Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се нарязват резби на струг

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се нарязват резби на струг

Тия неща всички ги правят от стомани КИ (каквато има) или КН (каквато намериш)
    Но ако имаш условия-закалявай, не е излишно.
    Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Здравейте колеги!Търся стругар който да ми нареже резба 10х1 на тръба обикновенна черна фи 10 .Моля за цени на метър на лични.Интересът ми не е само за един метър за доста повече да кажеме 5метра и регулярно изпълнение на задачата.
      "Човек е толкова голям колкото са големи мечтите му"

Коментар

Вземи си плашка и ще се справиш сам.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

ПО КОНУСА ЗА ЦЕПЕНЕ НА ДЪРВА ВЗЕМАМ ОТНОШЕНИЕ. Два-три кусура ти намирам. Първия и по важен е че при материал, си окъсил общата дължина на детайла. Колкото е по дълъг и с по голям диаметър конуса, толкова по добре.С тая дължина за по дебели дърва не става, после много ти е голям градуса на на конуса и ти е малка стъпката и плитка резбата. То май друго не остана, а колкото до термообработката може и на сурово да работи но ти е много остро връхчето, което ще си падне само след някое по съковито дърво и ще трябва да го поправяш. Това е общо взето!
          При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Първоначално публикуван от goran Преглед на мнение
            фи 10
            Това мм. ли са или см?
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Преди време ви бях питал как се прави шайба на струг.Отговорихте ми с "притискатели".Днес исках да направя шайба за шмиргела си и пробвах с т.н. притискател,но превърта откъм челюстите.От двете страни на шайбата ли трябва да има питискатели или проблема е,че ножа е за неръждаема ст.или не съм успял да го заточа правилно?Въобще това ли е правилния нож за тази манипулация? Отрезен нож не мога да вкарам там,защото подвижния център пречи .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG1049.jpg
Прегледи:1
Размер:141.0 КБ
ID:5775541

DIMILEV толкова ли е зле ? Гледах в youtube подобни с които хората си вършеха работа.Ще го пробвам ,а ако не стане има материал за още един конус с по-едра резба.

Коментар

Ти искаш да го отрежеш това ли???Ако да,няма да стане твоята работа.
                Поокастри го с флекса и стържи до нужния диаметър.
                И при такова захващане,по-нежно се работи,не понася големи натоварвания.
                Последно редактирано от kameno karp; 11-12-17, 15:48.
                Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Сложи притискател и откъм патрона-челюстите са прекалено закалени и приплъзват. На ниски обороти, лекичко с подаването и ще го отреже.
                  https://www.youtube.com/watch?v=Mlu5XmRk2Yg

Коментар

Дорник с резба на края. Детайла се затяга с гайка към дорника.
                    A Lone Rider

Коментар

Оправих се колеги.Благодаря ви отново.С 2 притискателя,както каза колегата @santaclash се получи идеално.До сега падаше голямо дъвкане и дълбаене докато изрежа нещо обло опитвайки се да открия сам топлата вода,но не успях..

Коментар

Малко ме е срам,но не мога да извадя втулката от задното седло..Не става по нормалния начин с максимално прибрано положение избутвайки приставката навън.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:asdasdads.jpg
Прегледи:1
Размер:263.2 КБ
ID:5775884
                        Последно редактирано от stypkata; 13-12-17, 18:54.

Коментар

Няма как да извадиш конуса ако не се върне пинолата до края-него го избутва винта като се прибере пинолата в крайно положение. Ако блокира, те чака бая разглабяне. Не се вижда на снимката каква е пинолата- с винт или хидравлична.
                          Последно редактирано от santaclash; 13-12-17, 22:20.

Коментар

Вкарай некакво Ф-и което да минава почти точно през малкият отвор на конуса на втулката със дължина 50-60мм.Извади пинолата и напъхай джилязото вътре(то ще пропадне леко),при развиване ще опре на винта и втулката и ще освободи.Случвало ми се е доста пъти,това е начина без да разглобяваш.Лошо е когато си заврял плътен конус със къса опашка,която не опира във винта при развиване,ей тогава влизаш във сериял.
                            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

На времето на СУто ми идваше къс винта и не избутваше всички втулки . Сложих му вътре едно кръгло парче желязо да си стои пред винта . До ден днешен си е така .
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

A не може ли например да хвана втулката в универсала и със супорта да избутам задното седло назад? Може ли да се счупи нещо например зъб на рейката или нещо по седлото

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 18 потребители онлайн. 0 потребители и 18 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X