Благодаря ти много Петроф за отделеното време .Аз малко ви спестих от историята.Проблема дойде когато пробивах нещо си и конуса излезе от шпиндела.За да го вкарам подложих трупче под патрона и го ударих няколко пъти с ръчката за подаване.Сещате се .СИгурно и вие сте го правили това.СЛед "тупването" машината вече не се включваше.Проверих двата бушона от лявата страна на машината.Горния беше изгорял.Смених го и при натискането на бутона "пуск" нещо изпука от машината от областта на контакторите (ключовете за ляв,десен ход).После установих,че освен горния бушон е изгорял и долния.Смених ги и двата и свалих капаците да видя къде окъсява и забелязах че края на един от кабелите виси свободно в машината (не е свързан никъде).Явно той е окъсил някъде по корпуса и е предизвикал гърмежа.По формата на кабела стигнах до извода ,че е на това заграденото на снимката място и го сложих там.Другия край на кабела е на един от бушоните.Дали това е правилното място да каже някой .Вече машината спря да гърми,но не се включва от зеления бутон,което е и проблема.Един уж ел техник ми каза,че контакторите не можело да изгорят,защото бобинките им издържали на много високо напрежение и на практика не горели,Можело да дефектират само след многогодишна експлоатация от старост.Но аз на такива ел.техници,които не могат да ми оправят машината много не вярвам.

PS,Възможно ли е при късото (гърмежа) бобинката на контактора да е изгоряла и за това да не се създава електромеханично поле което да изтегля котвата? А при ръчно натискане няма нужда от бобинка и поле за да се задейства и за това да тръгва машината...
PS,Възможно ли е при късото (гърмежа) бобинката на контактора да е изгоряла и за това да не се създава електромеханично поле което да изтегля котвата? А при ръчно натискане няма нужда от бобинка и поле за да се задейства и за това да тръгва машината...
Коментар