Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малка вакуум помпа.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Малка вакуум помпа.

Явно втвърдителя е бил малко, или нещо нефелен. При втория опит отново опитах да боядисвам с мастило от пълнител, но черно. Отново втвърдителя го избели, и от черното остана само лек жълто-оранжев оттенък. Стана с цвят между светла и тъмна бира. Обаче се втвърди нормално.

За боята - ще търся оксидна, минерална, или нещо такова.
    Последно редактирано от sparkybg; 22-01-10, 09:07.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: До: Малка вакуум помпа.

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
      Виж сега Спарки,
      ако ти трябва 2-3 пъти годишно, мога да ти давам моята вакуум помпа.
      Нова, руска, ръчна - правилна. От стенд за калибриране на манометри за вакуум.
      Не съм я ползвал до сега, не знам колко вдига (смука), но ще е доста, защото си е бутална и тежи 6-7 кила.
      Стои ли още помпата ...? Търся нещо такова.

Коментар

От: Малка вакуум помпа.

Привет на всички!

Съжалявам, че ще събудя тази стара тема, но имам въпрос към колегите, които очевидно са на ТИ с тези неща. Та въпросът ми е - има ли хладилния компресор капацитета да направи нужния вакуум за детайл с големината на капак например?
        Съмнява ме...но от друга страна не съм пробвал и не съм наясно с показателите на хладилните компресори, за да го твърдя

Мерси и поздрави на всички

Коментар

Хладилните компресори са различни.
          Като общо, ако не бързаш може да постигне -0.8атм. Дали е достатъчно не мога да кажа.
          До -0.6 се постига моментално и с инжектор и обикновен компресор но трудно се поддържа повече от 10-15 секунди. Трябва много голям компресор с голяма бутилка.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Големината не детайла не променя вакуума на какъвто и да е компресор. При добро уплътнение хладилният ще ти даде достатъчно добър резултат, ако разбира се не го искаш за секунди. И, ако случайно си забравил, теоретичният максимум е...

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
              Големината не детайла не променя вакуума на какъвто и да е компресор. При добро уплътнение хладилният ще ти даде достатъчно добър резултат, ако разбира се не го искаш за секунди. И, ако случайно си забравил, теоретичният максимум е...
              ... 1 бар Иначе 1 бар ми е предостатъчен, а иначе карбоновите детайли и без друго съхнат по 2-3 дни, а и работя с епоксидна смола, която втвърдява за около час и половина. Във връзка с това - колко време му трябва на този компресор да стигне до 0.8 вакуум?

Коментар

Първоначално публикуван от Eversoris Преглед на мнение
                ... 1 бар Иначе 1 бар ми е предостатъчен, а иначе карбоновите детайли и без друго съхнат по 2-3 дни, а и работя с епоксидна смола, която втвърдява за около час и половина. Във връзка с това - колко време му трябва на този компресор да стигне до 0.8 вакуум?
                Зависи от обема на вакуума.

Коментар

Ясно Мерси много на всички за отговорите! Сега остава само да си намеря един компресор. Апропо, ако някой от вас има, нека да каже каква сума иска за него Ако пък е и специално приспособен за тази дейност, ще съм още по-благодарен!

Поздрави на всички!

Коментар

О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Защо не опиташ със стъклени вендузи :-))

Коментар

Защото отдавна ги няма.
                        Изобщо не ти трябват компресори. За тая задача - никога няма да им събереш парите за кабелите и електромера, остави за тях самите.
                        Колко даваш за готова технология?
                        Трябват ти струйна помпа за 20 лева, чешма, канал, найлонов чаршаф, манометър, маркучи.
                        Ако нещо още не е ясно - ще пиша пак. Но това вече ще струва кафета, захар, мляко ...

