Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Машини направи си сам ..DIY и ТНТМ с усмивка
Свий
X
-
Интересна идея. Как лягат подвижните винкели върху неподвижните? Обикновено отвътре на "гето" имат закръгление което би пречело.
Шпинделът от какво е?
В проекта предвижда ли се задло седло?
Ако двигателят няма инвертор за плавно регулиране на оборотите, добави му. Безценно е.
Коментар
-
Ако някой има представа да дава акъл за банцига, направил съм колелата 355мм демек 14 инча колко съм ги центровал ще видим, лента 20мм , 2825- 2900мм рязане в хоризонтално положение около 500мм, мотор 2.2 кв с инвертор.Пийте вино да сте здрави, че да може да пиете и ракия.
Коментар
-
Стругчето е с инвертор и ел мотор 2.2 кв направил съм му и задно седло център демек бива долу горе, но не е сериозен струг рязане на желязо трудна работа иначе си стърже бавно но славно подавам по 0.3 мм максимумПийте вино да сте здрави, че да може да пиете и ракия.
Коментар
-
Винкелите ги стържеш леко в горната част след това ги припасваш със шкурка и накрая със шлайф паста, а да не ти казвам как се правят призмите за водачите поне 2 седмици търкане и шабърене имаше там.Пийте вино да сте здрави, че да може да пиете и ракия.
Коментар
-
Не става ясно какъв съвет искаш за банцига?
Може би ако покажеш скица, картинка или чертеж ще е по-ясно какво се обсъжда.
Коментар
-
Първоначално публикуван от joro9090 Преглед на мнениеЕ аз съм машинен инженер вече съм близо до пенсия до сега само съм ги експлоатирал и поддържал.... имам си представа от машини всякъкви.
Коментар
-
Еми понеже с банцизи не съм се занимавал и се чудех 20мм широка лента за рязане дали е достатъчно здрава за бичене на дънери до 500мм диаметър каквато ми е идеята. Но мисля че ще стане.Пийте вино да сте здрави, че да може да пиете и ракия.
Коментар
-
Да правиш самоделен струг е имало някакъв смисъл седемдесетте години на миналия век . Сега при положение че в рамките на 2 - 3 000 лева можеш да си вземеш съвсем прилична заводска машина не виждам смисъл .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
- 1 like
Коментар
-
Поздравления за стругчето!
За банцига - и на мен ми е в плановете, но все не остава време. Поне попрочетох малко тук-там.
Можеш да погледнеш сайта на технолес - имат доста полезна информация за лентите - ширина, дебелина, зъби, приложение, скорост на рязане и тн.
От това което съм чел, 20мм лента няма да е достатъчна. Трябва по-широка за дебели трупи, но пък казваш, че вече имаш колелата.
Моят план беше банцигът да е с колела 40мм от сдвоен шперплат, двигател 1,5 -2 киловата на 700 оборота и лента 1 инч за бичене.
https://www.simonds.bg/tekhnicheski-...20и%2013%20mm).
https://offroad-bulgaria.com/forum/о...к#post6689854
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар