Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТИХ стационарен компресор 8bar. за гаража! за Аерограф и др.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ТИХ стационарен компресор 8bar. за гаража! за Аерограф и др.

Първоначално публикуван от Tornquist Преглед на мнение
    Привет! След дълго ровене из нета, в търсене на DIY начини за направата на подходящ компресор за аерограф, попаднах на този форум. Leam, бих искал да те питам, ще е възможно ли да дадеш схема на свързване на отделните елементи от твоя компресор? Някои от нещата имам известна идея как ще станат, но вместо да се опитвам да открия топлата вода сам, реших да питам направо.
    Захранен си с информация на майла !
    Успех!

Коментар

До: ТИХ стационарен компресор 8bar. за гаража! за Аерограф и др.

Първоначално публикуван от Leam Преглед на мнение
      Успех!
      Би ли пратил и на мен схемата на свързване на отделните елементи компресор бутилки винтили и т.н. че и аз имам един сравнително голям компресор от хладилна инсталация и имах същата идея за него.
      ето ти майла ми: Zero_soft@yahoo.com

Благодаря предварително.

Коментар

От: ТИХ стационарен компресор 8bar. за гаража! за Аерограф и др.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:30012011100.jpg
Прегледи:1
Размер:156.0 КБ
ID:5249965Натиснете снимката за да я уголемите

Име:30012011104.jpg
Прегледи:1
Размер:147.4 КБ
ID:5249964Ето един по-компактен вариант

Коментар

От: До: ТИХ стационарен компресор 8bar. за гаража! за Аерограф и др.

Leam извинявам се предварително ако досаждам, но моля те прати ми на мейла схемата за събиране на този компресор.Имам аерограф от 1 година и съм сглобил компресор но нещо не е както трябва ми се струва. Благодаря ти предварително. Мейла ми е ntabakov@abv.bg

Коментар

Извинявам се за забавянето, тези дни ще Ви изпратя информация или ще я постна направо тук. Компресорчето все повече работа ми върши - особено при почистване на техника и RC модели след каране...

Коментар

От: До: ТИХ стационарен компресор 8bar. за гаража! за Аерограф и др.

Успех!
              Много добро попадение, което ще намери смисъл, ако качите информацията на видимо място (в този форум или google docs например), защото и на мен (и не само) ми стана интересно.
              LZ1AIV

Коментар

Здравей,
                Моля те би ли ми пратил и на мен схемата на компресора, мой близък приятел е художник и се е запалил по такава тематика - сигурен съм че много ще му помогнеш със схемата а аз с изработката.
                e-mail: petur.petov@yahoo.com
                Благодаря.

Коментар

Моля те прати ми и на мен схемата за свързване e-maila ми е:vercho1992@abv.bg мерси предварително

Коментар

Здравей,
                    Дали все пак ще ми пуснеш схемата:mail petur.petov@yahoo.com

Коментар

Извинявам се за закъснението. Ето всичко което имам като информация по темата. Има и няколко снимки на фабрични конструкции.
                      http://dox.bg/files/dw?a=4d202f8eca

Коментар

Повреди се електрониката на един нов климатик - ремонта се оказа на 70% от цената му и ..... >>>

Пръкна се Версия 2.0 :
                        Работно налягане от 0.5 - 9 bar. Компресор : 1210 Watt.
                        Поради голямата мощност и дебит на компресора - вдига от 0 до 9 бара за 17 секунди :-)

Коментар

Здравейте, аз също се запалих да си направя компресор. Kъм момента разполагам с две бутилки (една 7 литра и втора 27 литра) както и компресор от един стар хладилник (Мраз). Питанката ми е , как да разбера колко масло има вътре и какво трябва да взема, за да му доливам малко по-малко? Ако повтарям темата или въпросва, предварителни се извинявам !

Коментар

В гаража си бръмка компресор от хладилна инсталация - двуцилиндров, трифазен около 1kW, вързан с кондензатор на монофазно захранване. Пълни 19л бутилка от фреон. Върши работа за: помпене на гуми, продухване на всичко необходимо, дори върти ударен гайковерт. С още една бутилка го използвам и за вакуум помпа - перфекетен помощник за обезвъздушаване на спирачки и горивни системи, та дори и за събиране на разляти течности.
                            Някой ден трябва да му купя пресостат и тройник за манометъра.

Коментар

Днес изкъртих (буквално, че му бяха ръждясали болтовете) работещ компресор от хладилник Мраз. Врътка си както трябва, но издухва масло през тръбичката за високо налягане. Недопустимо е да влиза масло в гумите. Нормално ли е това масло да излиза така?
                              И друго - по някакви спомени - не трябвало да се обръщат надолу с главата. Трябва ли да го пазя да стои вертикално? Искам да го почистя, и не смея да го търкалям.
                              п.с. един фен е отворил компресор от немски хладиилник, видео:
                              http://vbox7.com/play:cbe31d7c
                              Последно редактирано от Rabin; 15-04-12, 17:17.

Коментар

.....
                                3. реле за контрол на налягането min/max - 25 лева.
                                .....

Резултат: ТИХ източник на сгъстен пречистен въздух с налягане в границите от 1.5 до 8 бара! Който боядисва нощем или рисува с аерографа....
                                Недостатък : не е удобен за разнасяне поради естеството на компресора...
                                Здравей, това реле, което споменаваш пресостат ли е? Ако не е от къде мога да си купя такова? От Варна съм, благодаря предварително.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X