Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Машини направи си сам ..DIY и ТНТМ с усмивка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Машини направи си сам ..DIY и ТНТМ с усмивка

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20240112_164651.jpg
Прегледи:416
Размер:548.5 КБ
ID:6969009Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20240129_165237.jpg
Прегледи:413
Размер:613.1 КБ
ID:6969010Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20240209_143608.jpg
Прегледи:414
Размер:583.7 КБ
ID:6969011Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20240222_173214 1.jpg
Прегледи:408
Размер:617.9 КБ
ID:6969012Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20240503_170058.jpg
Прегледи:408
Размер:621.6 КБ
ID:6969013 Е това е стругчето което ми отне 4 месеца от живота ..не е перфектно но работи
    Пийте вино да сте здрави, че да може да пиете и ракия.

Направих го като помощно средство, сега с него си правя лагерни тела валове и др елементи за един банциг по мой дизаин...вертикален и хоризонтален.

Коментар

Интересна идея. Как лягат подвижните винкели върху неподвижните? Обикновено отвътре на "гето" имат закръгление което би пречело.
      Шпинделът от какво е?
      В проекта предвижда ли се задло седло?

Ако двигателят няма инвертор за плавно регулиране на оборотите, добави му. Безценно е.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Ако някой има представа да дава акъл за банцига, направил съм колелата 355мм демек 14 инча колко съм ги центровал ще видим, лента 20мм , 2825- 2900мм рязане в хоризонтално положение около 500мм, мотор 2.2 кв с инвертор.

Коментар

Стругчето е с инвертор и ел мотор 2.2 кв направил съм му и задно седло център демек бива долу горе, но не е сериозен струг рязане на желязо трудна работа иначе си стърже бавно но славно подавам по 0.3 мм максимум

Коментар

Винкелите ги стържеш леко в горната част след това ги припасваш със шкурка и накрая със шлайф паста, а да не ти казвам как се правят призмите за водачите поне 2 седмици търкане и шабърене имаше там.

Коментар

А шпиндела за струга и лагерното тяло, гайката, резбата ми ги прави един приятел. аз му дадох материалите от вторични суровини.

Коментар

Не става ясно какъв съвет искаш за банцига?
                Може би ако покажеш скица, картинка или чертеж ще е по-ясно какво се обсъжда.

И коментаторите...

Коментар

Е аз съм машинен инженер вече съм близо до пенсия до сега само съм ги експлоатирал и поддържал.... имам си представа от машини всякъкви.

Коментар

После ще публикувам...още мисля как да стане.

Коментар

Браво, златни ръце имаш, как си направил контрола на оборотите на двигателя и какви са ти най-ниските обороти?
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

• дядо владо
                        дядо владо коментира
                        Редактиране на коментар
                        По-горе е написал - инвертор, с него може да регулираш от 0 до МАХ оборотите ...........ъъъъ на ниските обороти и мощноста е ниска, но се свиква ☕

Първоначално публикуван от joro9090 Преглед на мнение
                      Е аз съм машинен инженер вече съм близо до пенсия до сега само съм ги експлоатирал и поддържал.... имам си представа от машини всякъкви.
                      Тогава съвсем не става ясно какъв съвет ти трябва за банцига...

И коментаторите...

Коментар

Еми понеже с банцизи не съм се занимавал и се чудех 20мм широка лента за рязане дали е достатъчно здрава за бичене на дънери до 500мм диаметър каквато ми е идеята. Но мисля че ще стане.

Коментар

Да правиш самоделен струг е имало някакъв смисъл седемдесетте години на миналия век . Сега при положение че в рамките на 2 - 3 000 лева можеш да си вземеш съвсем прилична заводска машина не виждам смисъл .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• дядо владо
                            дядо владо коментира
                            Редактиране на коментар
                            Малко не съм съгласен, ако пенсията (месечния доход) ти е фиксиран в определени граници, ако месечните ти разходи са определими, тогава в графа "удоволствие и хоби" може да вложиш някакви пари и да правиш както аз "на час по лъжичка" .............

Поздравления за стругчето!
                          За банцига - и на мен ми е в плановете, но все не остава време. Поне попрочетох малко тук-там.

Можеш да погледнеш сайта на технолес - имат доста полезна информация за лентите - ширина, дебелина, зъби, приложение, скорост на рязане и тн.
                          От това което съм чел, 20мм лента няма да е достатъчна. Трябва по-широка за дебели трупи, но пък казваш, че вече имаш колелата.

Моят план беше банцигът да е с колела 40мм от сдвоен шперплат, двигател 1,5 -2 киловата на 700 оборота и лента 1 инч за бичене.

https://www.simonds.bg/tekhnicheski-...20и%2013%20mm).

https://offroad-bulgaria.com/forum/о...к#post6689854

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X