Не разглеждайте вакуума като вещ. В случая това е процес, не даже състояние. От него в случая ви трябва преса, и изобщо не ви интересува колко близо е до нулата на прибора. И до средата да е - работата ви е свършена. Това е примитивен форвакуум, но помпата ви трябва да е с ГИГАНТСКИ дебит, защото евакуираният ви обем не е херметичен по принцип. И там вече не пеят никакви компресори, освен ако не са станциите на завод, с дневно производство 1 000 тона шперплат, примерно.
                        Ако не знаеш какво е струйна помпа - ела да видиш, ако знаеш - иди да си купиш от кой да е химически мазазин.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          Защото отдавна ги няма.
                          Изобщо не ти трябват компресори. За тая задача - никога няма да им събереш парите за кабелите и електромера, остави за тях самите.
                          Колко даваш за готова технология?
                          Трябват ти струйна помпа за 20 лева, чешма, канал, найлонов чаршаф, манометър, маркучи.
                          Ако нещо още не е ясно - ще пиша пак. Но това вече ще струва кафета, захар, мляко ...

Не разглеждайте вакуума като вещ. В случая това е процес, не даже състояние. От него в случая ви трябва преса, и изобщо не ви интересува колко близо е до нулата на прибора. И до средата да е - работата ви е свършена. Това е примитивен форвакуум, но помпата ви трябва да е с ГИГАНТСКИ дебит, защото евакуираният ви обем не е херметичен по принцип. И там вече не пеят никакви компресори, освен ако не са станциите на завод, с дневно производство 1 000 тона шперплат, примерно.
                          Ако не знаеш какво е струйна помпа - ела да видиш, ако знаеш - иди да си купиш от кой да е химически мазазин.
                          Ти ме разби Имам някаква бегла представа какво е струйната помпа, но все пак съм си бос все още в тая област.

Иначе под въпроса "колко даваш за готова технология" да разбирам ли да ми направиш една вакуум помпа? И колко ще ми струва това удоволствие

Коментар

Между другото струйни помпи намирам само по 200 лв. в нета...явно трябва наистина да се разходя до някой магазин.
                            Да питам и друго - чета в чуждите форуми големи спорове относно това колко дебел трябва да е и какъв трябва да е найлона за вакуумиране. Какво е вашето мнение? Аз все си мисля, че с по-тънък би следвало да стане по качествено.

Коментар

Здравейте,

3да ли може да потвърдите, че помпа с тези характеристики ще ми свърши работа за обезвъздушаване на силиконите:

Вакуум (абсолютно налягане) = 10Pa =0.0001Bar
                              Дебит 2CFM=56.6 l/min

До колкото разбирам на мен са ми необходими
                              29" Hg, които са равни на ~0,98 bar или 0,02 бар вакуум, нали така?

Имайки предвид, че горната помпа достигат до 0,0001бар това означава, че би трябвало да ми свърши работа за дегазиране на силиконите и смолите.
                              Мисля, че тази помпа се използва за сервизиране на домашни климатици, някой има ли някакви впечатления при използването им за нужните ни цели?
                              Прочетох, че
                              sparkybg е купил подобна помпа. Върши ли си работата? За колко минути обезвъздушава силикона и от какъв обем?

С пожелания за весел и слънчев ден

Коментар

Трябва някакъв вакуум регулатор. Иначе като вдигне вакуума, всичко кипва. Аз не можах да се преборя, ама не съм се и ровил кой-знае колко. Установих единствено че смолата доста ефективно се "разгазирва" когато след наливането в калъпа се нагрее. Така се втечнява и мехурчетата си излизат сами отгоре.

Колега от форума предложи и друго - нагряване преди смесване с втвърдителя, след което смолата е достатъчно рядка, за да могат мехурчетата да излязат сами отгоре, още преди да я налееш. Не съм опитвал това.

Имах и други предложения - разреждане на смолата с изопропанол (или метанол беше), при което това уж не влияело на качествата и след изсъхване. Само че подозирам че в следствие от тоя метод ще има повишено свиване при изсъхване. И това не съм опитвал.

ПП: Вакуума е повече от достатъчен за всичко, за което се сетиш.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X