Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автомобилно компресорче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Автомобилно компресорче

Първоначално публикуван от Veselinv Преглед на мнение
    Има, бе човек. Има клапан:
    Ами хващай се на струга.
    А за пресостата: както си казал по-нагоре, е реле управлявано от налягане. Тъй, че се гледа мах. ампераж и мах. напрежение. Долна граница няма. Може и на 2 Волта.

Коментар

Имах подобен компресор и го разглобих по подобен начин. Снимката отвътре е абсолютно същата.

Хич не си давай зор да го ремонтираш - не е само буталцето с никакъв ресурс. Също така с никакъв ресурс са буталният и биелният "лагер", а ако упорстваш с гресирането, което дава възможност ресурсът да се направи x5 примерно, се разбиват зъбите на трансмисията.

Единствено електромоторът е склонен да работи малко повече, но нямам идея върху какво.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_pk Преглед на мнение
        нз но ако потърсиш буталце от скутерче няма ли да е по добре!!!само за мазането нз как ще стане!!!или виж има за въздушните пушки маншети забравих как се казваше !!провери и ако става от пушка няма ядове и има смазки за тях !!!мисля че ще стане по добре!!!
        Хъм... абе на пушките колко "оборота" прави буталцето? Едва ли за 5 години зареждаш толкова пъти, колкото оборота прави това компресорче за 5 мин.... Но явно наистина трябва да е нещо пластмасово... Все пак - къде може да се търсят такива маншети?
        Suzuki GSXR
        VW Touareg
        Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          А за пресостата: реле управлявано от налягане. Тъй, че се гледа мах. ампераж и мах. напрежение. Долна граница няма. Може и на 2 Волта.

Добре казано хич не се бях замислял
          Suzuki GSXR
          VW Touareg
          Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Имах подобен компресор и го разглобих по подобен начин. Снимката отвътре е абсолютно същата.

Хич не си давай зор да го ремонтираш - не е само буталцето с никакъв ресурс. Също така с никакъв ресурс са буталният и биелният "лагер", а ако упорстваш с гресирането, което дава възможност ресурсът да се направи x5 примерно, се разбиват зъбите на трансмисията.

Единствено електромоторът е склонен да работи малко повече, но нямам идея върху какво.
            Абсолютно разбирам колко си прав. Аз за това в гаража имам нормален компресор. Все пак, обаче ми се иска да видя какво може да се "изкара" и от това боклуче.
            Suzuki GSXR
            VW Touareg
            Mitsubishi Pajero II

Коментар

Все пак - къде може да се търсят такива маншети?
              При този размер - Ф~19mm. виж за гумички за спирачни апарати (барабанни) и за такива от цилиндърчета за съединител.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                При този размер - Ф~19mm. виж за гумички за спирачни апарати (барабанни) и за такива от цилиндърчета за съединител.
                Мислиш ли, че ще оцелеят на сухо?

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...FF%E3%E0%ED%E5
                  0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

И аз си мислих за гумичка за спирачен цилиндър. Сега, обаче му сложих един о-пръстен вместо уплътнението. Захраних го от едно захранване на компютър и го тествах на бутилката - качи към 5.5 бара и ми наду главата и го спрях.
                    Между другото измерих и тока - на празен ход е около 2.3А, а като се натовари стига почти 6А.
                    За сега ще го оставя с O-пръстена да видим как ще се държи...
                    Suzuki GSXR
                    VW Touareg
                    Mitsubishi Pajero II

Коментар

Сложи силиконов от червените има ги при Хубата .
                      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Абе сега колегите изпразниха бутилката и я напълних пак, но този път до 6 бара. Кабелите позагряха, а и самото компресорче "светна".
                        Къде е това (или кой е) Хубата?
                        О-пръстена, който сложих е 16х1.5
                        Suzuki GSXR
                        VW Touareg
                        Mitsubishi Pajero II

Коментар

Абе сега колегите изпразниха бутилката и я напълних пак, но този път до 6 бара. Кабелите позагряха, а и самото компресорче "светна".
                          Къде е това (или кой е) Хубата?
                          О-пръстена, който сложих е 16х1.5
                          Не знам защо, ама си мисля, че пръстена вече почти го няма.
                          това не е смятано за такава експлоатация, а само да си донапомпиш някоя гума със забит кабар, докато стигнеш до гумаджията.

Коментар

http://www.hubata-seals.com/bg/categories/index.htm
                            Червените издържат на по-висока температура и износване .
                            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              Не знам защо, ама си мисля, че пръстена вече почти го няма.
                              това не е смятано за такава експлоатация, а само да си донапомпиш някоя гума със забит кабар, докато стигнеш до гумаджията.
                              Точно, ама ми е мерак да го видя какво може
                              Suzuki GSXR
                              VW Touareg
                              Mitsubishi Pajero II

Коментар

Точно, ама ми е мерак да го видя какво може
                                Така може.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X