Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Бе не е лош ,ама мнооого къс! На него бръз ход му не трябва , щото той няма ход !Зависи за какво ще се ползува! Но според мен е късичък! Полезният му ход е около няма и 300мм надлъжно!Ти си знаеш , но малко по-длъжъг ще е по-добре!
    "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
    Ат.Буров.

Коментар

Това трябва да ти го дадат почти на цената на скрап, по простата причина че мноооого трудно ще му намерят купувач. 300мм ход е майтап. Това са били ограничени серии за работа на определени детайли, тоест думата "универсален" е не съвсем на място. Търси нещо с ход поне от метър нагоре, иначе после само ще се ядосваш като тряббва да правиш нещо, дето не можеш да побереш.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тва е неква 'касичка' за авто-работилница. Тва според мен (пълен аматьор) за хабсолютно нищо не става.

Коментар

На това освен да стържеш дискове и барабани не виждам какво друго можеш да правиш . Като сложиш центъра или патронника остават даже и по малко от 300 мм . Търси нещо което има поне едни 1000 мм междуцентрово разстояние .
          Първоначално публикуван от pgv64 Преглед на мнение
          На него бръз ход му не трябва , щото той няма ход
          Първоначално публикуван от pgv64 Преглед на мнение
          !
          То гледам веригата му е откачена че а натисна копчето я си омлатил универсала я задното седло е отишло на земята
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Имаме ли колега от Свищов да ми помогне да погледне един струг, а ако потвърди,че е изряден да ходя да си го прибера със транспорта.

Коментар

Нащракай му паралелите, зъбния гребен, опитай му всички самоходи и скорости (внимателно с резбовите - има такива със сериозни ходове и за нула време ще пратиш супорта в универсала). Гледай за луфтове по шейните. Колкото "по-стегнато" е усещането като работиш с него, толкова е по-читав. Точно като автомобил. Гледай и как включва съединителя - трябва да усещаш на ръчката "законтрянето" в пуснато положение, и като го пуснеш да си стои пуснат, а не да се самоизключва. Гледай в пробката на скоростната кутия дали тръбичката пуска масло (ако C11 и от сорта). Гледай по всички възли да имз масло (супортна и подавателна кутия). Гледай за биене в универсала - нов е между 300 (китайски) и 800 кинта (чешки), ако размера е 250мм.

Впрочем, за какъв струг иде реч?
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И въпрос към по-опитните - колко тежи планшайба за C11MT? И ориентировъчно за колко пари може да се намери? Вече няколко пъти ми притрябва и все правя еквилибристики. И с флянец ли се хваща и тя като универсала, или си е пристъргана за конкретниямодел струг?

Това ми се струва че е директно престъргано за хвашане към шпиндела:
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:52418067_2_585x461.jpg
Прегледи:1
Размер:50.2 КБ
ID:5607800

Проблема е че му искат 800 кинта, което ми се струва перверзна цена.

Коментар

Спарки планшайбата си е с директно отлят и престърган фланец . Тежи към 70 кила и последната дето я взехме чисто нова от вторичните за Добри от Плевен ни одраха цели 40 лева

Коментар

Е ако изскочи от някъде имай ме предвид. 800 кинта категорично няма да дам.

То по принцип не ми трябва и толкова голяма, ама на малките в Полимета пък трябва да им правя фланец.

Крайно време е да си инсталирам и една ръчна лебедка на тавана в цеха, ама и това ще стане "някога".

Коментар

Да ти уредя един 5 тонен телфер До преди десетина години планшайбата сам я качвах сега кръста се обажда та я връзвам на крана . Другата седмица ще прескоча до вторичните ако дойде нещо такова те ми го пазят .

Коментар

Имам план шайба 460мм която не ми става на моя струг. Не е качвана на струг никога. Взех я от механотехникума в Плевен, ако ти върши работа пиши ще се разберем, утре като ходя до склада ще ти я снимам.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          Да ти уредя един 5 тонен телфер
                          Имам, ама голямо. Ще си сложа релси, една напречна гредичка, и работата е готова. Ферми на покрива имам - просто плачат за едни релсички върху тях.

Трябва ми нещо до тон, а даже и това ми е много. Колкото да не се бъхтя, с планшайби, делителни апарати и прочие. Не вярвам някога да работя нещо по-тежко от 200 кила.

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          До преди десетина години планшайбата сам я качвах сега кръста се обажда та я връзвам на крана.
                          Универсалите си сменям без особен зор, ама 70 кила ще са ми малко в повече - знаеш ме каква съм щека.

Коментар

Първоначално публикуван от foggy2 Преглед на мнение
                            Имам план шайба 460мм която не ми става на моя струг. Не е качвана на струг никога. Взех я от механотехникума в Плевен, ако ти върши работа пиши ще се разберем, утре като ходя до склада ще ти я снимам.
                            Снимай, най-вече захвата към шпиндела. Може и някой размер да дадеш. Ако има шанс да стане ще е перфектно за мен.

Коментар

В неделя имам ходене до София (Божурище), ако искаш мога да я метна в буса и да се разберем някъде да се срещнем. Сега като погледнах снимката моята е точно такава. Домакина в механото каза ще била от Ц11МТ.

Коментар

Ако наистина е от C11MT и е в прилично състояние, направо си казвай цената. То моя е точно C11MT.

За съжаление в неделя няма да съм в София, или по-точно не знам по кое време ще съм в София. Евентуално ще съм на 15 километра от София, в Драгичево, където ми е и работилницата.
                                Ама, нащракай някоя и друга снимка, и ще се разберем някак, дори да не е за неделя ами за някое друго ходене, я аз към Плевен, я ти към София.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 0 потребители и 5 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X