Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв е този уред на струга ми Ц8Ц

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какъв е този уред на струга ми Ц8Ц

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
    Това е, за да можеш след отцепване на лоста за резбите и преместване на супорта настрани да зацепиш отново в същата стъпка. Без да се налага да проверяваш. Лично аз не съм работил с такова, но ако пробваш отцепване и зацепване на лоста ще го налучкаш.
    Идеята му е, че ако стъпката на винта, към който се зацепва лоста е 5мм, при всяко отцепване, преместване и отново зацепване, можеш да го направиш или на същото място или една стъпка напред или назад т.е. 0, -5, +5. При нарязване на резба със стъпка 2мм ще се получи 5/2-2.5 и ще попаднеш точно по средата на старата резба. Затова след първоначалното центроване на скаличката се зацепва само на цифрата която е посочена за стъпката която ти трябва. Това е на теория. Тези които са го ползвали да кажат как е на практика
    Днеска си "поиграх" с въпросното устройство и установих, че колегата е савършенно прав точно за това се използва, възможно е и нарязване на многоходови резби с негова помощ но само за някой от стъпките.
    Само едно не разбирам, защо не се монтира подобен уред масово на струговете, като се имат в предвит ползите от него особенно при нарязване на по дълги резби не е нужно да се изчаква ножа да се върне в исходно положение и тн.

Коментар

Понеже малко хора биха го оценили, а всепак струва пари, затова го има на много малко стругове специално окомплектовани стругове.
      [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Първоначално публикуван от dt 125 Преглед на мнение
        Само едно не разбирам, защо не се монтира подобен уред масово на струговете, като се имат в предвит ползите от него особенно при нарязване на по дълги резби не е нужно да се изчаква ножа да се върне в исходно положение и тн.
        Погледни в документацията и ще разбереш колко много неща не влизат в комплектацията на машината а се комплектоват само по поръчка. Сега още по малко неща влизат в комплектацията въпреки че цената на нов С8С е 5600 евро.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=UuAgI...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=UjUfW...eature=related
          това сa клипчетa на които се ползва точно това устройство
          Последно редактирано от nola; 10-03-10, 18:15.

Коментар

От: Какъв е този уред на струга ми Ц8Ц

Най после попаднах единствено в паспорта на С 11 на обяснение за къкво се ползва въпросното устройство.
            Прикачени файлове

Коментар

Знам че темата е стара но това устройство ме заинтригува, и бих положил усилие да си го измайсторя.
              Emil_Pz

Можели да снимаш диска от двете страни и зъбчатките, зъбчатките с колко зъба са.

Поздрави на всички.

Коментар

Аз лично не виждам много смисъл от това приспособление.

Коментар

Ами като гледам клипчета в нета, ми се струва доста по лесно влизането в стъпката с помоща на въпросното устройство.

Коментар

Смисъла му е, че не се ползва съединителя, а се разцепва двуделната гайка и после се зацепва на определената цифра. По този начин струга не се спира и не се обръща хода му многократно. Особенно полезно е за по-дългите резби, където се връща с бързия ход. За тези, които не нарязват често дълги резби, то си е излишна екстра.

Коментар

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
                      Смисъла му е, че не се ползва съединителя, а се разцепва двуделната гайка и после се зацепва на определената цифра. По този начин струга не се спира и не се обръща хода му многократно. Особенно полезно е за по-дългите резби, където се връща с бързия ход. За тези, които не нарязват често дълги резби, то си е излишна екстра.
                      Само където С 8 няма бърз ход .

Коментар

Молбата ми все още е актуална.
                        Нека който има въпросното устройство, да снима диска от двете страни.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          Само където С 8 няма бърз ход .
                          Това приспособление го имаше при мен и на един нов С11, така си остаря струга без това да се ползва дори и един път. То многоходови резби се правят изключително рядко, а и някак поне аз му нямам голямо доверие. И без това при многоходова резба пък даже и само двуходова, супорта се движи значително по бързо от обикновено и не мисля че много ще се повиши производителността с това устройство.
                          При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
                            Това приспособление го имаше при мен и на един нов С11, така си остаря струга без това да се ползва дори и един път. То многоходови резби се правят изключително рядко, а и някак поне аз му нямам голямо доверие. И без това при многоходова резба пък даже и само двуходова, супорта се движи значително по бързо от обикновено и не мисля че много ще се повиши производителността с това устройство.
                            И шанса да забиеш ножа в универсала се увеличава многократно!
                            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                              И шанса да забиеш ножа в универсала се увеличава многократно!
                              Чак в универсала едва ли, но при многократното отцепване и зацепване на гайката една грешка или заблуда на кое деление си и ще има ПРАС. Па недай си боже да си на последния ход и да се прехенди нещо и винта, та така. Абе я по бавно ма сигурно.
                              При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
                                Чак в универсала едва ли, но при многократното отцепване и зацепване на гайката една грешка или заблуда на кое деление си и ще има ПРАС. Па недай си боже да си на последния ход и да се прехенди нещо и винта, та така. Абе я по бавно ма сигурно.
                                Точно по тази причина предпочитам да си работя по класическия начин . Даже когато имам дълбоки трапецовидни резби нулирам нониуса и бележа с маркер и така на всеки кръгъл милиметър си слагам белег до къде съм стигнал . Ако се налага превъртане на нониуса пак с маркер но с друг цвят . Така ако нещо те разсее не се чудиш до къде си стигнал .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X