голям отвор за маслото.
            Не става с по-голям отвор. От там, където ще го завивам, тръгва маслото за турбото. Ако го направя с по-голям отвор, или ще скапя турбото, или ще падне налягането, или и двете.

...има и някаква вероятност отвора да е такъв за застраховка от евентуална неизправност на турбото - като избуши масло от него към двигателя поне да е по-малко.

Не ми се експериментира с това обаче, да не вземе да ми излезе през носа.

Коментар

Тая седмица не съм на работа ако не се намери кой да го направи другата седмица мога да ти го остържа. Ако работата е много на зор утре мога да отида до работата или до моя струг и да го направя.
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Говирихме с Vladi333 и каза че днес ще го занесе на стругаря си.

Смятаме "проблема" за решен, освен ако аз нещо не съм омазал размерите, но това ще се разбере чак като го взема готов и пробвам.

ПП: Все пак предполагам че съм ги взел правилно, понеже няма стандарт 3/8-20, или поне не намерих такъв. Остава само М10*1.25. , но все пак, живота крие и изненади понякога.

Коментар

Преди десетина дни правих подобен детайл за Мерцедес Г класа на колегата The_Machine но той ми донесе всички детайли да си меря стъпките на резбите аз за да няма после изненади. За тая работа си има резбомер.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                    Преди десетина дни правих подобен детайл за Мерцедес Г класа на колегата The_Machine но той ми донесе всички детайли да си меря стъпките на резбите аз за да няма после изненади. За тая работа си има резбомер.
                    Току що се обзаведох и с резбомер. И с чираци на Facom, и с магнитна писалка да си вадя падналите гайки от майната си, вместо да псувам като хамалин всеки път.

Магазините с инструменти са ми противопоказни. Отидох само за резбомер за 15лв, а похарчих 100.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Току що се обзаведох и с резбомер. И с чираци на Facom, и с магнитна писалка да си вадя падналите гайки от майната си, вместо да псувам като хамалин всеки път.

Магазините с инструменти са ми противопоказни. Отидох само за резбомер за 15лв, а похарчих 100.
                      Ами разходи се събота сутринта до битака там инструмент колкото искаш ефтин и хубав. Особено за металообработващи машини вземеш ли си струг там е мястото.

Коментар

Ако все още не си свършил работа и мислиш, че има нужда - аз имам плашка 3/8 и метчици и плашка 1/4
                        Suzuki GSXR
                        VW Touareg
                        Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от Veselinv Преглед на мнение
                          Ако все още не си свършил работа и мислиш, че има нужда - аз имам плашка 3/8 и метчици и плашка 1/4
                          Благодаря на всички. Засега смятам че е свършена. Ако не е ще е по моя вина.

Вероятно утре ще си взема детайлчето и ще направя пробата дали всичко е наред.

Коментар

Работата е свършена. Благодаря на всички и най-вече на Vladi333 за отзивчивостта. Утре ще се види какво съм мерил.

Ей го:
                            Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Работата е свършена. Благодаря на всички и най-вече на Vladi333 за отзивчивостта. Утре ще се види какво съм мерил.
                              Ей го:
                              Спокойно може да се класираш като фотограф в съдебна медицина!
                              Какви детайли улавяш, направо не е истина!
                              LZ1HKW
                              Реглаж на преден и заден мост
                              My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X